שתף קטע נבחר

 

ברשות ציינו 7 שנים למות ערפאת: "הוא הורעל"

בהפגנות יום השישי, בין דוכני השווקים ובחוצות הערים הונפו תמונות הראיס, שסיבת מותו ב-2004 אינה ברורה לגמרי. אחיינו מתעקש שישראל הרעילה אותו, רעייתו סוהא אומרת שכנראה לעולם לא נדע - וחושפת למצלמות את בתם המשותפת זהווה

בגדה המערבית וגם מעבר לים ציינו אתמול (ו') שבע שנים למותו של נשיא הרשות הפלסטינית לשעבר, יאסר ערפאת. בטקס זיכרון שנערך למנהיג הפלסטיני אמר אחיינו, נאסר אל-קידווה, כי הוא עדיין מאמין שערפאת הורעל על-ידי ישראל, ולכן מת.

 

ערפאת הלך לעולמו ב-11 בנובמבר 2004 בבית חולים בפריז, שאליו הועבר מרמאללה על ערש דווי, אחרי שבועות של הידרדרות במצבו הבריאותי. הוא מת בשלהי אינתיפאדת אל-אקצה, אחרי תקופה ממושכת שבה צרה ישראל על לשכתו במוקאטעה ברמאללה ולא אפשרה לו לצאת ממנה בשל חלקו בביצוע פיגועים. גורמים פלסטינים טענו כבר אז כי ישראל גרמה למותו במתכוון.

 

סוהא, זהווה ויאסר ערפאת. תמונה נדירה של בת הראיס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סוהא, זהווה ויאסר ערפאת. תמונה נדירה של בת הראיס(צילום: AFP)

 

"אנחנו מדגישים שוב כי אנחנו משוכנעים שישראל אחראית להרעלתו של הנשיא לשעבר ערפאת, אבל אנחנו מקבלים את העובדה שאין באפשרותנו לתת תשובה נחרצת", אמר אל-קידווה.

 

ליד קבר ערפאת ברמאללה. טענו שהורעל או שמת מאיידס (צילום: AP) (צילום: AP)
ליד קבר ערפאת ברמאללה. טענו שהורעל או שמת מאיידס(צילום: AP)

 

כרזה של הראיס המנוח בהפגנת שישי בנבי צאלח (צילום: EPA) (צילום: EPA)
כרזה של הראיס המנוח בהפגנת שישי בנבי צאלח(צילום: EPA)

 

בחברון ערפאת הוא עדיין סמל וקמע, גם בשווקים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בחברון ערפאת הוא עדיין סמל וקמע, גם בשווקים(צילום: AFP)

 

נרות זיכרון בקבר ערפאת ברמאללה (צילום: AP) (צילום: AP)
נרות זיכרון בקבר ערפאת ברמאללה(צילום: AP)

 

גם רעייתו של הנשיא הפלסטיני לשעבר, סוהא ערפאת, שוחחה היום עם כלי התקשורת, ואמר כי היא עדיין אינה יודעת בוודאות מה גרם למות בעלה. "הנשיא ערפאת מת, וסוד מותו הלך איתו לקבר", אמרה לסוכנות הידיעות הצרפתית. היא ציינה שכאשתו קיבלה את הדו"ח הרפואי הרשמי אחרי מותו, אולם שם לא צוינה סיבת המוות המדויקת. "בדו"ח לא הוזכרה נוכחות של רעל שגרמה למותו, ואני לא יודעת אם מישהו יודע משהו שאני לא יודעת".

 

דיוקן של ערפאת בצעירותו מתנוסס ברחוב ברמאללה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
דיוקן של ערפאת בצעירותו מתנוסס ברחוב ברמאללה(צילום: EPA)

 

אחרי מותו של ערפאת הועלתה בתקשורת העולמית גם האפשרות כי הוא נדבק באיידס וכתוצאה מכך מת, אולם בשנת 2005 דיווח ה"ניו-יורק טיימס", בהתבסס על הדו"ח הרפואי הצרפתי, כי אף שערפאת מת מ"זיהום לא ידוע", "מאוד לא סביר" שהוא מת מאיידס או מהרעלה.

 

זה שהלך וזה שבא. גם היורש של ערפאת לא הביא שלום (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
זה שהלך וזה שבא. גם היורש של ערפאת לא הביא שלום(צילום: רויטרס)

 

ילדה פלסטינית קטנה מול קבר ערפאת. התחתן בגיל 61 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ילדה פלסטינית קטנה מול קבר ערפאת. התחתן בגיל 61(צילום: רויטרס)

 

סוהא ערפאת, נוצרייה ובת למשפחה ירושלמית, התחתנה עם ערפאת ב-1990, כשהוא היה בן 61 והיא בת 27. לפני כן לא היה הנשיא הפלסטיני נשוי, והוא נהג להסביר זאת בכך שהוא "נשוי למהפכה", כשכוונתו לשאיפות הלאומיות של

העם הפלסטיני. אחרי חמש שנות נישואין נולדה לבני הזוג ערפאת בתם היחידה, זהווה. סוהא ערפאת מיעטה להעביר זמן בשטחים הפלסטיניים, ובילתה זמן רב בחו"ל. אורח חייה הראוותני היה לא פעם מושא לביקורת פלסטינית וערבית.

 

שלשום פרסמה סוכנות הידיעות הצרפתית תמונות של סוהא עם בתה זהווה, שהיא כיום בת 16. היו אלה תמונות נדירות של בת המנהיג הפלסטיני, שלא נראתה כמעט בפומבי מאז מות אביה. בתמונות נראו השתיים לצד תמונתו של יאסר ערפאת. הן חיות כיום במלטה.


פורסם לראשונה 11/11/2011 20:03

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נערים מתפללים ליד קבר ערפאת
צילום: AFP
הבת זהווה. אתם זוכרים אותה כילדה קטנה
צילום: AFP
מומלצים