שתף קטע נבחר

 

המשט בדרך לעזה: "הטורקים שמרו מרחק"

24 המשתתפים במשט לעזה סיפרו כיצד עזבו בחשאי את הנמל בטורקיה. "זזים לכיוון פלסטין האהובה, לא יכול לתאר את שמחתנו", סיפר אחד מהם, תושב חיפה. צפו בפעילים מדברים

"משט יצירתי, שיקרא תיגר באופן פחות צפוי על הסגר המוטל על עזה", כך הגדירו אמש (יום ד') משתתפי משט "גלי החופש לעזה" את מטרותיהם עם יציאת הספינות המשתתפות בפעילות המחאה מאזור טורקיה. שתי הספינות, שעל סיפוניהן פעילים מחמש מדינות, בהן ארצות הברית, מפליגות כעת במים הבינלאומיים בים התיכון וצפויות להגיע לאזור לקראת סוף השבוע, על פי הערכת הפעילים.

 

מול חופי עזה - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות :

 

כמו במשטים הקודמים לרצועה, החלו הפעילים לעדכן באמצעים שונים על העמדות שהניעו אותן לעלות על הספינות לעזה. אתרים שונים ברשת החלו לעדכן בזמן אמת את מיקומן של הספינות במפה ושעות ספורות לאחר הפרסומים על יציאתן, אלו נמצאו מזרחית לאי היווני רודוס.

 

משתתפי משט הסיוע לעזה מדברים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גם חשבונות הטוויטר של הפעילים החלו לרחוש פעילות. "הספינות עזבו בחשאי את חופי טורקיה כדי להימנע מהתערבות פוליטית. הרשויות הפחיתו את מספר הנוסעים ל-12 בכל ספינה", נכתב באחד החשבונות, בעוד עיתונאי הנמצא על אחת הספינות ציין כי "ראינו את משמר החופים הטורקי כאשר הספינות עזבו, אך הם שמרו מרחק ולא הגיעו לעברנו. כעת חשוך".

 

הנחיית הדרג המדיני היא לעצור כל ספינה שמנסה לשבור את המצור, וגם במקרה זה צפוי הצבא למנוע מהפעילים לעגון ברצועת עזה. דובר צה"ל הודיע כי בכוונת ישראל להציע לפעילים להעביר את המטען ההומניטרי דרך נמל אשדוד או מצרים.

 

"חוליות המוות"

אחד הפעילים האחרים, השט על הספינה "תחריר", כתב כי "הספינות נמצאות במים הבינלאומיים בדרכן לשבור את המצור מעל עזה". במקביל, מעדכנים פעילים שאינם נמצאים על המשט את חבריהם באשר להלך הרוח בישראל, אחרי שנודע דבר קיומו. "אני שומע את הדיווחים שמוציאים אנשי צה"ל, שאומרים: 'חיל הים ימחץ את המשט' היזהרו! חוליות המוות בתזוזה!", כתב אחד מהם.

 

הספינה "תחריר", לפני ההפלגה לעזה ()
הספינה "תחריר", לפני ההפלגה לעזה

 

לפני יציאתם למשט, תועדו הפעילים בסרטון שהועלה לרשת. מייקל קולמן טען כי הוא מייצג את אוסטרליה, מולדתו, וכי הוא חש תחושת דז'ה-וו, משום שהשתתף גם באחד המשטים הקודמים לרצועה. הוא ציין כי אז שב לביתו עם תחושת תסכול, משום שלצו שאסר על הספינה לצאת לדרכה לא היה ביסוס חוקי, כדבריו. קולמן הביע תקווה שהפעם המשט יצליח להגיע ליעדו.

 

במקביל, פורסם באתר "אל-ערב" מסר ממג'ד קיאל, תושב חיפה בשנות העשרים לחייו המשתתף אף הוא בפעולת המחאה. "המשט זז לכיוון פלסטין האהובה, ובמיוחד עזה הנצורה, ואני ליד 11 פעילים ועיתונאים ועוד, ולא יכול לתאר את שמחתנו אחרי ימים של דאגות עד שאושר לנו לנסוע", לדברי קיאל, שהביע תקווה "שנוכל לשבור את הסגר ולהיכנס באופן חופשי, או לפחות להיאבק ולעמוד מול הכיבוש".

 

גם ח"כ חנין זועבי (בל"ד), שהשתתפה אשתקד במשט אחר לעזה, התייחסה לאירועים ואמרה כי "המשט הזה הוא הוכחה לכך שגם דו"ח פאלמר לא הצליח להפוך מצור לא הומני על אוכלוסייה אזרחית לחוקי". זועבי אף הביעה תמיכה בפעילים והזהירה מפני פעילות אלימה של צה"ל וניסיון לעצור אותו באלימות.

 

בהכנת הידיעה השתתפו חסן שעלאן, רועי קייס ומורן אזולאי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קיט קיטרידרג', אחת מפעילות המשט
הספינה תחריר. עזבו את טורקיה בחשאי
צילום: MCT
מומלצים