שתף קטע נבחר

 

פיראט עם כאפיה בפרלמנט הגרמני: "אנטי ציוני"

חבר מפלגת הפיראטים בברלין צירף לסרבליו הזרחניים גם כאפיה. מכתב פומבי קרא לו להתחשב ביהודים, אך הוא התעקש: "היא לא פוליטית, קיבלתי אותה בחיפה". כך נוצר דיון פומבי גרמני המשלב אופנה, פוליטיקה והיסטוריה

כאפיה בפרלמנט הגרמני. הצלחתה המסחררת של מפלגת הפיראטים הגרמנית - הדוגלת בחופש ברשת האינטרנט - בבחירות המקומיות שנערכו בבירת גרמניה בחודש שעבר, עוררה דיונים סוערים על צנזורה בעידן המודרני, על דחיית הפוליטיקה הישנה ועל הצבעה המושפעת מטרנדים. לאלה מתווספת כעת סוגיית הסכסוך הישראלי-פלסטיני, כפי שהיא משתקפת בחוש האופנה יוצא הדופן של אחד מחבריה הבולטים של המפלגה: החשמלאי לשעבר גרוואלד קלאוס-ברונר (39).

 

עוד בנושא:

 

עוד בערוץ החדשות :

 

בשבועות שעברו מאז שנבחר ביחד עם 14 מעמיתיו למפלגה, הגיע ברונר לישיבות בפרלמנט של ברלין כשהוא לבוש בסרבלים זרחניים וחולצות כתומות, שנטלו את הפוקוס מהכאפיה שעל ראשו. גם העובדה כי חבש אותה יותר בסגנון שודד-ים (כשם מפלגתו) – כרוכה בהידוק על ראשו - ופחות בסגנון יאסר ערפאת, גרמה לרבים לפספס את פריט הלבוש הנחשב לאחד מהסמלים הלאומיים של העם הפלסטיני.

 

קלאוס-ברונר. בין אופנה לפוליטיקה (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
קלאוס-ברונר. בין אופנה לפוליטיקה(צילום: Gettyimages)

 

מי שלא פיספסה אותה היא שרלוטה קנובלוך, לשעבר נשיאת המועצה המרכזית של היהודים בגרמניה. במכתב פומבי שפורסם בשבוע האחרון, קראה קנובלוך לברונר להסיר את הכאפיה, ולבחור בכיסוי ראש אחר, מתוך התחשבות ברגשות היהודים בגרמניה. "הכאפיה מסמלת לאומנות, מאבק אלים ואנטי-ציונות", כתבה קנובלוך במכתב הפתוח. היא הוסיפה כי "במודע או שלא במודע", ברונר מביע בעצם "תמיכה ברגשות אנטי-יהודיים ואהדה למאבק נגד העולם המערבי". "אני לא בטוחה... שאתה מבין את המשמעות האמיתית של הכאפיה", כתבה. 

 

מודעת מחאה בירושלים: נשיא ארה"ב בכאפיה (צילום: Getty Images) (צילום: Getty Images)
מודעת מחאה בירושלים: נשיא ארה"ב בכאפיה(צילום: Getty Images)
  

היא הוסיפה כי בעוד באפגניסטאן אפשר לקבל את העובדה שחיילים גרמנים לובשים כאפיה "בגלל האבק והשמש" - "אין לה מקום בבתי הנבחרים של מדינות המחוז של גרמניה".

 

ברונר דחה את הבקשה. הוא סיפר כי קיבל את הכאפיה במתנה ממשפחה כשעבד בחיפה ב-1995, ולבש אותה מאז בעקביות. "אני רק רוצה להבהיר כי היא אינה מסמלת שום עמדה פוליטית", אמר בהצהרה לעיתונות. הוא הוסיף כי היא הפכה לסמל של פעילותו במסגרת הפיראטים.

 

בינתיים, החלו העיתונים המקומיים בברלין לעסוק בפרשה. "האם מותר ללבוש אותה או לא?", הזמין ה"ברלינר צייטונג" את קוראי אתר האינטרנט שלו לדיון בנושא, "האם מי שלובש כאפיה תומך בפלסטינים ומתנגד לישראל או שמדובר באביזר אופנה לגיטימי?".

 

תומכי מפלגת הפיראטים חוגגים הצלחה בברלין (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תומכי מפלגת הפיראטים חוגגים הצלחה בברלין(צילום: רויטרס)
  

ה"טאגסשפיגל" פירסם גלריית תמונות של מעצב האופנה הנודע, קארל לאגרפלד, עם כאפיה לצד דוגמניות מסלול ויאסר ערפאת, ושירטט את ההיסטוריה של הכאפיה בגרמניה: מהבעת תמיכה במאבק הפלסטיני בשנות ה-60 המאוחרות, דרך ההופעה במלתחת מתנגדי האנרגיה הגרעינית בשנות ה-70, הפופולריות בקרב הפעילים שהשתלטו על בתים נטושים בשנות ה-80 ועד למעמד של כבוד לו זכתה בקרב סצינת השמאל האנטי-פשיסטי בגרמניה עד לימים אלה. בעשור האחרון, ציין העיתון, היה ניסיון להשתמש באופנתיות של הכאפיה ברשתות אופנה כמו H&M, אולם הוא נכשל.

 

בתגובה לביקורת נגדה, אמרה קנובלוך כי לא התכוונה לבקר ישירות את ברונר, אלא רצתה למחות נגד הלגיטימיות של הכאפיה כפריט אופנה בגרמניה. ברונר הודיע כי ישמח להבהיר את הדברים בשיחה אישית אתה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה אנטי-ישראלית בברלין
צילום: צח גולדברגר
קלאוס-ברונר והכאפייה שבמוקד הסערה
צילום: Gettyimages
מומלצים