שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: מודאגים מצפון קוריאה ה"לא צפויה"

איום הגרעין האיראני פחות מפחיד את הממשל בוושינגטון? בכיר בצי האמריקני אמר כי הוא מודאג יותר מהמדינה הקומוניסטית המבודדת מאשר ממדינות אסיאתיות אחרות

יממה לאחר פרסום דו"ח הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית על הגרעין האיראני, עולים בארצות הברית קולות מודאגים - אך לאו דווקא מהרפובליקה האיסלאמית: בכיר בצי האמריקני אמר הלילה (יום ד') שהוא מודאג יותר מצפון קוריאה מאשר ממדינות אסיאתיות אחרות, בהן המעצמה הצבאית העולה סין.

 

עוד חדשות מהעולם הגדול :

 

סגן האדמירל סקוט סוויפט קיבל לפני חודשיים את הפיקוד על הצי השביעי. לדבריו, בזמן שצבא ארה"ב מקיים יחסים "פתוחים וחזקים" עם סין, הוא גם מקדיש זמן רב ומחשבה לצפון קוריאה בגלל "הקושי לצפות אותה".

 

מדאיגים את האמריקנים. חיילים צפון קוריאנים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מדאיגים את האמריקנים. חיילים צפון קוריאנים(צילום: רויטרס)

 

סוויפט אמר שסין משתמשת בעוצמה הצבאית והדיפלומטית שלה כדי להגן על קשת האינטרסים שלה ברחבי העולם. אך לדבריו הוא לא מודאג מכך יותר מדי משום שארה"ב חולקת עם סין אינטרסים רבים משותפים.

 

פרובוקציות שעולות בחיי אדם

הדאגה האמריקנית מצפון קוריאה מובנת לאור העובדה שלעתים קרובות נוקטת המדינה הקומוניסטית המבודדת פרובוקציות שאף גובות חיי אדם. לשם דוגמה, בשנה שעברה שיגרה פיונגיאנג עשרות פגזים לעבר אי שנמצא תחת ריבונות דרום קוריאה ולעבר אזור הים המקיף אותו, סמוך לגבול המערבי שלהן. לפחות שני חיילים דרום-קוריאנים נהרגו ו-12 נוספים נפצעו, שניים מהם באורח קשה.

 

הפרובוקציה הגדולה האחרונה של צפון קוריאה - הפצצת אי בדרום

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הירי בא אחרי תקופה ארוכה של מתיחות בין שתי המדינות, שניהלו מלחמה עקובה מדם - "מלחמת קוריאה" - בין השנים 1950-1953. בשלוש השנים האחרונות חלה הידרדרות ביחסים בין הצפון לדרום, במיוחד אחרי הניסוי הגרעיני השני שערכה פיונגיאנג לפני שנתיים וניסויים נוספים שערכה בטילים לטווח קצר.

הניסוי הגרעיני הביא את מועצת הביטחון של האו"ם להטיל סנקציות על צפון קוריאה, וזו סילקה את פקחי המערב ופרשה מהשיחות הרב צדדיות על הפסקת תוכנית הגרעין שלה. 

 

לאחרונה מנהלת צפון קוריאה מגעים עם וושינגטון ועם דרום קוריאה כדי לשוב למשא ומתן על תוכניתה הגרעינית ולהביא לבסוף לפירוקה תמורת סיוע משמעותי. במערב טוענים מזה זמן רב כי הדיקטטור הצפון קוריאני נוהג להשתמש בתוכנית הגרעין של ארצו כדי לקבל "מתנות" מהקהילה הבינלאומית, אך במקביל אין לו כל כוונה להיפטר כל כך מהר מהנשק הקטלני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא צפוי? קים ג'ונג איל
צילום: AFP
יחסים טובים בין המדינות. אובמה ועמיתו הסיני הו ג'ינטאו
צילום: רויטרס
מומלצים