שיפצה את הדירה להשכרה - והחליטה להישאר
בעלת דירה בשכונת קטמון הציורית בירושלים שיפצה את הדירה כדי להשכיר אותה תמורת סכום נאה. התוצאה היתה כל כך טובה, שהיא החליטה להישאר. צפו בתמונות
ברחוב ברוריה השקט שבשכונת קטמון הציורית בירושלים, בין עצים ירוקים ובניינים שובי לב מאבן ירושלמית, עומד שיכון עתיק בן למעלה מ-40 שנה שחזיתו עטופה טיח שפריץ צהבהב ומתקלף.עברו להן השנים ושכונת קטמון הישנונית והמנודה הפכה לאחת משכונות היוקרה הנחשבות בעיר, שרבים עולים אליה לרגל ושוכרים בה דירות, בעיקר תיירים מארה"ב ומצרפת.
כתבות נוספות בביקור בית :
- העיקר הנכדים: עיצוב בית בנס ציונה
בגלל הבית המוזנח - המאבטח הפך למעצב
בולט בנוף הכפרי: עיצוב נקי ואלגנטי בלב כרכור
הדירה הקטנה שלאורך רוב שנות קיומה הייתה מושכרת לתושבי חוץ, ממוקמת בשיכון המתפורר ומשתרעת על פני שטח של כ-60 מ"ר. שוק הנדל"ן שהפך קשה בכל הארץ, ובירושלים בפרט, הביא את בעלת הדירה לשפץ את הנכס על מנת להפוך אותו אטרקטיבי יותר לשוכרים שהלכו והתמעטו. לצורך המשימה גויס אדריכל הפנים הוותיק יעקב קונפורטי ששינס מותניו לקראת המשימה הלא פשוטה שעמדה לפניו.
"כשנכנסתי לראשונה לדירה, נגלה לעיני מחזה מזוויע", מספר קונפורטי, "הדירה הייתה מוזנחת ובמצב קטסטרופלי". למרות מצב הדירה הרעוע ובתקציב שאינו גדול, הצליח המעצב ליצור יש מאין בית נעים, מעוצב שימשוך שוכרים פוטנציאליים. העבודה הייתה כה משביעת רצון שבסיום השיפוץ והעיצוב בעלת הבית החליטה כי היא אינה משכירה יותר את הדירה, אלא עוברת לגור בה בעצמה.
הדירה, שבמקור עוצבה לקהל "חוצניקי", שומר מצוות ברובו, הותאמה באופייה להעדפותיו - חלל פתוח ומרחבים נקיים, פינות שימושיות כמו נישה קומפקטית עם כיור לנטילת ידיים, שני כיורים מופרדים במטבח וחלל המאפשר אירוח בשבתות וחגים. המקום נהרס עד היסוד ומדירה בעלת חלל קטן אך לא מנוצל כיאות, נולדה דירת חמד, בעלת שלושה חדרי שינה, מטבח, אזור מגורים וחדר רחצה. החומרים בהם נעשה שימוש נעימים לעין, פשוטים ברובם ובמילות המעצב, "מתקשרים האחד עם השני".
אזור המגורים - חלל מואר
אזור המגורים הוא חלל פתוח ומואר המשתלב בטבעיות עם חלל המטבח. בין שני החללים מפריד שולחן אירוח גדול מזכוכית במראה הייטקי וסביבו כסאות מודרניים בצבע לבן. הריצוף עשוי אריחים גדולים במיוחד בגוון אפור בטון.
יחידת הטלוויזיה והנישות שמולה צופו באבן מנוסרת בצבע בהיר המשרה אווירה ביתית וחמה, בנישות עצמן מדפי עץ גס ועליהם אוסף פסלונים אותנטיים ממדינות שונות. הקירות באיזור חדר המגורים בהירים, וכך גם דלת הכניסה שנצבעה בהתאם ומשתלבת עם העיצוב הכללי.
על מנת שלא לחטוא בבהירות יתר אך כן לשמור על קו מודרני ונקי, פינת ישיבה אדומה ויצירת אומנות ייחודית זורקים צבע חי בחלל הלבן-אפור. הוויטרינה בחלל החדר צופה אל הגינה ומאפשרת כניסה של הרבה אור לבית שהיה במקור חשוך ואפלולי.
המטבח
עיצוב המטבח הוא על גבול הסגנון המודרני. הארונות עשויים פורמייקה בהירה, הקווים נקיים וישרים ומקנים תחושה של ניקיון. על הקיר אריחי זכוכית והשימוש בשיש אבן קיסר בגוון אפור חתוך גס משתלב עם גוון הרצפה. המטבח בעיקרו מבוסס על מגירות המשדרות פרקטיות ונוחות מרבית. בצמוד למקרר ניצב ארון שירות בו נחים להם מכונת הכביסה והמייבש שאינם נראים או תופסים מקום מיותר.
חדר ההורים
אל חדר השינה מוביל מסדרון מעוגל צבוע בטיח שיוצר תחושה של מרחב. דלת חדר השינה היא בסגנון יפני והיא משלבת עץ עם זכוכית חלבית. חלל חדר השינה נוגע לא נוגע בסגנון הרטרו, על המיטה ששופצה פרוש כיסוי תחרה לבן ועל הקיר מעליה תלויה מראה רחבה ממסוגרת שמגדילה את חלל החדר.
מצידי המיטה ניצבות שתי שידות עתיקות שנצבעו בלבן ועליהן מנורות שולחן יפהפיות שיוצרות תאורה אינטימית וחמה. בצידו השני של החדר נוצרה נישה קטנה וחבויה שבה שולחן טואלט עתיק ושרפרף מרופד בסגנון צרפתי מלכותי– פינה שמשדרת נוחות ורוך מפנק.
חדר הרחצה
במקור היה חדר האמבטיה מוזנח מאוד עם צנרת רקובה ובוידעם מיושן שיצר תחושה של חלל נמוך ומחניק. החדר נהרס כולו, הצנרת שוקמה, מערכות אוורור מתקדמות הותקנו, ונעשה שימוש בחומרי חיפוי עדינים ומזמינים.
ארון מזווה גדול מכיל את כל כלי הרחצה והתכשירים וארון נוסף על גבול הסגנון הפרובנסי ניצב בחדר. הרצפה מחופה באריחים מונעי החלקה שאינם מבריקים ועל הקירות גימור של פס פסיפס בהיר. ממניעים אסתטיים מוסתרת האסלה מאחורי הדלת, המקלחון רחב מאוד ואת קירותיו מעטרת דוגמא עדינה של חלוקי נחל בהירים.
עם תכנון נכון וניצול מקסימאלי של שטח קטן, תוך שילוב של חומרים פשוטים, הצליח קונפורטי ליצור דירה פרקטית ואלגנטית שמשדרת הרמוניה וביתיות, דירה שאינה מנקרת עיניים אלא משדרת משהו שהוא קצת אחר, העיצוב החדש היה כל כך משכנע עד שעשה חשק לבעלת הבית, לשנות את התכנית המקורית, לוותר על שוכרים ולעבור לבית לעצמה.
הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"