עוד משט לעזה בדרך מטורקיה: "יגיעו ביום שישי"
במשט הכולל שתי ספינות משתתפים 27 פעילים מרחבי העולם אשר מבקשים לשבור את המצור. פעיל שמאל המקורב למארגני המשט: "הם לא מתכוונים להתעמת עם כוחות הביטחון"
ארבעה חודשים אחרי סיכול המשט האחרון לרצועת עזה , פעילים פרו-פלסטינים שוב מבקשים לשבור את המצור: פעילים בניו יורק הודיעו היום (ד') כי שתי ספינות שעל סיפוניהן 27 פעילים מחמש מדינות, ביניהן ארה"ב, מפליגות כעת במים הבינלאומיים בים התיכון לכיוון המובלעת הפלסטינית.
מול חופי עזה - כותרות אחרונות ב-ynet:
- תושבים בעזה: משט? צריכים ייצוא יותר מייבוא
עוד בערוץ החדשות :
- ארדואן עורר סערה בגרמניה: "מפרה זכויות אדם"
הפעילים אמרו כי לא הודיעו מראש על הפלגת המשט מטורקיה, כדי למנוע לחץ אמריקני וישראלי על המדינות שבהן עגנו, כפי שקרה בקיץ האחרון. "המרכז קורא זה זמן רב להסיר את הסגר על עזה ותומך במאמצי המשט כדי לשים קץ לבידוד של הפלסטינים החיים בעזה", נמסר מהארגון CCR (המרכז לזכויות חוקתיות).
הארגון, הפועל בין היתר בסיוע משפטי לחשודים בטרור הכלואים בגואנטנמו, מתח ביקורת על הקונגרס האמריקני על החלטתו לתמוך בסגר על עזה. "אנחנו נמשיך לשלוח ספינות כדי להפגין את תמיכתנו באוכלוסייה בעזה, המצויה תחת מאסר. אנחנו לא נשתוק", אמרה ג'יין הירשמן, אחת המארגנות.
ציוד הומניטרי בשווי 30 אלף דולר
פעיל שמאל הנמצא בגדה המערבית סיפר כי פרט לאמריקנים, נמצאים על הספינות פעילים מקנדה, אוסטריה, אירלנד, דנמרק והרשות הפלסטינית. לדבריו, מקור הספינות באירלנד ובקנדה.
"הסיבה שלא פרסמנו את דבר קיומו של המשט עד ליציאתם למים הבינלאומיים היא כדי למנוע עיכובים או חבלה בספינות, כפי שקרה במשטים קודמים בעבר", הסביר הפעיל, בן, בשיחה עם ynet.
לדבריו, הספינות אמורות להגיע לחופי עזה ביום שישי הקרוב ואין בכוונת הפעילים להתעמת עם חיילי צה"ל. "אין על הספינות נשק, ואנחנו התחייבנו כי לא נשתמש בשום צורה של אלימות, אלא התנגדות פסיבית בדרכי שלום", אמר. הוא הוסיף כי הספינה נושאת ציוד הומניטרי בשווי 30 אלף דולר.
הנחיית הדרג המדיני היא לעצור כל ספינה שמנסה לשבור את המצור, וגם במקרה זה צפוי הצבא למנוע מהפעילים לעגון ברצועת עזה. דובר צה"ל הודיע כי בכוונת ישראל להציע לפעילים להעביר את המטען ההומניטרי דרך נמל אשדוד או מצרים. עם זאת, חיל הים לא יאפשר לספינות להגיע לעזה, במיוחד אחרי שוועדת פאלמר אישרה את חוקיות
הסגר.
בצה"ל עוקבים אחרי המשט שצפוי להגיע לאיזור בלילה שבין חמישי לשישי ונערכים לבלימתו בלב ים. לפי המידע שיש בצבא, על סיפונם של כלי השייט נמצאים גם עיתונאים ואזרח ערבי-ישראלי ומאחורי היוזמה עומדות קבוצות סולידריות עם הפלסטינים מאירלנד ומקנדה ולא ארגון ה-IHH.
לפי הערכות בצה"ל, כלי השיט נושאים מעט ציוד רפואי, אך מטרתם ליצור פרובוקציה ולאו דווקא לסייע לפלסטינים. לכן, מתכננים בצבא להציע לקברניטי המשט לעגון בנמל אשדוד או בנמל מצרי.