החמרת ענישה: "משנים חוקים רק לאחר התאונות"
קרובי הקורבנות של תאונות פגע וברח בירכו על הכפלת העונש המירבי על הפקרת הנפגעים, וקראו גם להעלאת רף המינימום. "לאחרונה יש אופנה להשאיר פצוע ולברוח"
החמרת הענישה על מבצעי תאונות "פגע וברח", שאושרה אמש (יום ב') בכנסת מהווה בשורה מאוחרת עבור קרובי הנפגעים בתאונות בשנים האחרונות. חלקם הביע תמיכה בצעד וסבר כי הוא עשוי להרתיע נהגים, אך בין המגיבים, היו גם כאלה שקראו בנוסף להחמרת עונש המינימום לעבירות מסוג זה.
"פגע וברח" - כותרות אחרונות ב-ynet:
טל מור הורשע בדריסת חשין: שתה, נהג, הרג והפקיר
דורס לי זיתוני: "סליחה, לא יודע אם אשוב ארצה"
הקלה בעונש דורסי מיטל אהרונסון: 14 שנה לנהג
אמה של שחר גרינשפן: אין מחילה לדורס השיכור
מוניקה, אמו של אמיר בלחסן, שנפגע ביהוד מכלי רכב כשרכב על קורקינט ומאז הפך צמח, בירכה על החוק החדש, אך הוסיפה כי "בשבילנו ובשביל המשפחות שיקיריהן נפגעו בתאונות פגע וברח זה הגיע קצת מאוחר מדי".
לדבריה, "מה שצריך זה לא להעלות את העונש המקסימלי אלא את העונש המינימלי. אף שופט לא רוצה להקצין ושתהיה עליו ביקורת, ולכן לא מחמירים בענישה המינימלית. אין בי כעס שהחוק נחקק אחרי המקרה בו נפגע בני, ולדעתי החוק הזה גם לא ישנה דעת השופטים ואת רחמנותם כלפי העבריינים", אמרה ל-ynet תוך שהיא מתייחסת לעונש שהוטל על דורסי בנה.
עמית לוי, חברו של שניאור חשין, שנדרס למוות על ידי טל מור כשרכב על אופניו, הביע צער על כך ש"משנים חוקים רק לאחר שקורים מקרים", אך אמר כי הוא אינו כועס על כך והבהיר כי לדעתו, החוק יכול להרתיע.
גם נוסע נושא באחריות
על פי ההחלטה, שאושרה בכנסת בקריאה שניה ושלישית, העונש המירבי על תאונות פגע וברח הוכפל משבע שנות מאסר בפועל ל-14 שנה. מלבד החמרת העונש, החוק קובע לראשונה כי גם נוסע שהיה ברכב הפוגע נושא באחריות, ועליו מוטלת החובה לדווח לשירותי החירום על התאונה. אם לא יעמוד בכך, נקבע, יהיה צפוי למחצית מהעונש המוטל על הנהג.
חבריה של לי זיתוני, שנדרסה למוות לפני כחודשיים בתל אביב, נאלצו לצפות בידיעות המדווחות על בריחת הדורסים לצרפת ונאבקים מאז על הסגרתם.
ניר רוזין, אחד מחבריה של זיתוני, בירך בשיחה עם ynet על ההחלטה, על אף שלא היה משוכנע אם החוק יסייע במאבק.
לדברי אלעד סאסי, שהצטרף לאחרונה לפעילות חבריה של זיתוני, "מדובר בחקיקה מאוד מאוד חשובה. כל אחד יכול לפגוע וכל אחד יכול להיות מעורב בתאונה, אבל לאחרונה ישנה אופנה להשאיר פצוע או פצועה ולברוח מהמקום. כעת, אם המוסר לא עצר את האדם וגרם לו להזעיק עזרה ולטפל בפצועים, אז אולי הענישה החמורה היא זו שתרתיע אותם".