שתף קטע נבחר

 

נתניהו: הבנייה בירושלים - לא ענישה, זכות יסוד

בישיבה מיוחדת של הכנסת במלאות עשור להירצחו של השר לשעבר רחבעם (גנדי) זאבי, אמר ראש הממשלה כי "זוכי זכותנו וחובתנו" לבנות בירושלים. דבריו נאמרו לאחר שאמש החליטו השרים להאיץ את הבנייה בתגובה לצירוף הפלסטינים לאונסק"ו

מליאת הכנסת התכנסה הבוקר (יום ד') לישיבה מיוחדת במלאות עשור להירצחו של השר לשעבר, רחבעם (גנדי) זאבי. הישיבה נפתחה בדקת דומיה, ולאחר מכן נשא יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, דברים לזכרו של גנדי. ynet העביר שידור חי מהכנסת.

 

נתניהו: "זכות יסוד של עמנו לבנות את בירתו הנצחית"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ציין בנאומו כי לגנדי היו פנים רבות, אך הוא בחר להדגיש את חיבתו לירושלים."כל אחד מאיתנו שהכיר אותו יודע עד כמה עמוק היתה חרותה ירושלים בנשמתו ובתודעתו. היא היתה במרכז הוויתו, בתפישת עולמו ניצבה גבוה-גבוה מעל כולם ירושלים בירתנו הנצחית".

 

"בונים בירושלים כי זוהי זכותנו". ראש הממשלה נתניהו בכנסת (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"בונים בירושלים כי זוהי זכותנו". ראש הממשלה נתניהו בכנסת(צילום: גיל יוחנן)

 

על רקע ההחלטה להאיץ את הבנייה בשכונות מעבר לקו הירוק בתגובה לצירוף הפלסטינים לאונסק"ו, הבטיח נתניהו כי "אנו נמשיך לפתח את ירושלים, את שכונותיה, את נופיה, את אתריה, את אנשיה. אנו בונים בירושלים כי זוהי זכותנו וחובתנו לדור הזה ולדורות הבאים - לא כענישה, אלא כזכות יסוד של עמנו לבנות את בירתו הנצחית".

   

עוד בערוץ החדשות:

 

לדברי נתניהו, "בכל תפקידיו הציבוריים העלה גנדי את ירושלים על ראש שמחתו – הוא כתב עליה מאמרים רבים, נאם עליה נאומים אין ספור ובכולם הדגיש את מקומה ומרכזיותה בתודעת עמנו לאורך הדורות. אני זוכר שלאורך כל שנות חברותו בכנסת גנדי הקפיד לישון בירושלים בימים שבהם עבד בכנסת. הוא ראה בכך זכות אישית שניתנה לו במתנה. לצערנו הרב, בירושלים מצא את מותו, ירושלים אהובתו".

 

לבני: המולדת קודמת לפוליטיקה

יו"ר האופוזיציה, ציפי לבני, אמרה בנאומה כי "נד מה לי שהחלק שחסר היום בהעדרו של גנדי מבחינתי זה לא עמדותיו, אלא חסרה מנהיגותו, מנהיגות של פעם שמוליכה את הציבור".

 

"המולדת קודמת למולדת", ציפי לבני (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"המולדת קודמת למולדת", ציפי לבני(צילום: גיל יוחנן)

 

לדבריה, "גנדי אמר שהוא לא רוצה ללכת לפוליטיקה מפני שאני בוחל בה. כשהוא נכנס לתפקידו במשרד התיירות הוא היה היחיד מבין השרים שלא הזיז את האנשים מתפקידם כחלק מתפישת העולם שלו. הוא אמר – 'מדובר בעובדי ציבור והגיע הזמן שגם השרים החדשים יבינו שהשיטה של המטאטא היא פסולה'. הוא הוסיף: 'אני יודע שזה יצר כעס במפלגה שלי אבל הבהרתי לכולם – המולדת קודמת למולדת'".

 

לבני הוסיפה "כשנבין בכנסת שהמולדת קודמת לליכוד, ולקדימה, ולעבודה, ולש"ס ולישראל ביתנו - אז יוחזר אמון הציבור בפוליטיקה".

 

זאבי (75) נרצח בידי חברי החזית העממית לשחרור פלסטין ב-17 באוקטובר 2001 בפתח חדרו במלון "הייאט" בירושלים. במהלך השנים לאחר מכן ניהלה מדינת ישראל מרדף עיקש אחר רוצחיו של זאבי ומרביתם חוסלו או נכלאו. זאבי, אלוף במילואים, נודע בבקיאותו בתולדות ארץ ישראל, ערך ספרים בתחום וכתב מאמרים פובליציסטיים רבים. הוא שמר אמונים לדרכו והיה מפורסם בדיסקית שענד סביב צווארו ועליה שמות נעדרי צה"ל.

 

בשנת 1988 הוא הקים את מפלגת מולדת שזכתה בבחירות 92' בשלושה מושבים בכנסת. בבחירות ב-1996 זכתה המפלגה בשני מושבים, אולם בבחירות לכנסת ה-15 ב-1999 התמודד זאבי במסגרת האיחוד הלאומי,

וזו קיבלה ארבעה מושבים. במהלך כהונתה של כנסת זו התאחדה סיעת האיחוד הלאומי עם סיעת ישראל ביתנו.

 

גנדי היה מהמתנגדים החריפים ביותר להסכמי אוסלו. הוא לא הצטרף לממשלה שהקים בנימין נתניהו בשנת 1996, אך תמך בה מבחוץ. במרס 2001 הצטרף זאבי כשר התיירות לממשלה שהקים אריאל שרון, אך יום וחצי לפני הירצחו הגיש את התפטרותו מהממשלה, יחד עם שר התשתיות אביגדור ליברמן, על רקע החלטת ראש הממשלה להוציא את כוחות צה"ל מחברון.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אהב את ירושלים. רחבעם זאבי ז"ל
צילום: לע"מ
חונכים בול לזכר גנדי. נתניהו והאלמנה, יעל
צילום: איציק הררי
מומלצים