שתף קטע נבחר
 

שוב לא שקט: אהבה בצל הטילים

האם קל יותר להימשך לבני המין השני בזמנים של פחד וחרדה, ומה הקשר לניסוי הגשרים של דוטון וארון? עדי רם חוזרת לאזעקה הראשונה שחוותה בבאר שבע ונזכרת בזוג ההוא שהתאהב, כשכולם ברחו מהעיר

"סמוך לשעה שש ושלושים נשמעה אזעקה בבאר שבע. שתי רקטות גראד התפוצצו. אין נפגעים".

 

אני יושבת בבית הוריי בהרצליה, וקוראת את העדכונים באינטרנט בייאוש. מחר אמורה להתחיל שנת הלימודים ואין לי מושג אם היא תיפתח או לא, אם לנסוע לבאר שבע או לא, ואם המצב יחמיר הלילה או לא. אמנם עכשיו אני מתחילה את השנה האחרונה לתואר, וכבר לא מתרגשת מזה במיוחד, אולם כל כותרת רצה כזאת מחזירה אותי שלוש שנים אחורה לשנה א' התמימה, התקופה בה התחיל לראשונה עניין הטילים בבאר שבע.

 

משיכה תחת התקפה בערוץ יחסים:

חתונה בזמן מלחמה - שילוב שמחה ועצב

חתונת מלחמה שתחקק בזיכרון

עשו אהבה בזמן מלחמה. לא בהכרח סקס 

מדברים על משיכה ומלחמה גם בפייסבוק שלנו. לייק, כבר עשיתם?

 

היסטריה, חביבתי

אני זוכרת את האזעקה שהקפיצה אותי בחמש בבוקר. אני זוכרת איך שמחתי באותו הרגע שיש לי שותף ממין זכר. לא שהוא יכול באמת לעשות משהו במידה וטיל טועה ימצא את דרכו היישר לתוך הסלון שלנו, אבל איכשהו זה גרם לי להרגיש מוגנת ובטוחה. היום הסטודנטים בבאר שבע כבר די אדישים לזה, אבל אני זוכרת את ההיסטריה בפעמים הראשונות שזה קרה.

 

כל הסטודנטים שאינם מבאר שבע במקור (שזה בהערכה גסה - 90% מהם), ברחו בחזרה הביתה לבתי הוריהם הפזורים ברחבי הארץ, עם הישמע האזעקה הראשונה. גם אני כמו כולם ברחתי כל עוד נפשי בי חזרה לבית הוריי בהרצליה.

 

המעטים שכן החליטו להישאר בבאר שבע ולא ברחו לבית הוריהם, עשו זאת מהסיבה הפשוטה שהעדיפו כבר לקבל טיל על הראש ורק לא לחזור לבית ההורים. לגיטימי. בין קבוצת אוכלוסייה זו, היו גם זוג שכנים שלי לבניין בבאר שבע. בעצם זה לא יהיה נכון כל כך לקרוא להם זוג. כשכל הפרשיה הזו התחילה, הם גרו דלת ליד דלת, איש איש עם שותפיו לדירה.

 

הלימודים הופסקו לכשבועיים, אותם ביליתי בהרצליה, תל אביב ושאר אזור המרכז המוגן מטילים. כשנגמר כל הבלאגן וחזרתי לבאר שבע, פתאום ראיתי שזוג השכנים שלי, שגרו דלת ליד דלת, איש איש עם שותפיו, הפכו מאוהבים עד מעל הראש. לא הבנתי איך זה קרה, הרי לפני זה הם גרו זה ליד זו, דלת ליד דלת, חודשיים שלמים ולא קרה דבר, אז איך פתאום נוצר לו פה סיפור אהבה?

 

כששאלתי את שכנתי שהיא גם חברה טובה, מה הסיפור, היא הרימה כתפיה באדישות, ואחר ענתה: "את יודעת, הטילים, וזה". איכשהו, מבלי שהיא תצטרך להרחיב, הבנתי בדיוק למה היא התכוונה. התקופה הזו, בה חיו בפחד ובחרדה של אזעקה פעם-פעמיים ביום והריצה המהירה וההיסטרית למקלטים, לא רק שהשאירה אותם בבית כל הזמן, אלא גם הביאה אותם לכדי תחושת קירבה הרבה יותר גדולה ממה שהייתה לפני הטילים.

 

אפשר כמובן להניח שכל זה קרה סתם משעמום. מכך שלא היו לימודים, כולם ברחו מבאר שבע, והם היו בערך היחידים שהיו פה. שלא לדבר על העובדה שזה היה בחורף. ואולי אלו הן אכן חלק מהסיבות. אבל אין לי ספק שלטילים היו השפעה.

 

הסיפור הזה הזכיר לי את אותה תחושת ביטחון שחשתי מהעובדה שחלקתי דירתי עם שותף ממין זכר. הבנתי עד כמה חברתי הזדקקה לחיבוק גברי ומגן בתקופה מלחיצה שכזו. מסתבר שאכן קיים אצל אנשים קשר בין תחושת חרדה לבין משיכה מינית מוגברת. תחשבו על סרטי וולט דיסני הקלאסיים. תמיד קיים שם גיבור גברי ולידו אישה שמאיישת את תפקיד "העלמה במצוקה". אנו רואים זאת ב'סינדרלה', 'שלגיה' ו'היפהפייה הנרדמת'.  

 

אדם לאדם גשר

מה שהפתיע אותי בכל הסיפור הזה, היה דווקא ההשפעה שנמצאה על הגברים. פארוק ראדוון (Farouk Radwan), מחבר הספר "איך לגרום למישהו להתאהב בך" (How to make someone fall in love with you), בחן את הנושא לעומק, ותיאר שני ניסויים: בניסוי הראשון נבחנו 85 גברים עוברי אורח, על אחד משני גשרים. גשר אחד מפחיד וגשר אחד ידידותי.

 

מראיינת מושכת ניגשה לנבחנים, וביקשה מהם למלא שאלון פסיכולוגי מסוג TAT, בו בין השאר מתבקש הנבחן לכתוב סיפור. לאחר מכן, השאירה להם המראיינת את מספר הטלפון שלה ליצירת קשר.

 

נמצא כי באופן משמעותי, סיפוריהם של הגברים שנמצאו בגשר המפחיד הכילו תוכן מיני, וכן שהניסיונות שלהם לנסות ליצור קשר עם המראיינת לאחר הניסוי היו משמעותית רבים יותר מאשר של הגברים שנמצאו על הגשר הידידותי יותר. לעומת זאת, כאשר ביצעו את אותו הניסוי עם גבר בתור מראיין, לא נמצא כל הבדל בין הגברים שהיו על שני הגשרים השונים.

 

 

הניסוי השני בוצע במעבדה בה שמו 80 סטודנטים גברים בחדר עם אישה אחת, כאשר כל פעם הכו אותם או את האישה בשוק חשמלי, אשר ידעו מראש שהולך להגיע. נמצא שכאשר הגברים ידעו שהשוק הולך להכות בהם, הם נמשכו יותר לאישה. לעומת זאת, כאשר ידעו שהשוק הולך להכות באישה, לא היה הבדל בתחושתם כלפיה.

 

מבצע המחקר אף לקח את הממצא הזה לרמה יותר גבוהה, וממליץ בספרו בין השאר, כיצד להשתמש בממצא הזה כדי להגביר משיכה פיזיולוגית. הוא טוען שאם ברצוננו להגביר את משיכתו של בן זוגנו אלינו, עלינו לתכנן פעילות או סביבה משותפת שתשים אותנו במצב של חרדה או פחד, וכך נחוש יותר משיכה זה לזו. כמובן שזה לא יצור משיכה יש מאין, אבל אכן יגביר אותה במידה והיא קיימת ביסודה. הוא ממליץ למשל לראות ביחד סרט אימה.

 

אז בפעם הבאה שאתם יוצאים לדייט, אולי במקום דייט סטנדרטי לפאב, תחשבו על סרט אימה, על רכבת הרים, או אפילו סתם טיול על גשר רעוע. גם ביקור בדרום שטוף הטילים יכול לעזור. צוחקת. אבל לכו תדעו, אולי זה יעשה פלאים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים