הרס הרומנטיקה - 20% מהזוגות ישנים בנפרד
ישנים בנפרד מתוך בחירה? ד"ר דניאל דריי מתנגד לקונספט, ומזכיר שגם במהלך השינה במיטה המשותפת, מתקיימת תקשורת זוגית משמעותית וחשובה מאין כמוה לאינטימיות של הקשר שלכם. אל תוותרו עליה מהר כל כך
ההרגשה הנפלאה הזו של לישון זה לצד זו בפעם הראשונה, להרגיש את חום הגוף של הפרטנר/ית ולהתענג עליו - זכורה לרבים מאיתנו כרגע של התקדמות משמעותית במערכת היחסים. זוהי הפסגה של ההתאהבות, וצעד משמעותי בתחילתה של כל מערכת יחסים פוטנציאלית. שינה משותפת היא השלב הראשון בהסרת ההגנות ובשיתוף ברגעים פרטיים ואינטימיים.
ד"ר דריי בערוץ יחסים:
אל תכנסי לסרט: האם הגבר שלך מכור לפורנו?
אסתי גינזבורג לא לבד: צעירות מעדיפות מבוגרים
הישראליות יכולות ללמוד מנשות צרפת ורוסיה
ערוץ יחסים בפייסבוק. כבר עשיתם לייק?
לישון באלכסון
אם שינה ביחד היא דבק, כיצד נתייחס לשינה בנפרד תוך הסכמה הדדית? מאמר שפורסם השבוע גרס ש-20% מהזוגות בישראל בוחרים לישון בנפרד, בעוד שבארה"ב 30% מהזוגות ישנים בנפרד. הנתונים הללו מדאיגים מאחר וקודם כל, בל לנו לשכוח שאנחנו מבלים כשליש מחיינו בשינה, כך שהפרידה, אפילו הזמנית הזו, היא משמעותית ויש לה השלכות.
השינה המשותפת היא בראש ובראשונה יצירת הזדמנות לתקשורת ומפגש מיני. בממוצע, 80% מהמפגשים המיניים קורים בלילה, במיטה הזוגית. שינה בנפרד היא רעיון רע שכן היא מפחיתה את ההזדמנויות למגע, לתקשורת לא מילולית ולאינטימיות, ופוגעת בתדירות יחסי המין.
שינה בנפרד כמוה כפרידה סמלית. מתקיימים כאן יחסים של שותפים לדירה. אין שום רומנטיקה במגורים תחת אותה קורת גג ומפגשים יזומים לצרכי סקס. זה אולי לא אידיאלי, אבל עדיף להפריד כוחות לחלוטין ולגור כל אחד בדירה משלו. כך תתקיים הקביעה המחייבת להיפגש, קדושת הטקסיות של המפגש יחד עם המאמץ לקיימו ולהגשימו בצורה הטובה ביותר.
למה לישון בנפרד מלכתחילה?
הסיבות להחלטה לישון בנפרד יכולות לנבוע מפחד מעייפות בבוקר שאחרי; בן/בת זוג הסובל/ת מנחירות; מיטה צפוצה מדי או מלחמת שמיכה צפויה; תנועתיות יתר של אחד מבני הזוג וקצב חיים ושעות פעילות או ערוּת שאינן זהות.
אם מצאתם שאתם שוקלים לעבור לישון בנפרד, או ישנים בנפרד מהסיבות שמניתי מעלה, מומלץ להתייעץ על כך עם איש מקצוע. בנוסף אני ממליץ להקפיד על מספר עקרונות:
לא ליצור הזדמנויות לשינה בעבודה – מקלחת ופינת שינה בעבודה הן נוסחה בדוקה, על פי מחקרים, לשינה מחוץ לבית (אפילו זמנית) בכל פעם שיש מריבה. זוהי בריחה מהתמודדות עם פתרון הבעיה, מתכון למריבות ובריחות נוספות.
פינה לחוֹל ופינה למועד - צרו פינה נעימה בבית לשיחות ורגיעה משותפת (סלון למשל), בה תוכלו לבלות זמן איכות ולחלוק בכל. במידה ושעת השינה שלכם שונה, הקפידו ללוות אחד/ת את השני/יה למיטה, ונסו ליצור טקס שינה משותף. למשל - כנסו יחד למיטה ופשוט דברו אחד/ת עם השני/יה כפי שהייתם משוחחים לפני השינה במצב רגיל. הקפידו לא לדבר על קשיים ובטח שלא להעלות נושאים לוויכוח. בקיצור, הפרידו בין חוֹל לקודש (חוֹל=סלון, קודש=המיטה שלכם).
מיטה גדולה – לצערנו, מרבית הזוגות בישראל ישנים במיטה קטנה, וצפוף להם. קניית מיטה גדולה יותר מהווה פתרון פשוט, שאמנם לא זול במיוחד, אבל יכול לשפר באופן משמעותי את הזוגיות שלכם.
שמיכה אחת: הוא מושך, היא מושכת - אז מה אם הוא מושך את השמיכה? אל תפרידו שמיכות. רכשו שמיכה גדולה יותר או תפרו שתי שמיכות לאחת גדולה מאוד. הפרדה של השמיכות היא מחסום למגע ואינטימיות (שמוסיפים לעוררות המינית).
אין כניסה לילדים – ילדים הם שמחה, והפרצופים הרגועים והמתוקים שלהם כשהם ישנים שובי לב, אבל, הקפידו להעביר את הילדים למיטתם לאחר שנרדמו, כדי לייצר הפרדה ולשמור על חלל אינטימי נקי ממחשבות נוספות.
לפני ומאחורי הסורגים – סורגים בגב המיטה ולרגליה, שימושיים למימוש פנטזיות, מסייעים לגיוון הסקס (משחקים שונים, תנוחות, אחיזות וכיוב'), ומומלצים מאד.
מפתח לאינטימיות – מפתח לדלת החדר, יסייע ליצירת אינטימיות וימנע הפתעות לא נעימות – למשל – כניסה לא צפויה של הילדים לחדר.
לסיכום, שינה בנפרד כולל הרדמות קבועה מול הטלוויזיה, מהווה מראה לבעיות בזוגיות. במידה ולא מצליחים לגשר על הפערים, מומלץ בהחלט לפנות לייעוץ מקצועי.
בהצלחה.
ד"ר דניאל דריי – רופא, סקסולוג מתמחה בטיפול מיני וזוגי, מנהל פורטל "תורת היחסים" הכולל מדריכי זוגיות, אהבה ומיניות.