שתף קטע נבחר

 

רוזנשטיין כבר לא "ראש ארגון פשיעה" בכלא

הגדרה של השב"ס התבססה על מידע מודיעיני, לכאורה, והשפיעה לטענתו על תנאי מאסרו. בית המשפט העליון הורה לבחון מחדש את מעמדו של "הזאב". פרקליטו: "הישג אדיר"

הגדרת זאב רוזנשטיין, המרצה 17 שנות מאסר שנגזרו עליו בארצות הברית ובישראל לאחר שהורשע בעבירות סמים ובקשירת קשר לביצוע פשע, כראש ארגון פשיעה תיבחן מחדש, כך הורה היום (ב') בית המשפט העליון לשירות בתי הסוהר.

 

לטענת רוזנשטיין, מעמדו הנוכחי, הנגזר מהחלטה פנימית של שירות בתי הסוהר וקובע כי האסיר עלול לפגוע באחרים או שאחרים עלולים לפגוע בו, משפיע באופן משמעותי על תנאי מאסרו.

 

רוזנשטיין בדיון קודם בבית המשפט (צילום: אחיה ראב"ד) (צילום: אחיה ראב
רוזנשטיין בדיון קודם בבית המשפט(צילום: אחיה ראב"ד)
 

פרקליטו של רוזנשטיין, עו"ד רפאל מכתבי, טען בפני בית המשפט כי זכויות מרשו לביקורים, טלפונים, טיולים בבית הסוהר ואף ישיבה עם אסירים בחדר האוכל נפגעו כתוצאה מהגדרה זו. "אני לא מוכן שיקראו לו בתארים של ראש כנופיית ארגון פשע או ראש כנופיית אנסים כי לדבר יש השפעה על חופש התנועה שלו. הוא לא יצא לחופשות ואף לא קיבל טיפול רפואי ראוי", אמר מכתבי.

 

מכתבי התלונן גם על הפורום בו התקבלה ההחלטה, ואמר כי "אומרים לי שזה נוהל פנימי וזה הדבר שהכי מפחיד אותי. אין נוהל פנימי במדינת ישראל, הכול צריך להיות שקוף. אין להם (לשב"ס, י.א) סמכות להגדירו כראש ארגון פשיעה. הסמכות היחידה היא לבית המשפט ואני דורש שאם הם לא יחזרו בהם מהגדרה זו, בית המשפט יגדיר שהוא לא כזה".

 

בתשובתה, טענה המדינה כי לא קיימת השלכה על תנאי כליאתו של רוזנשטיין ולא על הטיפול הרפואי לו הוא זוכה, וכי סיווגו כ"אסיר התרעה" נובע ממידע מודיעיני קיים - טיעון שלא שיכנע את בית המשפט. "ראיתי כל מיני דברים במידע ואני לא בטוחה שמזה צריך ללמוד שהוא ראש ארגון פשיעה. אני רוצה שאדוני יסביר לי מהיכן לקוח הטייטל הזה", אמרה השופטת מרים נאור.

 

בית המשפט הציע לשירות בתי הסוהר להגדירו מחדש בעוד שלושה שבועות בוועדה פנימית, מבלי שהדבר יפגע בתנאי כליאתו. בד בבד, ימשכו מכתבי ורוזנשטיין את העתירה מבית המשפט. הצדדים הסכימו להצעה וברוח זו אף ניתן פסק הדין.

 

"הישג אדיר"

לאחר הדיון, אמר מכתבי כי "שב"ס והמשטרה הגדירו את רוזנשטיין כראש ארגון פשיעה, כשהוא מעולם לא הורשע בדין בעניין הזה ובהסכם ההסגרה אף המדינה חתמה על כך שהוא לא יוגדר כך. אין לרשות מנהלית סמכות לקבוע שאדם כלשהו הוא ראש ארגון פשיעה, הסמכות הבלעדית היא של בית המשפט ומאחר שהוא מעולם לא הורשע, לא היה מנוס למדינה אלא לחזור בה. מדובר בהישג אדיר".

 

בשנה שעברה דרש רוזנשטיין לאפשר לו לעבור טיפולים נגד מחלת סרטן העור ממנה הוא סובל בבית חולים העמק בעפולה, ולא במרכז הרפואי של השב"ס, אך עתירתו נדחתה. בתחילת מאסרו, הוא שהה באגף ההפרדה בכלא איילון

ברמלה, אך לאחר שעתר לבית המשפט גם בעניין זה, הוחלט להעבירו לתא עם אסירים נוספים.

 

לפני כשבועיים, הגיש היעד המשטרתי מספר 1 לשעבר בקשת חנינה למשרד המשפטים. הבקשה הוגשה בעקבות מצבו הבריאותי של רוזנשטיין, והוא אמור להתייצב תחילה בפני ועדה מיוחדת בשירות בתי הסוהר, שתבחן את מצבו ותקבע אם יקבל שחרור מוקדם. ההערכה היא שרוזנשטיין לא יזכה לחנינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארכיון. רוזנשטיין בבית המשפט
צילום: חגי אהרון
מומלצים