החזקים בעולם: אובמה ראשון, נתניהו לפני חמינאי
נשיא ארה"ב חזר לפסגת רשימת האנשים החזקים בעולם של "פורבס" והדיח ממנה את נשיא סין, הו ג'ינטאו. ראש ממשלת ישראל ירד שלב אחד למקום ה-25, אך מקדים במקום בודד את המנהיג הרוחני של איראן. ומי עוד ברשימה?
נשיא ארצות הברית הוא שוב האדם החזק בעולם, ראש ממשלת ישראל נמצא מקום אחד בדיוק מעל המנהיג הרוחני של איראן. ברק אובמה מדורג בראש הרשימה השנתית של 70 האנשים החזקים בעולם שמפרסם העיתון "פורבס", אחרי שנה בה חוסל מנהיג אל-קאעידה אוסמה בן-לאדן, והוצא להורג רודן לוב, מועמר קדאפי. בנימין נתניהו מדורג במקום ה-25 ברשימה, שלב אחד לפני האייתוללה עלי חמינאי, מנהיגה העליון של הרפובליקה האיסלאמית.
הנשים החזקות בעולם: מרקל, קלינטון ורוסף
האנשים החזקים בעולם - 2010
אובמה חזר לפסגה והדיח ממנה את נשיא סין, הו ג'ינטאו, שירד למקום השלישי. בתווך נמצא ראש ממשלת רוסיה, ולדימיר פוטין, שרץ שוב לנשיאות ארצו. האשה החזקה בעולם נותרה קנצלרית גרמנית, אנגלה מרקל. "ארצות הברית נותרה ללא מחלוקת המדינה החזקה בעולם, עם הכלכלה הגדולה והחדשנית ביותר, ועם הצבא הקטלני ביותר", נכתב בפורבס, שם לא שוכחים להזכיר כי לאובמה זו לא היתה שנה קלה, והוא נאלץ להתמודד עם ירידה בפופולריות שלו.
אחרי ארבעת הפוליטיקאים הבכירים של ארבע המדינות החשובות בעולם, מדורג דווקא איש מחשבים. מייסד מיקרוסופט, ביל גייטס, נמצא שם בזכות תרומתו למדע ולבריאות, לאחר שארגון הצדקה שלו סייע בפיתוח חיסון למלריה. "המטרה שלו היא לחסל בתקופת החיים שלו את המחלות הזיהומיות כגורם מוות עיקרי. הוא עשוי להצליח", נכתב על גייטס בעיתון האמריקני.
ארבעה מקומות אחרי גייטס מדורג מייסד פייסבוק, מארק צוקרברג, שזינק 31 שלבים. "צוקרברג הצליח במה שה-CIA נכשל במשך 60 שנה - לדעת מה 800 מיליון איש חושבים וקוראים, ולמה הם מאזינים", כתבו על האיש שמדורג בין נגיד הבנק האמריקני בן ברננקי (שמיני) לבין ראש הממשלה הבריטי דיוויד קמרון (עשירי). מלך סעודיה, המדורג שישי, והאפיפיור בנדיקטוס ה-16, שנמצא שלב אחריו, משלימים את העשירייה הפותחת.
הנקודה הישראלית מגיעה בעשירייה השלישית. נתניהו, שדורג בשנה שעברה במקום ה-24, ירד שלב אחד בדירוג של 2011. "ביבי נמצא אולי במחלוקת עם אובמה לגבי הקפאת ההתנחלויות, אבל אפשר לסמוך עליו שירסן את איראן", הזכירו בפורבס את מלחמת המילים שתופסת לאחרונה את הכותרות הראשיות. לגבי גולת הכותרת של 2011 אצלו, הם כותבים: "במהלך פוליטי פופולרי הסכים נתניהו להחליף יותר מ-1,000 פלסטינים תמורת חייל ישראל אחד".
ומי עוד ברשימה? במקום ה-13 נמצא נשיא צרפת, האב הטרי ניקולא סרקוזי, שלושה שלבים אחריו ממוקמת הילרי קלינטון,
מזכירת המדינה האמריקנית, שמקדימה בשלב בודד את ראש העיר ניו-יורק, מייקל בלומברג. במקום ה-21 מדורג סילביו ברלוסקוני, שמסתבך ללא הפסקה כראש ממשלת איטליה. קים ג'ונג-איל, מנהיג צפון קוריאה המבודדת, מדורג 37, שלב אחד לפני הדרום קוריאני באן קי-מון, מזכ"ל האו"ם הנוכחי.
במקום ה-48 נמצא עוד יריב של נתניהו, ראש הממשלה הטורקי רג'פ טאיפ ארדואן. שני שלבים אחריו מופיע נשיא ארצות-הברית בעבר, ביל קלינטון, ומקום אחד למטה ברשימה ממוקם המנהיג הגולה של טיבט, הדלאי לאמה. בתחתית הרשימה מופיעים שניים מבכירי ארגוני הספורט בעולם - מזכ"ל פיפ"א (התאחדות הכדורגל העולמית) ספ בלאטר, שנמצא במקום ה-63, ויו"ר הוועד האולימפי העולמי ז'אק רוג (68).