שתף קטע נבחר

 

"מוזמנים לשימוע ברשות השידור לא יתייצבו"

עובדי רשות השידור שזומנו לשימוע לפני פיטורים, מתכוונים לא להגיע לפגישות המתוכננות עבורם. יו"ר ועד העיתונאים, דני זקן: "זה הליך קלוקל לגמרי מבחינה ארגונית, פנימית וחוקית". העובדים אף מתכוונים להחריף את מאבקם בהנהלה

ישיבה מיוחדת בקול ישראל נערכה היום (ד'), בעקבות זימון 29 עובדי רשות השידור לשימוע לפני פיטורים. ישיבת ההסברה נערכה בראשות יו"ר ועד העיתונאים ברשות השידור, דני זקן, ומנהל רשת ב', מוטי אמיר. לטענת זקן, מחובתה של הרשות להתייעץ עם הלשכה המשפטית וארגוני העובדים לפני פיטורים, מה שלא קרה. אמיר תקף באסיפה את הפיטורים וטען כי איש לא התייעץ איתו לפני ההחלטה על פיטורי עובדים ברשת ב'.

 

 

בתחילת השבוע הבא ייערך דיון בבית הדין לעבודה, בבקשה להוציא צו מניעה זמני כנגד הפיטורים. מחר (ה') וביום שני הבא צפויים להיערך השימועים. ל-ynet נודע כי חלק מהמוזמנים לשימוע, אינם מתכוונים להגיע אליו. בין מקבלי הזימון ניתן למצוא 22 עובדי טלוויזיה, שני עובדי רשת ג' וחמישה עובדי רשת ב': כתבת הבריאות של רשת ב' כרמית ראובן; הכתב בירושלים, שי זילבר; כתבת המשטרה אפרת וייס ודקלה אהרון המשמשת ככתבת כללית בתחנה. בנוסף זומנה לשימוע עורכת התוכנית "סדר יום" עם קרן נויבך, מירית הושמנד.

 

לטענת גורמים ברשות, הפיטורים נעשים כחלק משורת צעדי התייעלות ברשות ומדובר בעובדים שטרם מלאו שלוש שנים לעבודתם ומפוטרים בטרם ייקבלו קביעות. "זה הליך קלוקל לגמרי, ארגונית פנימית וחוקית", הגיב זקן ל-ynet והוסיף "אפשר לפטר עובדים בטרם הושלמו שלוש שנות עבודה, אך ורק מטעמים מקצועיים. כתבים אלה רק זכו לשבחים על עבודתם". גורם ברשות השידור אמר ל-ynet: "המצב כרגע הוא של אווירת נכאים וסגירת חשבונות אישיים".

 

מחריפים את המאבק

באגודה ובוועדים מתכננים שורת צעדים נוספת להחרפת המאבק. בנוסף להשבתת יומן הכלכלה בשבוע שעבר, ועד עובדי הטלוויזיה החליט להורות לאנשיו שלא להשתתף בשום הפקה שקשורה לערוץ 33 המתחדש ולשידורי הבוקר. ביום ראשון, לאחר החלטת בית הדין לעבודה, יתכנסו הוועדים לשיבה נוספת.

 

קרן נויבך. "עלבון שלא ידענו מאז כרמית גיא" (צילום: ענת מוסברג) (צילום: ענת מוסברג)
קרן נויבך. "עלבון שלא ידענו מאז כרמית גיא"(צילום: ענת מוסברג)

 

גורם ברשות הסביר כי מדובר במצב אבסורדי בו לא יעבדו עיתונאים צעירים ברשות: "יש פה תחושה של טרור. רשת ב' תהיה כלי התקשורת היחיד בו אין עובדים מתחת לגיל 30. לגבי עורכת התוכנית של קרן נויבך, היא בסך הכל בורג במסע הנקמה כנגד נויבך".

 

אתמול (ג') נודע כי נויבך לא תמשיך להגיש את העונה החדשה של "מבט שני". על פי הודעה שנמסרה מהרשות, "מנהליה של קרן נויבך בטלוויזיה התנגדו לכך שהיא תגיש את התוכנית 'מבט שני' במסגרת העונה החדשה בטענה כי היא אינה 'עוברת מסך' והצבתה בזמנו בשידור נכפתה עליהם על ידי המנכ"ל הקודם, ולא היתה החלטה מקצועית".

 

בכירים בערוץ 1 מתחו ביקורת חריפה על תגובה זו של רשות השידור. "הגישה ברשות. זו גם רדיפה פוליטית, וגם הזדמנות לסגור חשבונות אישיים.

איך ייתכן ששנים היא נמצאת בטלוויזיה ופתאום היא לא עוברת מסך?".

 

בנוסף לנויבך, מנהל חטיבת החדשות הפורש יורם כהן הועבר לתפקיד כתב שטחים, כך החליט מנהל החדשות הזמני, משה נסטלבאום. טענות רבות נשמעות גם על צעד זה: "נסטבלאום נאבק לפני כשנתיים על הדחתו מתפקיד עורך 'יומן', בזמן שיורם היה מנהל החטיבה, ועכשיו הם סוגרים איתו חשבון. כיצד ייתכן שמי שהיה מנהל החטיבה עד לפני חודש, יקבל טלפון ממבזקן בחצות כדי שיידווח לו על איזו התפרעות בשטחים? זה מגוחך. פשוט עצוב מה שקורה כאן".

 

מרשות השידור נמסר בתגובה: "ברשות השידור מתקיים תהליך התייעלות פנימי, שכולל בדיקת תקנים שהוספו בשנים האחרונות ולאחר שתסתיים הבדיקה תתקבל החלטה בנוגע לכל אלו שזומנו לשימועים בכל הרשות, במטה ובמדיות".

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
בית רשות השידור. סוער בירושלים
צילום: דודי ועקנין
לאתר ההטבות
מומלצים