שתף קטע נבחר

 

טורקיה: ישראל לא תעז לאיים עלינו בנושא הגז

הנשיא פרס הבטיח בקפריסין להמשיך את שיתוף הפעולה בין ישראל לאי בנושא האנרגיה, ובתגובה הזהיר שר התחבורה הטורקי: "אף מיזם לא יפעל ללא הסכמתנו"

טורקיה מגיבה לביקורו של הנשיא שמעון פרס בקפריסין, ולהמשך חיפושי הגז המשותפים לישראל ולקפריסין. "ישראל לא תעז לאיים על טורקיה", אמר אתמול (יום ו') שר התחבורה הטורקי, בינאלי ילדרים, ל"הורייט".

 

מחפשים גז, מוצאים עימותים: כותרות אחרונות

נשיא קפריסין באו"ם: טורקיה פרובוקטיבית

 

"מפת הדרכים הטורקית בעניין זה כבר ברורה", אמר ילדרים, בהתייחסו לקידוחים במזרח הים התיכון.

הוא הוסיף כי לא אף מיזם לא יפעל באזור "ללא הסכמת טורקיה".

 

פרס ביקר בשבוע שעבר בקפריסין, נפגש שם עם שר החוץ ועם נשיא המדינה דמיטריס כריסטופיאס. במרכז הביקור עמדה סוגיית הגז, שלאחרונה החריפה את היחסים המעורערים בלאו הכי בין אנקרה לקפריסין היוונית, ונשיא המדינה הבטיח להמשיך את שיתוף הפעולה בין ישראל לאי. קפריסין החלה בקידוחים מדרום-מזרח לאי, פעולה שגררה איומים צבאיים מצד טורקיה. קפריסין מצדה ניסתה להרגיע את אנקרה ולהבטיח את שיתופה ברווחי הגז בתנאים מסוימים.

 

נציגי שני הצדדים פתחו במשא ומתן בחסות מזכ"ל האו"ם באן קי מון, והפגישה הבאה ביניהם אמורה להיערך בינואר.

 

ממשלת קפריסין חתמה על חוזה עם חברת "נובל אנרג'י" האמריקנית וחברת "דלק" בבעלותו של יצחק תשובה, לקידוחים בשטח שגובל במים הטריטוריאליים של ישראל, סמוך לאזור שבו נמצאו שדות גז טבעי עצומים ובהם נמצא למשל קידוח "לוויתן".

 

במהלך ביקור הנשיא אף נחתם הסכם שיתוף פעולה בתחום האנרגיה בין ישראל לקפריסין.

 

הרפובליקה הטורקית של צפון קפריסין, שבירתה ניקוסיה, מוכרת רק על ידי טורקיה. בחלקו הדרומי והמרכזי של האי משתרעת הרפובליקה של קפריסין, החברה באיחוד האירופי ואף תכהן כנשיאתו התורנית בשנה הבאה. טורקיה אינה מכירה במדינה זו.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קידוח הגז לוויתן
צילום: אלבטרוס צילומי אוויר
פרס ומקבילו כריסטופיאס
צילום: EPA
מומלצים