שתף קטע נבחר
 
צילום: index open

מקום טוב ללילה: המלונאי הפך דירות להוסטלים

שיפוץ זה לא דבר לא פשוט, במיוחד כשהתקציב מוגבל ואין זמן. כל זה לא הרתיע יזם מתחום המלונאות, ששיפץ שתי דירות בלב תל אביב והפך אותן למקום מפלט לתיירים. צפו בתמונות

בחור תל אביבי צעיר מתחום המלונאות, שיפץ את שני נכסיו שבמרכז תל אביב כך שיתאימו לשימוש תיירים שמגיעים לתקופה קצרה. בעזרת מעצבת הפנים קרן רוזנר ובתוך שלושה שבועות בלבד, נולדו שתי אחיות מאוד דומות אך גם קצת שונותף שקיבלו את הכינוי "דירות שביל הפרחים", המנסות להציע לתייר הרגשת ביתיות וחמימות לכמה ימים. 

 

דירה אחת נמצאת ברחוב תל אביבי קטן, וחולשת על שטח של 60 מ"ר וצופה מהקומה הרביעית אל צפון דיזנגוף. השנייה ממוקמת ברחוב מאפו על שטח של 65 מ"ר, בקומה ראשונה שמובילה ישירות אל חוף הים.

 

הדירה בדיזנגוף (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
הדירה בדיזנגוף(צילום: אריה שטיינוורץ)

 

השילוב של תקציב נמוך וזמן מאוד מוגבל של פחות מחודש הובילו את רוזנר לקבלת החלטות מהירות שהושקעו ברובן בהום סטיילינג: קניית רהיטים ופריטים חדשים והטמעתם בחללי הפנים, שחזור פריטים קיימים שהיו כבר בדירות, בחירת צבעי הקירות ושילוב תאורה מתאימה.

 

נות וקומפקטיות. הדירה בדיזנגוף (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
נות וקומפקטיות. הדירה בדיזנגוף(צילום: אריה שטיינוורץ)

 

פרח אדום בגודל אדם

המטבח: בשתי הדירות מתגלים הסלון והמטבח כבר מהכניסה. במבט מהיר מזהים מיד את החללים הבהירים שנצבעו בגוונים נעימים ושטופי אור טבעי. צעד נוסף פנימה חושף את החלק הציבורי והיומיומי של הדירות.

 

הדירה בדיזנגוף כמעט ולא עברה שינוי מהותי. קיר נמוך שהפריד בין הסלון למטבח הוסר לטובת השיפוץ ואפשר לרוזנר ליצור פינת ישיבה שיוצאת מהמטבח הקומפקטי, כשדלפק השיש הוחלף בחדש ובעזרתו נוצרה פינה שמוקדשת למטבח.

 

הכל הוחלף וחודש. המטבח בדיזנגוף (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
הכל הוחלף וחודש. המטבח בדיזנגוף(צילום: אריה שטיינוורץ)

 

בשתי הדירות הוחלפו דלתות המטבח בחדשות ובתוספת של ידיות עגולות אדומות באחת ובשנייה צביעה קלה של ארון אחסון בצהוב לצד חידוש של תאי אחסון ישנים שתרמו לצבעוניות רעננה למטבח הלבן. את תשומת הלב המרכזית לוקח רישום הפרח האדום בגודל אדם, שמגלה את תרומתו של בעל הדירה לעיצוב הדירות, תרומה שממשיכה לאורך החללים בקטעים שונים ובצבעים שונים.

 

פרח בגודל אדם (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
פרח בגודל אדם(צילום: אריה שטיינוורץ)

 

חלונות בגובה העיניים

הסלון: בשתי הדירות נבחרו אותם חומרים שהוטמעו בסלון, החל מרצפות פרקט למינציה שמדמה עץ אלון והחליפו את מרצפות השומשום הישנות, ועד בחירת צבעי הקירות הבהירים וגווני הספות.

 

הצבע הבהיר שולט. הדירה בדיזנגוף (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
הצבע הבהיר שולט. הדירה בדיזנגוף(צילום: אריה שטיינוורץ)

 

הצבע הבהיר ששולט בדירות מדגיש את כוונת המעצבת ליצור חלל מרכזי מעודן, נעים וכמה שיותר חמים וביתי, במגבלות הגודל. אור טבעי עוטף את הסלון בזכות המרפסות שניצבות בכל אחת מהדירות.

 

ריהוט חום. סלון הדירה בדיזנגוף (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
ריהוט חום. סלון הדירה בדיזנגוף(צילום: אריה שטיינוורץ)

 

בדירה בדיזנגוף יש מרפסת קטנה וסגורה שמאפשרת לאור להכנס מכל קירות החלל בזכות חלונות בגובה העיניים, שלצדם פינות ישיבה ומנוחה הנהנות מאור היום.

 

פרקט למינציה. סלון הדירה במאפו (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
פרקט למינציה. סלון הדירה במאפו(צילום: אריה שטיינוורץ)

 

במאפו הסיפור קצת שונה והמרפסת פתוחה לחלוטין ועם תוספת של שני כיסאות ושולחן קטן נוצרה בה פינת ישיבה בצמוד לסלון אך גם ממש מחוץ לבית.

 

תחושה חמימה. הדירה במאפו (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
תחושה חמימה. הדירה במאפו(צילום: אריה שטיינוורץ)

 

רוזנר יצרה גם חלל קטן מצדו השני של הסלון לטובת פינת אוכל קטנה מעץ שמחברת בין חדר השינה לחללי היום יום. המזגנים בסלון גם הוחלפו, הדלתות נצבעו וגופי תאורה נתלו ממש במרכז החלל הציבורי של הדירות.

 

מינימליסטית ונעימה. פינת האוכל (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
מינימליסטית ונעימה. פינת האוכל(צילום: אריה שטיינוורץ)

 

קו נקי ופשוט

חדרי השירותים: בחללי המקלחות נמצאו כמה פתרונות חסכוניים ומעניינים . בשתי הדירות נעשה שימוש חוזר בארונות האחסון המקוריים כשעל ידי החלפת וצביעת דלתות ומגירות הארונות חודשו גם תאי האחסון שהוסיפו עוד אלמנט עיצובי נקי ולבן.

 

להרגיש בבית. האמבטיה בדירות (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
להרגיש בבית. האמבטיה בדירות(צילום: אריה שטיינוורץ)

 

גם הרצפה חודשה וכך גם האמבטיות והקרמיקה על גבי הקירות באזורים הרטובים. כדי לעזור לתיירים להרגיש בבית הותקנו גם וילונות מקלחת עם הדפס פרוס של הגלובוס, מה שתרם להכנסת צבע ועניין עיצובי נוסף פנימה אל הבית.

 

האמבטיה (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
האמבטיה(צילום: אריה שטיינוורץ)

 

חדרי השינה: רצפות הפרקט דילגו על חדר השירותים והמקלחת והמשיכו הישר אל חדרי השינה בשתי הדירות, אליהם לא הוכנסו הרבה פריטים. בזו שבדיזנגוף נבחר קיר אחד שנצבע בסגול והיה לאלמנט היחידי שהוכנס לחדר לצד המיטה והקירות הלבנים. גם במאפו הודגש הקו הנקי והפשוט כשבתוך חדר השינה נתלו שלוש תמונות קטנות בסדרה לצד וילון סגלגל לצד המיטה, שתופסת את רוב שטח החדר.

 

לא הרבה שינויים. חדר השינה בדיזנגוף (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
לא הרבה שינויים. חדר השינה בדיזנגוף(צילום: אריה שטיינוורץ)

 

אין ספק ששיפוץ דירה הוא תהליך לא פשוט, במיוחד כשמדובר בשתי דירות במקביל, בתקציב קטן ובמגבלת זמן של שלושה שבועות. על הנייר יכול מצב כזה להראות בלתי אפשרי אבל עבודה נחושה של עיצוב פנים איכותי מסוגלת להביא לתוצאה הרצויה: שתי דירות עם אופי וסגנון עיצובי רך ונעים שמעבירות את תחושת הביתיות. אפילו אם רק לכמה ימים בודדים בעיר זרה.

 

הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אריה שטיינוורץ
הדירה בדיזנגוף
צילום: אריה שטיינוורץ
מומלצים