שתף קטע נבחר

 

מאבק המתמחים: מאות נטשו את בתי החולים

ההידברות לא הביאה לפריצת דרך, והמתמחים חידשו את המאבק. 80 מתמחים לא הגיעו לעבודתם בבית החולים רמב"ם. התוצאה: חולים לא הועברו למחלקות. באיכילוב בתל-אביב החליטו 70 מתמחים להתפטר שוב. גם במאיר בכפר-סבא התפטרו מתמחים. משרד הבריאות: זה בזיון בית הדין

יותר משבועיים היה שקט בגזרה, אבל הבוקר (יום ב') התחדש במלוא עוזו מאבק המתמחים. כ-80 מתמחים שהתפטרו בעבר, אך נדחו על ידי בית הדין לעבודה - לא הגיעו לעבודתם בבית החולים רמב"ם בחיפה. בבית החולים איכילוב בתל-אביב הגיעו המתמחים לעבודה, אך בתום ישיבה קצרה החליטו כ-70 מהם להתפטר והלכו לבתיהם. בבית החולים מאיר בכפר-סבא לא הגיעו 57 מתמחים לעבודתם ובבית החולים בני ציון בחיפה 14. המתמחים הסבירו כי לאור יחסה של המדינה והתייחסות בית המשפט העליון אינם מעוניינים להמשיך לעבוד במקצוע תחת "העסקתה של המדינה".

 

משבר המתמחים - כתבות אחרונות:

 

מבית החולים רמב"ם נמסר כי בשל היעדרות הרופאים הצעירים, ממתינים בחדר המיון 34 חולים המיועדים לאשפוז. רובם אמורים להתאשפז במחלקות פנימיות, אולם מפני שהמתמחים הם אלה שאמורים לשחרר חולים ואינם עושים זאת, הרי שמיטות לא מתפנות במחלקות ואין מקום לחולים חדשים. כמו כן נמסר כי מרפאות החוץ של המחלקה האורטופדית לא יעבדו, מכיוון שכל המתמחים במחלקה התפטרו.

 

בית החולים מאיר בכפר סבא, היום (צילום: נרי ברנר) (צילום: נרי ברנר)
בית החולים מאיר בכפר סבא, היום(צילום: נרי ברנר)

 

אחד הרופאים שלא הגיע לעבודה, אודי ארגז, אמר ל-ynet כי המדינה, "המעסיקה שלי", מעבירה נתונים שאינם נכונים. "הם דורשים ממני לעבוד 10 משמרות בחודש, ואחר כך טוענים שהמשכורת שלי מגיעה ל-18 אלף שקל. זה לא משנה שגם כאשר התורנויות שלי יוצאות בסופי שבוע ואני משאיר את המשפחה שלי בבית בשבת, אני צריך לנסוע לעבודה באוטובוס ואחר כך גם מספרים לכולם שאני מפונק. אני לא רוצה לעבוד אצל מעסיקים כאלה", הבהיר.

 

"בג"ץ אישר לנו להתפטר"

ד"ר ניב מרום, מתמחה במחלקה האורטופדית בבית החולים מאיר, שלא הגיע לעבודתו אמר כי עשה זאת בהתאם להחלטת בג"ץ - המאפשרת למתמחים שאינם רוצים להמשיך בעבודתם - להתפטר. "כל הניסיונות וההידברויות שהיו על מנת לגשר על הפערים - לא הביאו לתוצאות. אין טעם לחכות להחלטת בג"ץ, שבסופו של דבר יאפשר לנו להתפטר, אז עשינו את זה כבר היום. אנחנו לא מוכנים לקחת את הנטל על ההזנחה שהיתה במערכת הזאת במשך שנים רבות, ועכשיו מי שיצטרך לתת את הדין יצטרך סוף סוף לשאת באחריות".

 

בבית החולים שיבא בתל-השומר התכנסו המתמחים כדי לדון בצעדיהם. לאחר מכן הם הקימו אוהל מסדינים בשטח בית החולים. ד"ר איתי פרץ, אחד המתמחים אמר: "יש לנו זכות להביע מחאה. כל מי שמתעסק בתחום הזה יודע שאחנו חיים בתת תנאים. אנחנו סובלים וגם החולים".

 

מדוברות משרד הבריאות נמסר בתגובה לעזיבת המתמחים: "היעדרות הרופאים המתמחים מבתי החולים, בצל הדיונים בבית המשפט ולאור פסיקת בית הדין הארצי לעבודה - הינה עבירת משמעת וביזיון בית הדין".

 

בסוף השבוע האחרון הסתיימו 14 הימים שהקציב שופט בית המשפט העליון, חנן מלצר, לנציגי המתמחים, האוצר וההסתדרות הרפואית להידבר, אבל בפועל, במקום "הידברות אינטנסיבית" שלה הטיף השופט, ערכו הצדדים רק שלוש פגישות.

 

אתמול קיבלו המתמחים רוח גבית מרופאים מומחים, שדחקו בהם לא להתייצב בבתי החולים, בהסתמך על החלטתו של מלצר, שקבע כי יוכלו להתפטר באופן אישי. מלצר החליט להעביר את הדיון בעתירתם להחלטת הרכב שופטים בבג"ץ. לאחר שהעניק שבועיים נוספים של הידברות בניסיון לפתור את המשבר, קיבל השופט את דיווחיהם של המעורבים במו"מ וקבע: "ההידברות המצומצמת שנערכה לא הניבה פרי".

 

"מתמחה שירצה להתפטר אישית ובאופן אמיתי מעבודתו, זאת ללא שוב (בתקופה הנראית לעין) וללא התניה כלשהי ביחס לתנאי העבודה (כולל שכר) או שיפורם, יורשה לעשות כן", קבע מלצר בעתירת המתמחים נגד החלטת בין הדין לעבודה - שאסר על ההתפטרות ה"קולקטיבית".

 

Read this article in English

 

 

בהכנת הידיעה השתתף יואב מלכה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת מתמחים ברמב"ם
צילום: תומר צ'ארס
מומלצים