פלסטינים משכו תביעה לפיצויים על אדמות מגרון
לטענת המתנחלים, הפלסטינים חזרו בהם מאחר שלא הצליחו להוכיח בעלות על הקרקע. "הוכחה טובה מדוע אסור לכבול מראש את ידי הצוות שימונה לבחון את סוגיית המאחזים"
בצל הסערה סביב הקמת צוות משפטי לבחינת הכשרה בדיעבד של בנייה במאחזים, הודיעו תושבים פלסטינים, שעל אדמותיהם נבנה המאחז מגרון, על ביטול תביעתם לקבלת פיצויים. לטענת המתנחלים הסיבה לביטול התביעה – הפלסטינים לא הצליחו להוכיח בעלות על הקרקעות.
מחלוקת המאחזים - כותרות אחרונות:
נתניהו למתנחלים: לא לבנות על קרקע פרטית
12 עצורים בעימות אלים עם מתנחלים בפינוי
בליכוד מציעים: עקיפת היועמ"ש להכשרת מאחזים
באוקטובר 2008, לאחר שהמדינה הודיעה בתגובה לעתירה של "שלום עכשיו" כי המאחז מגרון הוקם על אדמות פלסטיניות פרטיות ויש לפנותו, הגישו בעלי הקרקעות תביעה, באמצעות ארגון "יש דין", לפיצוי כספי בסך מיליון שקלים וחצי. בכתב התביעה טענו הפלסטינים כי הוסב להם נזק כלכלי גדול בשל אי היכולת לעבד את אדמותיהם בזמן הקמת המאחז ובשנים שלאחר מכן.
בכתב ההגנה שהגישה, טענה המדינה כי צריך לפסול את התביעה על הסף, מאחר שהתובעים אינם בעלי הזכויות על הקרקע. המתנחלים ניצלו את תשובת המדינה כדי לתקוף את מדיניות הממשלה וטענו כי ההחלטה להרוס את המאחז היא פוליטית.
עוד בערוץ החדשות:
כתב רויטרס אישר: סרקוזי קרא לנתניהו "שקרן"
סבא"א טוב, סבא"א רע: המצרי שעצם עין מאיראן
"עבדנו אותו באהבה": שרי רבין התאחדו בכיכר
אתמול היה התאריך האחרון בו יכלו הפלסטינים להגיש לבית המשפט הוכחות לגבי בעלותם על הקרקע, אך באמצעות עו"ד מיכאל ספרד החליטו למשוך את תביעתם. "המשמעות היא כי אין בידי התובעים הערבים, אותם אלו אשר בעקבות עתירתם הורה בג"ץ להרוס את מגרון, כל ראיה כי הקרקע קשורה אליהם, דבר המאשש את קביעת תושבי מגרון כי מדובר באדמתם", אמרו בקרב המתנחלים בתגובה, "המשמעות היא, למעשה, כי בג"ץ הורה להרוס יישוב בן כ-60 משפחות על סמך עתירה של ערבים שטענו שהאדמה הינה בבעלותם, כשבהליך ראיות פשוט בבית משפט השלום הם נאלצו לסגת מתביעתם לבעלות בבושת פנים".
בתגובה משותפת שהוציאו ראשי שדולת ארץ ישראל בכנסת, הח"כים זאב אלקין ואריה אלדד, נאמר: "משיכת תביעת הנזיקין במגרון היא ההוכחה הטובה מדוע אסור לכבול מראש את ידי הצוות המשפטי שימונה לבחון את סוגיית המאחזים: מגרון הוצגה על-ידי הפרקליטות כקרקע פרטית וכיישוב עם פסק דין חלוט והנה שמדובר במסכת
שקרים".
ראש המועצה האזורית שומרון, גרשון מסיקה, הוסיף: "הסיפור הבלתי ייאמן הזה מוכיח בדיוק מדהים את טענתנו הבסיסית, לא ייתכן שהפרקליטות בכוונת מכוון תעקוף את הדיון שמתקיים בכל מקום הארץ במקרה של ויכוח על בעלות קרקע – בבית משפט, בדיון ראיות מסודר כחוק, ולא בבג"ץ, שפוסק להרוס ללא כל דיון בראיות".
בתגובה לטענות, מסר נציג הפלסטינים, עו"ד ספרד כי "בעלי הקרקעות של מגרון החליטו לאחר מתן פסק הדין של בית הדין הגבוהה של צדק להקפיא את תביעתם נגד המדינה ולהחליט האם לחדשה בחודש מרס ולאחר שיתברר אם המדינה מקיימת את פסק הדין המורה לפנות את המאחז. כל המסמכים המוכיחים את בעלותם של הקרקע הועברו הן למדינה והן לנציגי המתנחלים, לכן הטענה שיש כוונה להסתיר דבר מה היא מגוחכת".
Read this article in English