לא רק "בונגה בונגה": השערוריות של ברלסוקוני
הוא נבחר שלוש פעמים לראשות ממשלת איטליה ודאג שלתקשורת תמיד יהיה על מה לדווח. אישומים בשחיתות, עדויות על מסיבות מין ובעיקר פה גדול - זה היה סילביו ברלוסקוני, המנהיג הצבעוני ביותר באירופה, שירידתו מהבמה העולמית תעשה רק טוב
סוף דרכו של המנהיג האיטלקי:
- ברלוסקוני הולך הביתה: אני מתפטר
רשימת התקריות המביכות כללה העלבת פוליטיקאים מבית ומחוץ, אמירות שוביניסטיות, גזעניות והומופוביות, קיום מערכות יחסים קרובות עם רודנים ערבים וכמובן, עריכת מסיבות מין ידועות לשמצה. והיד עוד נטויה. החלק האחרון במסכת הארוכה הוביל לגירושיו מאשתו השנייה, ורוניקה לאריו, על רקע קשריו עם דוגמנית בת 18, נואמי לטיציה.
"קיים יחסי מין עם יצאנית בת 17"
התביעה "העסיסית" ביותר, ואולי גם המסוכנת ביותר לברלוסקוני, היא דווקא האחרונה שהוגשה נגדו, על מסיבות "הבונגה בונגה" שלו, והיא עדיין מתנהלת בבית המשפט. לפי כתב האישום, בכמה מהן הוא קיים יחסי מין עם יצאנית קטינה ממרוקו, בת 17, ששמה כרימה אל-מחרוג, אך היא נודעה בכינויה "רובי".
פרשת "רוביגייט" - היצאנית הקטינה:
- שוכב וקם. אל תספידו את סילביו ברלוסקוני
על פי האישום, הרקדנית-חשפנית הצעירה השתתפה במסיבות הסקס בווילה של ראש הממשלה בפרבר של מילאנו, שם לטענתה הוא הרעיף עליה כסף מזומן ומתנות רבות, בהן רולקס ויהלומים, והבטיח לה מכונית ספורט מסוג אאודי R8, שאותה מעולם לא קיבלה. בחקירתה במשטרה סיפרה "רובי" כי ברלוסקוני העניק לה 24 מתנות בשווי למעלה מ-300 אלף דולר.
לטענת התביעה באיטליה, הנערה "באה במגע מיני עם סילביו ברלוסקוני בעבור תשלום במזומן והטבות נוספות במעונו" מחוץ למילאנו ב-13 מקרים בין 14 בפברואר ל-2 במאי 2010. כיום גילה של רובי הוא 18, אולם אז היא הייתה בת 17 בלבד.
השתמש בפרלמנט כדי להתחמק ממאסר
למרות העובדה שהעין נמשכת לפרשות המין של ראש ממשלת איטליה, אסור לשכוח כי דווקא הפרשות "הרגילות" אולי היו מסוכנות הרבה יותר לשלטון החוק האיטלקי. למשל, ב-1990 נקבע כי ברלוסקוני מסר עדות שקר בבית המשפט, אך לא הוגשה תביעה נגדו כי הוא זכה לחנינה על כך שנה קודם לכן.
שיא של פרשות שחיתות ושוחד:
- ברלוסקוני ישלם 560 מיליון אירו על שוחד לשופט
שורה ארוכה של כתבי אישום הוגשו וחקירות נפתחו נגדו מאז שנות ה-90 ועד השנים האחרונות, שמגמדת את השערוריות של עמיתיו הישראלים של הפוליטיקאי האיטלקי. האחרונה בחקירות הללו נפתחה בשנה שעברה בחשד שהעלים מס, שתאגיד התקשורת שבבעלותו "מדיהסט" היה צריך לשלם.
ר"מ איטליה בעוד רגע "בלתי נשכח", עושה תנועות מגונות לשוטרת
לפני שבע שנים דרשה התביעה באיטליה לגזור עליו שמונה שנות מאסר בעקבות מתן שוחד לשופטים. אז נטען כי שיחד שופטים כדי למנוע את מכירת רשת המזון בבעלות המדינה, SME, לאיש עסקים מתחרה בשנות השמונים, לפני כניסתו לפוליטיקה. חוק חסינות שהעביר בפרלמנט האיטלקי דחה את ניהול המשפט בכמה שנים, וזה חודש רק לאחר ביטול החוק ב-2007, רק כדי לזכות את ברלוסקוני בסוף.
הייתה זו עוד דוגמה למשחק של ברלוסקוני ברשות המחוקקת כדי להציל את עורו, בפעמים אחרות השתמש בפרלמנט ברומא כדי להרחיב את ההתיישנות על תיקי שחיתות וכדי להעביר עוד חוק חסינות, שעזר לו בדחיית הדיון בעניינו בפרשה אחרת.
לפני שנתיים היה נדמה כי סופו של ראש הממשלה קרוב. בית משפט באיטליה גזר ארבע וחצי שנות מאסר על עורך הדין הבריטי דיוויד מילס, בגין שחיתות. מילס הורשע בכך שקיבל בשנת 1997 סכום של 600 אלף דולר מברלוסקוני, בתמורה למתן עדות שקר לטובתו בשני משפטים שהתנהלו נגדו. עם זאת, עד שבית המשפט לענייני חוקה ביטל את חוק החסינות, ברלוסוקוני כבר צחק – ההתיישנות חלה על מעשיו ומעשי מילס, ושניהם זוכו.
"השזוף", "הקאפו" וה"*** הגדול": ברלוסקוני המדינאי
מעבר לענייניו המשפטיים, גם אסור לשכוח את ברלוסוקוני המדינאי. ראש הממשלה האיטלקי דאג תמיד להיות במרכז העניינים הבינלאומי, גם אם לא בטובתו, או בנסיבות רציניות. בעיקר זכורה מערכת היחסים "המעניינת" שניהל עם גרמניה.
ברלוסקוני מדבר בטלפון הנייד בעוד שמרקל מחכה לו, לפני שנתיים
עוד ב-2003 בנאומו הראשון כנשיא התורן של האיחוד האירופי, השווה ברלוסקוני בין חבר הפרלמנט האירופי מגרמניה, מרטין שולץ, לשומר במחנה ריכוז נאצי. "אני יודע שיש אדם שמפיק כעת באיטליה סרט על מחנות ריכוז בתקופת הנאצים. אני אמליץ בפניו לקבל אותך לתפקיד קאפו", אמר ברלוסקוני. דבריו נאמרו בתגובה לטענתו של שולץ כי יש לכאורה ניגוד אינטרסים בין תפקידו הפוליטי לבין היותו איל תקשורת עתיר ממון. מאוחר יותר התנצל ברלוסקוני על דבריו בפני קנצלר גרמניה, גרהרד שרדר.
ההתבטאויות המביכות עם מנהיגי העולם:
- ברלוסקוני: אובמה חתיך וגבוה, אך אני בהיר יותר
מלכת בריטניה אליזבת גוערת בראש הממשלה האיטלקי הסורר
כמובן, ברלוסקוני חלק את מאישיותו הססגונית גם עם יריבתו הפוליטית של שרדר, ויורשתו במשרד הקאצלר, אנגלה מרקל. לפני שלוש שנים במהלך ביקור רשמי של הקאנצלרית באיטליה, החליט המארח לחזור לשנות ילדותו, למשחק שבדרך כלל משחקים מבוגרים עם תינוקות ופעוטות.
בדרך למבנה העתיק שבו תיכננו השניים להיפגש, ניצל ברלוסקוני את נוכחותם של משתתפי הטקס הרבים כדי להסתתר לרגע מאחורי אחד מעמודי הפנסים הגדולים בכיכר. לאחר מכן, כשהקנצלרית חלפה לצד העמוד, צץ לו לפתע ראש הממשלה האיטלקי וקרא לעברה "קוּ קוּ". לפי הדיווח, מרקל הייתה משועשעת מאוד, קראה "סילביו" וחיבקה את ברלוסקוני בלבביות.
לפני חודשיים, שוב היו השניים בכותרות יחדיו, ולא בדיוק מהסיבות הנכונות. ברלוסקוני צוטט בבלוגים ובאתרי חדשות באינטרנט בדברים לא הולמים על עמיתתו הגרמנית. הצהובון הבריטי "דיילי מייל" כתב כי במהלך שיחה עם עיתונאי אמר ברלוסקוני אומר שלקנצלרית גרמניה יש "**** un****able fat", כשהכוונה לאחוריה של מרקל, ככל הנראה.
גם נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, זכה ל"מנת חלקו", ובעולמו של ברלוסקוני הכוונה היא לבדיחה גזענית. בברכתו של ראש ממשלת איטליה לפני שלוש שנים לרגל ניצחונו של אובמה בבחירות הוא תיאר אותו כ"צעיר, חתיך ואפילו שזוף". שנה לאחר מכן, גם מישל אובמה השתתפה בחגיגה בעל-כורחה, כשברלוסקוני חזר מפסגת G-20 וטען: "לא תאמינו, אבל שניהם הלכו לחוף, כיוון שאשתו שזופה גם היא".
"כדי למנוע אונס - צריך חיילים כמספר היפות"
אסור לשכוח גם את הפן הסקסיסטי והשוביניסטי במנהיג האיטלקי. התבטאויותיו המתנשאות על נשים רבות מספור, והוציא גם את האיטלקים לרחובות כמה פעמים. מסיבות החשק שלו, "הבונגה בונגה", נהפכו לסמל שלטונו רב-השערוריות של ברלוסקוני.
המנהיג האיטלקי השובניסט וההומופוב:
- ברלוסקוני דיבר על נשים יפות ואונס ועורר מהומה
החוט המקשר בין כל ההתבטאויות הללו הוא חוסר הבושה המופגן שלו, והמודעות העצמית. למשל, מוקדם יותר השנה הוא הציע בבדיחות הדעת לשתי תלמידות בטקס הענקת אותות הצטיינות להשתתף באחת "הבונגה בונגה" שלו. "ברכותיי, אתן כה חכמות, שאני מתפתה להזמין אתכן ל'בונגה בונגה'. כן, גם אתה די חמוד, אתה יכול לבוא גם. תודה, אדאג לכך", התבדח ראש ממשלת איטליה, בהתייחסו גם לחברן ללימודים.
ברלוסקוני מותקף לפני כשנתיים ונפגע בפניו
בשנה שעברה טען כי "עדיף להיות מלא תשוקה לנערה יפהפייה מאשר להיות הומוסקסואל". ב-2009 אמר כי אונס הוא מסוג הדברים שיכולים לקרות תמיד, "גם במדינות הכי ממושטרות. לא ניתן לגייס כוח גדול מספיק כדי למנוע זאת. לשם כך נזדקק למספר חיילים הדומה לזה של הנשים היפות, ואני לא חושב שישנם".
כמו כן, הוסיף התבטאויות נגד פוליטיקאיות מהאופוזיציה, בהן למשל טען כי לשמאל אין טעם טוב בנשים: "המועמדות שלנו לעומת זאת יפות יותר, אני אומר זאת מכיוון שבפרלמנט אין להן כל תחרות".
אולי הדברים הללו העלו חיוך לאורך השנים, ואולי כולנו נתגעגע למנהיג "הצבעוני", כמו שאולי נתגעגע לקרוא על הרודן הלובי, מועמר קדאפי, אבל צריך לזכור שכנראה לאורך השנים הבדיחה הייתה על חשבון הציבור האיטלקי. במקרה הזה, ככל הנראה הכלל העממי באנגלית עומד: No news is good news.