האוצר: פערי שכר במגזר הציבורי - בגלל הוועדים
הממונה על השכר באוצר, אילן לוין, התייחס בדיון בוועדת הכספים לדו"ח שהצביע על פערים אדירים בשכר במגזר הציבורי: "הפערים - מהכוח הארגוני של העובדים ולאו דווקא מהחשיבות ומהצרכים של אזרחי ישראל"
"הפערים הגבוהים בשכר במגזר הציבורי נובעים מהשונות בין הסקטורים ומהכוח הארגוני של העובדים ולאו דווקא מהחשיבות ומהצרכים של אזרחי ישראל" - כך אמר היום (ד') אילן לוין, הממונה על השכר באוצר, בעת הצגת דו"ח השכר במגזר הציבורי בוועדת הכספים.
- השכר של טרכטנברג: 77 אלף שקל בחודש
לוין סקר את ההתפתחויות בשכר. "קיימת התאמה בשיעור השינוי בין השכר במגזר הציבורי לזה שבמגזר העסקי", אמר הפקיד הבכיר. "אם היה פער עצום זה היה אומר שנקבל אנשים פחות טובים במגזר הציבורי ולהיפך, יכולות להיות השלכות של אינפלציה אם השכר במגזר הציבורי יהיה גדול בפער גדול מזה שבעסקי". לדבריו, "יש איזון בין שיעור הגידול בכוח אדם במגזר הציבורי לשיעור הגידול בתוצר ושיעור הגידול במגזר העסקי".
לוין ציין ש"יש פער הולך וגדל בין משרדי הממשלה לחברות והתאגידים הציבוריים כי יש צורך להתמודד בקשר ישיר מול המגזר העסקי מה שאין צורך בממשלה".
גפני: נקדם חקיקה בנושא
מבין הנתונים על השכר הממוצע שהציג: באלתא, חברה עם כוח אדם מיומן 18,794 שקל ואילו בחברת נמלי ישראל השכר החודשי הממוצע עומד על 27,010 שקל. בנמל חיפה 24,805 שקל ובנמל אשדוד 24,557 שקל. בחברת החשמל 21,354 ובמפעל הפיס 20,699 שקל.
על הפערים בין נשים וגברים אמר: "הדבר נובע מההבדלים בתפקידים ובדרגות, כשרוב הנשים משמשות בתפקידי מנהלה בדרגות נמוכות ויש להן פחות שעות נוספות והחזרי הוצאות". על עובדי הקבלן אמר ש"כיום מדברים על קניית שירותים ולא עובדי קבלן. זו תופעה שהולכת ומתמעטת כי החוק קובע שאחרי תשעה חודשים הם הופכים לעובדים מן המניין. הממשלה מעדיפה לקנות שירותים, כיוון ששואפת לעסוק ברגולציה ולא להפוך לגורם יצרני".
יו"ר הוועדה, משה גפני, אמר כי "ועדת הכספים תקדם חקיקה לטיפול בכשלים בשכר במגזר הציבורי" והודיע שיקים צוות של ועדת הכספים שיכלול את מרכזי הקואליציה והאופוזיציה ונציג מכל סיעה לגיבוש חקיקה לתיקון הדברים הבאים: 1. תיקון חוק שכר מינימום, "שעובד יקבל שכר מינימום ולא השלמות", חוק שיצמצם את עובדי הקבלן, חוק לפיקוח הממונה על השכר על 'נותני השירותים', לקבוע שכר מקסימום שממנו והלאה יחולקו דיבידנדים וכן חוק בעניין השוואת שכרם של נשים וגברים.