שתף קטע נבחר

 

לא עוד בתמצווש: סרטוני חתונה מקסימים

תקופת הסרוויס נגמרה: לחתונה הבאה אתם מוכרחים להביא סרטון מושקע. שני כוכבי יוטיוב מלמדים אותנו איך עושים את זה

"היה לנו מאוד חשוב שהסרט לא יביך אותם או אותנו, זה היה האחד הדגשים העיקריים", צוחק ליאור שיפמן, אחד מיוצרי סרטון החתונה המוצלח של נועה ויהב שיפמן, שנישאו בשבוע שעבר. מול סרטוני הבת מצווש, שמתעדים הפקות מתוקתקות במימדים פאנטום-אופראיים שמבצעות חברות המתמחות בתפאורה, פירוטכניקה וטעם מזעזע, ניצבים סרטונים כמו אלו של הזוג שיפמן: יצירות יותר אישיות, מינוריות ומרגשות שנוצרות באמצעים ביתיים על ידי בני משפחה וחברים.

 

 
"כשהם הודיעו על החתונה, חשבנו על זה שבתור אחים אנחנו לא יכולים להביא צ'ק מתנה. רצינו להביא להם משהו יותר אישי שיהיה להם גם מזכרת", אומר שיפמן, סטודנט לתקשורת חזותית בבצלאל, שיצר את הסרטון עם אחותו עמית ועם האחים של הכלה, איתי טל ומאיה טל. כרמל הראל, שיצרה עם אחותה ברית סרטון לחתונה של אחותן הגדולה סהר עם בחיר לבה איביק פליטי, אומרת שמדובר בסטנדרט: "אני לא יכולה להגיע לחתונה של אחותי בלי מצגת, סרט, הצגה, שיר, וגם אני יודעת שסהר ואיביק מאוד חיכו לקטעים האישיים שחברים יעשו". הן בחרו ליצור סרטון "כי זה מה שאנשים עושים לחתונות, בקטע הכי בנאלי שיש. אבל אמרנו שאנחנו לא רוצים סרט בנאלי – הסרטים האלה בדרך כלל גרועים ולא מצחיקים".
 
איך עושים סרטון חתונה ביתי לבן משפחה או חבר קרוב? אפשר להתחיל מחרישה על האינטרנט כדי לגנוב השראה מסרטוני חתונה ומסרטונים ויראליים באופן כללי – ממילא את הניקוד מקבלים על המאמץ ועל המגע האישי, ולאו דווקא על מקוריות. פורמט פופולרי אחד הוא סרטון שמציג תמונות של הזוג על רקע שיר מוכר, כשמילות השיר מוצגות מעל התמונות או בתוכן, למשל מודפסות על דפים. הנה דוגמה, ועוד אחת, ואחת נוספת. פורמט נפוץ אחר הוא קליפ לשיר מוכר, כשברקע נשמע השיר המקורי או שיר על הזוג שנכתב לאותו לחן. אפשר גם לקחת סרט אהוב ולדבב אותו.
 
שיפמן וכנופייתו בחרו באנימציית סטופ-מושן של פתקים נדבקים. הצילומים, במצלמת סטילז דיגיטלית, ארכו כשבועיים, שאחריהם ערך שיפמן סרטון מ-1500 התמונות. "הם לא מופיעים בסרט, והם לא ידעו על מה אנחנו עובדים", מספר שיפמן על הזוג המאושר. "יום אחד עבדנו על הסרטון וידענו שהם עומדים להגיע, אז מיהרנו ללבוש מלא תחפושות, כי רצינו שיחשבו שאנחנו עושים להם משהו מביך". התרגיל עבד: "מאותו רגע הם היו בלחץ כאילו אנחנו הולכים לעשות להם את זה, משהו נוראי".

 

גם לסרטון החתונה של הזוג הראל-פליטי נבחרה שיטת הסטופ-מושן (כרמל: "כי זה לא נראה לי כל כך קשה"), כשאת הפתקים הנדבקים החליפו דמויות של הזוג באוריגמי. הרקע של האחיות לבית הראל תרם לתוצאה הסופית: "ברית באה מתחום של קולנוע, היא לומדת בסם שפיגל, אני באה מתחום של מוזיקה, ואוריגמי תמיד אהבתי לעשות כי אני חנונית", אומרת כרמל. למרות זאת, ההפקה היתה ביתית ופשוטה: "השתמשנו בתוכנה הכי מפגרת שיש, ווינדוז מובי מייקר. צילמנו וערכנו את זה יומיים די מרוכזים".
 
 
למה מי שמבקש להימנע מלהביך את הזוג מעלה את סרטון החתונה הפרטי שלהם לרשת? לאפשר למי שלא הצליח להגיע לחתונה לצפות בסרטון, למי שכן – לצפות בו שוב (כפי שעשיתי כששבתי מהחתונה של חבריי הראל ופליטי), ולזוג לשמור מזכרת שקל יהיה למצוא באינטרנט, לצפות ולשתף. כרמל הראל מבהירה לי שהשאלה שלי מגיעה מהעולם הישן: "היום כשאתה עושה משהו, אתה מעלה אותו ליוטיוב ושם אותו בפייסבוק, זה חלק מהעניין". ושיפמן, שכזכור ביקש להימנע ממבוכה לחתן ולכלה, לא נרתע מהפרסום האפשרי: "זה נראה לנו משהו שאנשים יכולים לאהוב – אחרי שהעלינו את זה היו תגובות בפייסבוק כמו 'אני לא מכיר את המשפחה, אבל זה מקסים ומרגש'".

 

יש לסרטון שלכם פוטנציאל להפוך לוויראלי. בעקבות הפרסום הזה זה בטח יקרה.

"בעזרת השם".

 
 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פתקים על הקיר. יותר טוב מסרוויס
צילום: ליאור שיפמן
מומלצים