מהמחיר ועד הבטריה: מצעד הפשלות של אייפון
היום משחררת אפל גרסה חדשה ל-iOS 5, שפותרת את הבאג המביך במערכת ההפעלה, שרוקן את הבטריות של מכשירי אייפון ברחבי העולם. לציון היום החשוב הזה, הנה כל הנפילות המפורסמות של מכשיר הקסם, מ-2007 ועד היום
הנה כל הפשלות המביכות של אייפון מאז ועד היום.
מחירגייט
ב-29 ליוני 2007 הושק מכשיר הפלא אחרי חודשים של ציפייה וכסיסת ציפורניים. המחיר: 499 דולר לאייפון עם 4 ג'יגה, 599 דולר למכשיר עם 8 ג'יגה. המעריצים נאספו בתורים ארוכים לפני חנויות אפל ברחבי העולם והמלאי אזל תוך ימים.
אבל ב-5 לספטמבר – חודשיים וקצת אחרי ההשקה – המחיר צנח בפראות. אייפון 4 ג'יגה בוטל ואילו מחירו של אייפון 8 ג'יגה ירד ב-200 דולר, ל-399. מי שקנה את המכשיר בשבועיים שלפני צניחת המחיר קיבל החזר – כל השאר קיבלו יוק. המאמצים המוקדמים ומעריצי אייפון עשו הרבה רעש:
אחגדולגייט
סטיב ג'ובס, כך מציין וולטר אייזקסון, הביוגרף שלו, לא התכוון ליצור חנות אפליקציות לאייפון. הוא לא רצה ללכלך את הטלפון המהפכני ביצירות של מפתחים מהרחוב. הפוטנציאל הכלכלי הגדול הטמון בחנות כזו, והשירות החשוב ללקוחות, קנו את ליבו – אבל רק אחרי דיונים ארוכים בהנהלת אפל, ורק לאחר שהקים מערך צנזורה קפדני, שיבטיח שיצירות שלא עומדות בסטנדרטים של אפל לא יאושרו למכירה שם. אבל חלק מההגבלות היו פשוט מגוחכות.
נשכחובברגייט
באפריל 2010 פרסם בלוג הטכנולוגיה גיזמודו תמונות ראשונות של אבטיפוס לאייפון שיהיה לימים אייפון 4. הטלפון הגיע לידי הבלוג אחרי שנשכח בבר על ידי גריי פאוול, עובד של אפל. החבר'ה של ג'ובס הגיבו בתקיפות, גוף שיטור קליפורני החרים מחשבים מדירתו של ג'ייסון צ'ן, עורך גיזמודו - וסטיב ג'ובס טען שהיה כאן נסיון גניבה וסחיטה. המבוכה: הציבור האמין שכל זה היה בעצם מזימה שיווקית.
בפעם הבאה שזה קרה, הכל כבר היה הרבה פחות מצחיק. כשאב הטיפוס של אייפון 4S נשכח בבר, משטרת סן פרנסיסקו פשטה על ביתו של ילד בן 22, סרג'יו קלדרון, שנחשד כמעורב בפרשה. השוטרים היו לבושים בבגדים אזרחיים - והם היו מלווים בעובדים של מה שכונה "המשטרה החשאית של אפל", צוות אבטחה בעל שיטות מפוקפקות. השוטרים לא דיווחו לקלדרון שהם מלווים באזרחים, וגם לא דיווחו על הפשיטה לממונים עליהם. הפרשה הובילה לחשיפה מסיבית בעיתונות של המשטרה החשאית הזו - ולאחר מכן, להתפטרותו של ראש צוות האבטחה של אפל.
אנטנהגייט
מן הידועות היא שבאפל, להבדיל מבחברות אחרות, מחלקת הפיתוח כפופה למחלקת העיצוב. התוצאה היא שלאפל אין מכשירים מכוערים. אבל תופעת לוואי אחרת היא שלעיתים המכשירים סובלים מבאגים שאף חברה אחרת לא הייתה יכולה לייצר.
בטריהגייט
התקלה האחרונה של אפל היא תקלה לא שגרתית: זו תקלת תוכנה ולא חומרה. משתמשי אייפון 4S – וכן משתמשי אייפון 3GS ו-4 ששידרגו למערכת ההפעלה החדשה, iOS 5 – גילו שהאייפון שלהם פשוט נכבה מהר מדי. (הבטריה של אייפון לא ידועה ככזו שמחזיקה מעמד זמן רב; אבל כאן אנחנו מדברים על טלפון שנכבה תוך שעות, ולא תוך, ובכן, יותר שעות).
כאן קרה משהו שמראה שגם לאפל יש מעין עקומת למידה: אפל הודו בטעות, הבטיחו פתרון זריז – ואכן הוציאו אותו. בלי נאומים מליציים ובלי להעליב לקוחות. שינוי מעניין.