שתף קטע נבחר

ארה"ב: הופרדו בהצלחה תאומות סיאמיות בנות 2

התאומות, שנולדו בפיליפינים, הופרדו בהצלחה בניתוח מורכב שארך 10 שעות. הן מאושפזות כעת בטיפול נמרץ כשהן עדיין מורדמות, אך הרופאים אופטימיים וצופים כי הן ישוחררו לביתן בעוד מספר ימים

הצלחה נוספת לניתוח להפרדת תאומים סיאמיים: אנג'לינקה ואנג'לינה סבוקו, זוג תאומות שהיו מחוברות בבית החזה ובבטן, הופרדו אתמול בהצלחה בבית החולים לילדים שבסטנפורד בארצות הברית. הן עדיין מורדמות ביחידה לטיפול נמרץ אולם הליך החלמתן משביע רצון והן צפויות להשתחרר בעוד מספר ימים.

 

עוד על תאומים סיאמיים:

תאומות סיאמיות מחוברות בראשן הופרדו בהצלחה

לראשונה: לידה של תאומות סיאמיות בעזה

"אפשר לפספס גם תאומים סיאמיים באולטרסאונד"  

 

הסימן היחיד שנותר מהניתוח: צלקת ארוכה

התאומות נולדו בפיליפינים, כשלאם נודע על היותן תאומות מחוברות רק בחודש השביעי להריונה. "שאלתי את אלוהים – למה אני", אמרה האם גינאדי סבוקו. אב המשפחה נסע לעבוד בסן חוזה שבארצות הברית, בעוד האם נותרה בפיליפינים, מגדלת את את ילדם הבכור ומצפה ללידה.

 

התאומות לאחר הלידה. חלקו איברים פנימיים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
התאומות לאחר הלידה. חלקו איברים פנימיים(צילום: רויטרס)

 

התאומות סובלות ממצב נדיר הנקרא תורקו-אומפלופגוס. בתום לידת התאומות החל מירוץ של בדיקות רבות, בסיומן אישרו רופאים כי הן מועמדות לניתוח הפרדה. האם נסעה לארצות הברית, שם התאחדה עם בעלה, והבדיקות נמשכו. ביום שלישי בוצע הניתוח המורכב שנמשך 10 שעות, בו השתתפו עשרות מנתחים, רופאים, אחיות טכנאים ורופאים מרדימים.

  

התאומות היו מחוברות באיבריהן הפנימיים והן חלקו כבד, סרעפת, עצמות חזה, שרירי חזה ובטן. הכבד, אמרו הרופאים, היה חלק ההפרדה המסובך ביותר. לאחר ההפרדה החל שלב בניית החזה וקירות הבטן. הסימן היחיד שנותר מהניתוח הוא צלקת ארוכה, מהחזה עד הטבור, בגופן של התאומות.

  

"אני מודה לאלוהים על הכל", אמרה האם לאחר הניתוח. "מילים לא יוכלו להביע את תחושת המשפחה על הצלחת הניתוח והפרדת התאומות שלנו. אנג'ליקה יותר דברנית, בעוד שאנג'לינה היא טיפוס מופנם יותר ושותק. הבנות אוהבות לשחק בבובות, לשמוע סיפורים ולהאזין למוסיקה. אנחנו מחכים לחזור לחיים נורמליים ובריאים".

 

תאומים סיאמיים: תמיד מאותו המין  

תאומים סיאמיים מתפתחים מביצית מופרית אחת, והם תמיד מאותו המין. רוב התאומים הסיאמיים הן נקבות, ביחס של 3:1. שכיחות התאומים הסיאמיים נדירה, ומוערכת כאחת לכל 200 אלף לידות. התופעה שכיחה יותר בהודו ואפריקה והיא תמיד באה ב"זוגות": אין כל תיעוד רשמי של שלישיות או רביעיות סיאמיים. בשנים האחרונות בוצעו ברחבי העולם ניתוחים רבים להפרדת תאומים סיאמיים.

  

מקור הכינוי "תאומי סיאם" בזוג תאומים מחוברים שנולדו למשפחה סינית בסיאם (תאילנד) בשנת 1811. הם נשאו שתי נשים והולידו יחדיו 22 ילדים. בשנת 1874 מת אחד מהם ושעות אחדות לאחר מכן מת גם האחר.

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התאומות. הניתוח ארך 10 שעות
צילום: רויטרס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים