זכאים להוצאות נסיעה? בידקו את התלוש
אם אתם זכאים להחזר הוצאות נסיעה מהמעביד, בדקו היטב בתלוש השכר אם קיבלתם הפרשים להם אתם זכאים מינואר 2011
אם אתם מקבלים החזר הוצאות נסיעה ממעבידכם, כדאי שתוודאו בתלוש השכר הקרוב שקיבלתם הפרשי החזר-הוצאות נסיעה למפרע, מינואר 2011. זאת בעקבות עדכון רטרואקטיבי שנעשה באחרונה בדמי הנסיעה, ושעליו הוחל צו הרחבה.
עוד בערוץ הרכב של ynet:
- איום על הנהג - עברייני תנועה יענשו בחומרה רבה
בהתאם לצו החדש שנחתם על-ידי שר התמ"ת ב-16 באוגוסט, אבל פורסם ברשומות רק בסוף חודש ספטמבר, הועלה ההחזר המרבי של דמי נסיעה לעבודה לסכום של 24.4 שקלים ליום, במקום 23.7 שקלים כפי שהיה עד עתה. אלא שבעקבות ההסכם הקיבוצי בין לשכת התיאום וההסתדרות, הסכום החדש יחייב את כל המעבידים במשק למפרע מה-1 בינואר 2011. המשמעות: לעובדים המקבלים את הסכום המרבי, מגיעים החזרים למפרע מראשית השנה.
לכתבות נוספות של בני ברק:
- חברת נעמן נדרשה להוריד מהמדפים צמיגי אבנט
החוק מחייב כל מעביד לשלם השתתפות בהוצאות נסיעה לכל עובד, הזקוק לתחבורה כדי להגיע אל מקום עבודתו וממנו. זאת כאשר הוצאות הנסיעה הן בעד כל יום עבודה בפועל, עד למקסימום הנקבע מחדש מעת לעת.
משפטני חברת חשבים העוסקת בתחום יחסי העבודה, מסבירים שלא כל עובד זכאי לקבל את הסכום המרבי הנקוב בצו. בפועל זכאי העובד לקבל החזר לפי תעריפי נסיעה קיימים בקווים בין מקום מגוריו למקום עבודתו, לפי תעריף הנסיעה המוזל ביותר של נסיעה באוטובוס. לכן, אם תעריפי הנסיעה בקווים הללו מוזלים מסיבה כלשהי, יפחת התשלום לו זכאי העובד.
בכל מקרה, עובד אינו יכול לדרוש ממעבידו לשלם לו מעבר לסכום המירבי שנקבע, גם אם הנסיעה בפועל עולה יותר. מאידך, להחזר הוצאות נסיעה זכאי עובד גם אם אינו נוסע בפועל באוטובוס, אלא צועד ברגל למקום עבודתו או מגיע אליו ברכיבה על אופניים.
אם העובד אינו יכול לנסוע באוטובוס, אם משום שלא פועל קו או שהושבת מסיבה כלשהי, ונאלץ לנסוע במונית, לא חלה על המעביד חובת כיסוי הוצאות אלה. אגב, אם אתם עובדים במשמרות לילה, בשבתות ובחגים, אינכם זכאים להחזר הוצאות נסיעה מוגדל בגין נסיעות אלה, שהן יקרות יותר.