הפרלמנט באיטליה אישר את הקיצוצים בתקציב
יממה לאחר אישור הסנאט, אושרה תוכנית הצנע בהצבעה סופית בבית התחתון של הפרלמנט. ראש הממשלה ברלוסקוני צפוי לכנס הערב ישיבת ממשלה אחרונה ולאחר מכן להיפגש עם הנשיא כדי למסור לו את התפטרותו
הבית התחתון של הפרלמנט האיטלקי אישר הערב (שבת), ברוב של 380 תומכים מתוך 630 חברי הפרלמנט, את תוכנית הקיצוצים בתקציב המדינה. האישור סולל את הדרך להתפטרותו של ראש הממשלה סילביו ברלוסקוני שכינס לאחר ההצבעה ישיבת קבינט, אשר בסיומה הוא צפוי לנסוע לארמון הקווירינאלֶה, שם יגיש לנשיא ג'ורג'ו נפוליטנו את התפטרותו. את ברלוסקוני צפוי להחליף הכלכלן, מריו מונטי, ששימש בעבר נציב האיחוד האירופי. אתמול אושרה התוכנית בסנאט.
כמה מאות מפגינים התאספו הערב מחוץ לבניין הפרלמנט ברומא וצעקו לראש הממשלה היוצא ברלוסקוני: "התפטר, התפטר" ו"ביי-ביי סילביו". דריו פרנצ'סקיני, חבר פרלמנט ממפלגת האופוזיציה הדמוקרטית, אמר: "היום נופל המסך על פרק ארוך וכואב בהיסטוריה שלנו. איטליה היא מדינה שרוצה להפוך דף ולהתחיל מחדש. מחר ניכנס לעידן חדש, עלינו לבנות מחדש, מאפר, את הכלכלה, מערכת המשפט ושיטת הבחירות".
מונטי בן ה-68 מונה ביום רביעי על ידי הנשיא נפוליטנו לסנאטור לכל החיים. בתקשורת האיטליקית דווח כי הוא סעד היום ארוחת צהריים עם ברלוסקוני בן ה-75, במה שנראה כאיתות מובהק לכך שהעברת השלטון יצאה לדרך. היום קרא נשיא איטליה לחברי הפרלמנט להעדיף את טובת המדינה על פני שיקולים אישיים קצרי טווח. נפוליטנו כיוון את דבריו לחברי מפלגתו של ברלוסקוני שעשויים להתנגד למהלך.
בנוסף לשתי הקדנציות של מונטי כנציב האיחוד האירופי, בין הנשים 1994-1989 הוא שימש רקטור אוניברסיטת בוקוני במילאן ולאחר מכן משנת 1994 כיהן כנשיא המוסד האקדמי.
איטליה - מדינה במשבר
החובות של איטליה עומדים על 2.6 טריליון דולר, המהווים 120% מהתוצר המקומי הגולמי (תמ"ג). תוכנית הצנע, שאושרה בחודש אוגוסט בקבינט, כוללת קיצוצי תקציב בסך 45.5 מיליארד אירו. הקיצוצים כוללים אמצעים לצמצום ההוצאה בסכום של 20 מיליארד אירו, כך שהגירעון יירד לשיעור של 1.4% מהתמ"ג בשנה הבאה. קיצוצים נוספים בסך 25 מיליארד אירו יגיעו ב-2013, כדי לסייע באיזון התקציב שנה לפני המועד שהממשלה התחייבה לו בתוכנית המקורית בחודש שעבר.
במקביל, המשיכו אתמול לרדת התשואות על אג"ח של 10 שנים באיטליה בכ-19 נקודות בסיס ל-6.61%. מדובר בצפרית הרגעה לאחר ששלשום התשואה עברה את רף 7 האחוזים והביאה לירידות חדות בשוקי המניות ברחבי העולם.
רמה זו הוגדרה על ידי כלכלנים כקריטית מאחר והיא הביאה את יוון, פורטוגל ואירלנד לבקש סיוע מהאיחוד האירופי. שלשום השלימה ממשלת איטליה גיוס של 5 מיליארד אירו באיגרות חוב הנפדות בעוד שנה, אך בריבית הגבוהה מאז ספטמבר 1997.
- הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה וצרכנות