שתף קטע נבחר

 

בלוגר איראני ל-ynet: המשטר משוגע, אל תתקפו

חמיד, צעיר מטהרן, הסכים לשוחח איתנו, וסיפר שגם בארצו כבר שמעו על ההצהרות בדבר האפשרות שתקיפה ישראלית נגד מתקני הגרעין הולכת וקרבה. "זה משטר משוגע. אם תפציצו, הוא יירה עליכם ואולי גם על אירופה. תגידו לנתניהו שלא יתקוף"

באיראן מכירים את בעל הבית שלהם, ויש מי שמזהיר - "הוא משוגע". צעיר איראני סיפר ל-ynet כי גם לאוזנו הגיעו הדיווחים על כוונה שהולכת ומתגבשת לכאורה בישראל לתקוף את מתקני הגרעין של ארצו, ולדבריו, טוב תעשה אם תיקח ברצינות את האיומים שהשמיע משטר האייתוללות בתגובה.

  

הגרעין האיראני - כותרות אחרונות:

 

"אנחנו כבר רגילים לאיומים האלה, תמיד היו איומים כאלה. העם האיראני לא מייחס להם חשיבות", אמר חמיד (שם בדוי), שמטבע הדברים חושש להיחשף בשמו. לדבריו, האיראנים אינם מפחדים, וגם אין להם סיבה לפחד: "אם משמרות המהפכה יבחינו באיום ממשי, הם יפתחו במלחמת עולם שלישית. בישראל יודעים שמלחמה כזאת אינה כדאית".

 

הפגנה בטהרן בסוף השבוע: "מוות לארה"ב"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לדעת חמיד, התרחיש הסביר הוא שאם מתקני הגרעין של איראן יותקפו, צבאהּ ישגר טילים לישראל ובו זמנית ספינות הצי של משמרות המהפכה יתקיפו את הכוחות האמריקניים במפרץ הפרסי. חמיד, בלוגר ועיתונאי מטהרן, לא שלל גם את האפשרות שמשטר האייתוללות יירה טילים על עיראק, אפגניסטן ואפילו אירופה אם יותקף. "זה משטר משוגע, תגידו למר נתניהו שלא יתקוף", הפציר.

 

נשיא איראן, אחמדינג'אד. "70% מהעם תומכים במשטר" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נשיא איראן, אחמדינג'אד. "70% מהעם תומכים במשטר"(צילום: AFP)

 

האיראני הצעיר העריך כי אם ארצו תותקף, הדבר יביא רק לאחדות ולליכוד השורות במדינה סביב המשטר הקיצוני. לדבריו, קרוב ל-70 אחוזים מהעם האיראני תומכים במשטר האייתוללות. "מספר המתנגדים למשטר אינו גדול", הדגיש, "רבים תומכים בו, ולרבים אחרים לא משנה אם הוא ישרוד או יקרוס".

 

מפת הגרעין האיראני ()
מפת הגרעין האיראני

 

בתקשורת האיראנית הקדישו בימים האחרונים חשיבות משנית בלבד להצהרות הישראליות על תוכנית הגרעין. "איראן צריכה לפתח טכנולוגיה גרעינית כדי להצטייר כמעצמה, וכדי שמדינות המערב יקחו אותה בחשבון", הסביר חמיד, שסיכם: "כבר 20 שנה אנחנו שומעים איומים כאלה, אלה איומים חסרי חשיבות".

 


תוכנית הגרעין האיראנית - המוקדים העיקריים

תוכנית הגרעין האיראנית - המוקדים העיקריים
אתר מיקום

פעילות

מתקן העשרת אורניום 

נתנז "הלב" של תוכנית הגרעין. 9,000 צנטריפוגות הפועלות ב"קסקדות" (מערכים) של 164. אתר תת-קרקעי המבוצר בבטון מזוין ומוגן בעזרת סוללות נ"מ
מתקן העשרת אורניום פורדו, ליד קום

נכרה בצלע הר בבסיס של משמרות המהפכה ליד העיר הקדושה לשיעים. 2,140 צנטריפוגות הותקנו במקום, אך רק מעט מהן פועלות

מתקן להמרת אורניום איספהאן מפעל קריטי, המשרת את מתקני ההעשרה. האורניום הגולמי, "העוגה הצהובה", מאוחסן כאן ומומר לגז UF6, שאותו מזינים לצנטריפוגות בנתנז וקום
כור גרעיני על בסיס "מים כבדים" אראק מסלול נפרד ומקביל להעשרת האורניום בנתנז וקום - כור לייצור פלוטוניום בקיע. צפוי להפוך למבצעי ב-2013, אז יפיק 9 ק"ג פלוטונים בשנה, שמספיקים לייצור שתי פצצות
בסיס צבאי פרצ'ין

בבונקרים תת-קרקעיים נערכו ניסיונות להפעלה בו-זמנית של חומרי נפץ שהם חלק ממנגנון הפצצה, וכן ניסויים הידרודינמיים שקשורים לפיתוח נשק גרעיני

כור ניסיוני טהרן כור למטרות מחקר שנפתח מחדש אחרי המהפכה בסיוע מארגנטינה. משמש להכשרת מדענים ולטענת האיראנים נועד לסייע בפיתוח תרופות למחלות חשוכות מרפא כסרטן
מכרות אורניום דרום ומרכז המדינה על פי הערכות, באיראן עד 10 מכרות. בגדולים - סקאנד וגצ'ין - כורים 70 טונות אורניום בשנה.
כור גרעיני אזרחי בושהר כור "כשר" להפקת חשמל הפועל תחת בקרה רוסית. מוטות הדלק המשומשים מועברים לעיבוד מחדש ברוסיה. אם איראן תפר את החוזה, עשוי לסייע בייצור פלוטוניום

 

אתמול (שבת), בסופו של שבוע בו הגיעה לשיא מלחמת המילים בנוגע לתקיפת הגרעין, המשיכו האיראנים להתבטא בנושא.

שגריר איראן באורגוואי, חוג'אטוללה סולטאני, קרא לאו"ם לגנות את ארה"ב וישראל על איומיהן: "כך הוא יוכיח שהעולם לא נשלט רק על ידי כמה מדינות".

 

המנהיג העליון של איראן, אייתוללה עלי חמינאי, טען במכתב שכתב למוסלמים העולים לרגל למכה, כי "ארה"ב והציונים חלשים מתמיד". שר החוץ, עלי אכבר סאלחי, התייחס לדו"ח הקרוב של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, ואמר כי הוא מבוסס על "פברוק".

 

הדו"ח אמור להתפרסם ואתמול מסרו גורמים דיפלומטיים כי יחשוף חשדות חמורים מבעבר בנוגע לתוכנית הגרעין האיראנית. בין היתר, יופיעו בדו"ח צילומי לווין של מכולת פלדה בגודל אוטובוס שהוצבה במחנה צבאי, ושימשה ככל הנראה לניסויים בחומרי נפץ מהסוג הדרוש לפיצוץ אטומי. כמו כן, במסמך יופיעו ראיות מקיפות לפיהן מהנדסים איראניים עבדו על הדמיות ממוחשבות לייצור טילים גרעיניים.

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 05/11/2011 23:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניסוי בשיגור טיל באיראן. "גם עיראק ואפגניסטן בסכנה"
צילום: EPA
מומלצים