הבורסה ננעלה בעליות; ת"א 25 הוסיף 1.1%
מדד תל-אביב 100 התחזק ב-1% על רקע עליות באירופה, לאחר מינויו של ראש ממשלת המעבר ביוון לוקאס פאפאדמוס. יאיר דרורי מתכלית דיסקונט: "היציבות תחזור לשווקים רק כשימצא פתרון למשבר באיטליה". מחזור המסחר היה נמוך והסתכם בכמיליארד שקל בלבד
המסחר בבורסה בתל-אביב ננעל היום (ה') בעליות על רקע היפוך המגמה בבורסות אירופה ולמרות הירידות החדות אמש בוול סטריט ובבורסות אסיה הבוקר. הבנק המרכזי באירופה הודיע כי ירכוש אג"ח של איטליה והוא מוריד את התשואה על איגרת החוב ל-10 שנים אל מתחת ל-7%. בנוסף, ביוון הכריזו שראש ממשלת המעבר יהיה לוקאס פאפאדמוס שכיהן בעבר כסגן יו"ר הבנק האירופי המרכזי (ECB). מחזור המסחר היה נמוך והסתכם בכמיליארד שקל בלבד.
מדד תל-אביב 25 עלה ב-1.18% ל-1,105.84 נקודות; מדד תל-אביב 100 עלה ב-0.95% ל-1,003.66 נקודות; מדד בלוטק 50 עלה ב-0.86% ל-274.17 נקודות מדד נדל"ן ננעל ללא שינוי על 280.01 נקודות.
המסחר במטבע החוץ ננעל במגמה מעורבת: הדולר עלה ב-0.296% ושערו היציג נקבע על 3.723 שקלים. האירו ירד ב-0.138% ושערו היציג נקבע על 5.053 שקלים.
"רגיעה זמנית בשוק"
יאיר דרורי, אנליסט ראשי בתכלית דיסקונט, אמר היום בשיחה עם "כלכליסט": "ניתן להבחין בסוג של רגיעה בשווקים בעולם, למרות שבכל מקרה עד שלא נראה פתרון למשבר החובות באירופה הרגיעה בשווקים לא תחזיק מעמד".
לדבריו, "למרות שאנחנו נמצאים עכשיו בעיצומה של עונת הדוחות הפיננסים של החברות הציבוריות לרבעון השלישי של השנה, קשה לומר שתוצאות הדוחות יקבעו את כיוון השוק, החדשות המאקרו כלכליות, בעיקר מכיוון איטליה יקבעו את הכיוון בטווח הארוך. בתוך כך ניתן לשאוב מעט עידוד בכך שהנתונים בארה"ב מתחילים להראות סימנים חיוביים".
עידן אזולאי, מנהל קרנות הנאמנות של אפסילון, אמר: "אנחנו נמצאים בתקופה שאני לא זוכר. היכולת לחזות את האירועים והתגובה של השוק לאותם אירועים היא אפסית. אתמול השוק ירד והיום עולה, אבל המצב באיטליה לא השתנה. השווקים מחפשים אירוע שיקבע את המגמה".
לדברי אזולאי, "אני לא חושב שהתחילה מגמה זו או אחרת בשווקים. היום יש מספיק תחומים שמציעים ערך למשקיע המאוד סבלני, זה עניין של מה רמת הסיכון והתנודתיות שכל משקיע יכול לקחת. למשל, מי שיקנה אג"ח קונצרני שהם מאוד אטרקטיביות צריך להיות מוכן לספוג תנודתיות שהיא דומה יחסית למניות".
באשר למצבה של איטליה אמר מנהל הקרנות באפסילון: "הקיצוצים באיטליה לא יפתרו את הבעיות. צריך מהלך משולב של הרבה פעולות כדי לפתור את הבעיה. כלכלת איטליה שונה מיוון כי התעשייה האיטלקית חזקה, לכן יש יותר תקווה לפתרון".
מניות במרכז
חברת הסלולר פרטנר צפויה להקטין את מצבת העובדים שלה בחודשים הקרובים בהיקף של מאות עובדים. הצמצום במספר העובדים יתבצע ככל הנראה באמצעות הקפאת גיוסים למילוי מקומם של עובדים שיסיימו את תפקידם (בעיקר נציגי שירות לקוחות ואנשי מכירות למבצעים ממוקדים), אך גם תוך פיטורי עובדים.
חברת התקשורת הגדולה בישראל, בזק, דיווחה על רווח נקי של 550 מיליון שקל ברבעון השלישי, ירידה של 7% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. הכנסות החברה ירדו ב-3.8% ל-2.91 מיליארד שקל.
אלרון תעשיה מקבוצת אי.די.בי של נוחי דנקנר דיווחה על הפסד של 5.2 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2011.
עם החזרה הצפויה למסחר בבורסה, מידרוג העניקה אתמול דירוג A3 לחברת מבטח שמיר שבשליטתו של מאיר שמיר. "הפעם האחרונה שמבטח שמיר פרסמה את דוחותיה הכספיים הייתה במאי 2010. מאז דוח המעקב האחרון ועד כה הוסיפה מדרוג לעקוב אחר דירוגה של מבטח שמיר, וזאת בין השאר על בסיס נתונים פיננסים פנימיים מהחברה, שהינם בעלי מהימנות גבוהה למיטב הערכתנו", כתבו בסוכנות דירוג האשראי.
על פי הדוחות הכספיים לחציון הראשון של 2011, בנק לאומי לא חשוף באופן ישיר לאג"ח של ממשלת איטליה, אך חשוף ב-795 מיליון שקל למדינה. 462 מיליון שקל מסכום זה מושקע באג"ח של מוסדות פיננסיים ובנקים איטלקיים. הבנק הבינלאומי החזיק נכון לסוף הרבעון השני אג"ח של ממשלת איטליה בהיקף של 74 מיליון שקל. מקורבים לפועלים מסרו כי הבנק לא מחזיק בחשבון הנוסטרו שלו אג"ח של ממשלת איטליה ולמזרחי טפחות ולדיסקונט אין חשיפה לאיטליה.
מוטי זיסר היה אמנם צריך לפרוע תשלום של 80 מיליון שקל לבנק הפועלים, אך בעל השליטה באלביט הדמיה העביר רק 10 מיליון שקל, כך נחשף אתמול ב"כלכליסט".
שוב חבלה בקו הגז מאל-עריש: אלמונים חיבלו הלילה בצינור הגז המוליך ממצרים לישראל ולירדן. בין המחזיקות של הצינוק נמצאת גם אמפל הישראלית.
רשת השיווק חצי חינם חייבת לאסם סכום של 3 מיליון שקל, כך נודע ל"כלכליסט".
רוני קז, ממשפחת יבואני וולבו והונדה, והפרסומאי יהודה (דודי) שמעוני מעוניינים לממש את אחזקתם (13%) בחברת ההשקעות עילדב, כך נודע ל"כלכליסט". השניים פנו בימים האחרונים, באמצעות חברת ברוקרים, לכמה גופים בשוק ההון ועניינו אותם ברכישת אחזקותיהם. המחיר שהוצע הוגדר על ידי חלק מהגופים כ"גבוה משמעותית משווי השוק של החברה".