הבהלה לנפט: אלפי אמריקנים נוהרים לצפון דקוטה
בעקבות גילוי מרבצי נפט גדולים במדינה הנידחת בצפון ארצות-הברית, דרושים כ-17 אלף עובדים במדינה הקרה הגובלת בקנדה. חלק מהמובטלים שעברו לשם גרים במתחם מיוחד שדומה למחנה צבאי. "זה כמו ימים מודרניים של הבהלה לזהב"
הבהלה לזהב, גרסת צפון דקוטה: במדינה הנידחת בצפון ארצות-הברית
מחפשים כעת יותר מ-17 אלף עובדים, ומפוטרים אמריקנים מיואשים נוהרים למדינה הגובלת בקנדה שאמורה להפוך כנראה לשדה הנפט
הגדול ביותר בצפון אמריקה.
עוד כותרות בעולם:
במדינה הקרה התגלו במעבה האדמה מרבצי נפט אדירים, המוערכים ב-24 מיליארד חביות נפט בעומק של 2 קילומטר. כ-5,000 בארות נפט נחפרות שם עם אחוזי הצלחה של 95 אחוזים.
בשל המשבר הכלכלי החמור אמריקנים מיואשים המחפשים פרנסה עוזבים את בתיהם ואת משפחותיהם בקליפורניה ובמדינות נחשקות אחרות, ועוברים לגור במחנה עבודה דמוי מחנה צבאי.
"זה מטורף לגמרי. זה כמו ימים מודרנים של הבהלה לזהב", אמר קית סימונס, עובד מפוטר שהגיע לצפון דקוטה, בראיון לתחנת טלוויזיה המקומית של "פוקס".
בצפון דקוטה מתגוררים 700 אלף תושבים, מרביתם בניהם של מהגרים מגרמניה וממדינות סקנדינביה. על פי הרישומים, במדינה הקרה הזו מבקרים הכי מעט תיירים, הן זרים והן מקומיים. במדינה זו יש רק 3 אחוזי אבטלה, ונראה שהמובטלים בה הם בטלנים גמורים, כי פרנסה לא חסרה שם.
ברגע זה ממש דרושים שם 17,545 עובדים (סביב העיירה וויליסטון שאוכלוסייתה מונה 12,500). בין המקצועות הנדרשים: נהגי משאיות בשכר של עד 100 אלף דולר בשנה, ועובדים באסדת קידוח המשתכרים בממוצע 70 אלף דולר בשנה.
במדינה הנידחת אפילו אין מספיק מקומות מגורים לגברים הרבים שנוהרים לעבוד בה. הם ישנים במכוניות פרטיות ובמקומות ציבוריים. בתים חדשים נבנים בערבה הצפונית בקצב מהיר כמו בארות הנפט, שצצות כמו פטריות אחרי הגשם.
הבעיה הגדולה של הגברים המגיעים לצפון דקוטה היא שהם מבלים את מרבית זמנם בעבודה. הם מגיעים על פי רוב בלי משפחותיהם, רחוקים מחבריהם, אבל נואשים מספיק כדי לנוע צפונה.
בעקבות בואם למדינה הצפונית עולה גם הדרישה לדיור ושירותים נלווים, וכפועל יוצא נוצרות גם אפשרויות תעסוקה לעובדי בנין, עורכי דין, עובדי רפואה וכל המשרות האחרות הנדרשות בכוכב הצפון החדש.
מחפשים נפט בדרום דקוטה
צילום: MCT
מומלצים