שתף קטע נבחר

גם מדעי המחשב יזכו בבונוס מוגדל באקדמיה

במסגרת השיטה החדשה לחישוב ציוני הקבלה לאוניברסיטה, בונוס מוגדל יינתן למקצועות הליבה על חשבון מקצועות אחרים - 25 נקודות לעומת 10. בשל הביקורת הוחלט: גם בגרות במדעי המחשב והטכנולוגיה תזכה סטודנטים לעתיד בבונוס המוגדל

בישיבה שתיערך מחרתיים בוועדת החינוך של הכנסת אמורה להימסר הודעה על כך שבמסגרת שיטת הבונוסים החדשה שלפיה יחושבו ציוני הכניסה לאוניברסיטאות, יינתן בונוס משמעותי במיוחד גם למדעי המחשב וללימודים הטכנולוגיים. כך נודע היום (א').

 

לפני שלושה חודשים הודיעו ועד ראשי האוניברסיטאות ומשרד החינוך כי החל מעוד שנתיים, בונוס מוגדל יינתן למי שילמדו באופן מוגבר לבגרות את מקצועות הליבה, שמדעי המחשב והטכנולוגיה אינם נכללים בהם. לפי ההחלטה החדשה, גם המקצועות האלה ייכללו כעת בקטגוריית הבונוס המוגבר.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

תחילה נזכיר: בבואו של תלמיד להירשם ללימודים אקדמיים, מחושב ציון הכניסה שלו לא רק על סמך הפסיכומטרי, אלא גם - ולעתים רק - על סמך ממוצע ציוני הבגרות שלו. בחישוב ממוצע הבגרות מקבל התלמיד נקודות בונוס בשיעור משתנה, אם למד לבגרות מקצועות מסוימים ברמה מוגברת, קרי של 4 או 5 יחידות לימוד. לפי ההחלטה החדשה של ועד ראשי האוניברסיטאות ומשרד החינוך באוגוסט השנה, בחישוב הממוצע ומתן הבונוס אמורה היה להינתן החל מעוד שנתיים עדיפות ללימודים מוגברים במקצועות הליבה, שהם: מתמטיקה, אנגלית, פיזיקה, כימיה, ביולוגיה, היסטוריה, ספרות ותנ"ך.

 

סטודנטים באוניברסיטת בן-גוריון. גם הטכנולוגיה מובילה בבונוסים (צילום: אליעד לוי) (צילום: אליעד לוי)
סטודנטים באוניברסיטת בן-גוריון. גם הטכנולוגיה מובילה בבונוסים(צילום: אליעד לוי)

 

לפי התוכנית המקורית שהוכרזה אז, בחישוב ציון הקבלה אמורות להינתן 25 נקודות בונוס לנבחנים ברמה של חמש יחידות ו-15 נקודות לנבחנים ברמה של ארבע יחידות במקצועות הליבה. בחינה על חמש יחידות במקצועות אחרים תזכה את הסטודנט לעתיד בבונוס של 10 נקודות בלבד, ובחינה ברמה של ארבע יחידות במקצועות אלה תזכה אותם בחמש נקודות בונוס. כך או כך, הבונוס בכל המקצועות יינתן רק למי שיקבלו בבגרות ציון 60 ומעלה.

 

פרסום התוכנית עורר בשעתו ביקורת במערכת החינוך, שרבים מבכיריה טענו כי המהלך יפגע באורח אנוש בלימודי המחשב והטכנולוגיה, שכוללים מגמות נחשבות מאוד כמו חשמל, הנדסה, אלקטרוניקה, חלל, רובוטיקה ומכונות. גם מנכ"ל משרד המדע, מנחם גריבלום, מתח ביקורת על ביטול הבונוס הגדול למקצועות מדעיים וטכנולוגיים, והדגיש כי

חשיבות המקצועות האלה גדולה גם לנוכח האתגרים שמציבים תחומי המחשבים והאלקטרוניקה לחוזק הכלכלי והביטחוני של ישראל.

 

באותה העת גם מנכ"ל רשת אמי"ת, ד"ר אמנון אלדר, הביע במכתב לשר החינוך, גדעון סער, תמיהה על המהלך. "כל עולם התעשייה המתקדמת זקוק לבוגרי החינוך הטכנולוגי העילי, ועל כן פגיעה בחינוך העילי הטכנולוגי מעבירה מסר לא נכון. חבל שמקצועות מאתגרים ובעלי חשיבות למדינה ולעוצמתה הרוחנית והכלכלית-מדעית נדחקו לתחתית", כתב לו.

 

הלחץ נשא פרי בסופו של דבר, ומוועד ראשי האוניברסיטאות נמסר היום כי בחודשים האחרונים קיימו הוועד ומשרד החינוך כמה דיונים בנושא, ומסתמן כי גם המקצועות הטכנולוגיים ישולבו ברשימת המקצועות שיזכו את הנבחנים עליהם בבונוס מוגבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוניברסיטת בר-אילן. ציון 60 בבגרות כדי לקבל את הבונוס
צילום: ירון ברנר
מומלצים