שתף קטע נבחר

 

'אין זכות קיום לרשות השידור כפי שהיא מתנהלת'

חברי הכנסת תקפו את הנהלת רשות השידור בוועדה לביקורת המדינה, בעקבות השימועים אליהם זומנו עובדים רבים. יו"ר הוועדה, ח"כ רוני בראון: "השימוע לעורכת תוכניתה של קרן נויבך לא מקרי". מנכ"ל הרשות: "אין כוונה לפיטורים כרגע"

הוועדה לביקורת המדינה קיימה הבוקר (ב') דיון באשר לכוונה לפטר כ-30 כתבים, עורכים, מפיקים ועובדים נוספים ברשות השידור - בערוץ 1 ובקול ישראל. יו"ר הוועדה רוני בראון תקף בחריפות את הנהלת רשות השידור לאורך כל הדיון: "ההחלטה לפטר את עורכת אחת התוכניות הפופולריות והנשכניות מדיפה ריח של ניסיון לסתימת פיות והחשש הוא ששיקולים זרים עומדים בבסיס ההחלטה".

 

יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, רוני בראון. "חשש משיקולים זרים" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, רוני בראון. "חשש משיקולים זרים"(צילום: גיל יוחנן)

 

בדיון נכחו בכירי רשות השידור, ביניהם יו"ר הרשות אמיר גילת ויוני בן-מנחם, מנכ"ל הרשות. כמו כן הופיעו נציגי אגודת העיתונאים בירושלים אישי ציבור נוספים. בלטו בהיעדרם נציגי משרד האוצר.

 

"הניסיון לפטר 29 עיתונאים לא תואם כמקובל עם אגודת העיתונאים" המשיך בראון. "הסיבה לכך אינה ידועה. יש טענה על נתק מוחלט בין הנהלת הרשות לבין הוועדים.

יש כאן שורות של הדחות ושינויים בתוך המערכת שמונעים לפי החשש משיקולים זרים ולא ענייניים".

 

ח"כ יצחק הרצוג אמר: "לא רק שאחרי 20 שנה אומרים לקרן נויבך שהיא לא עוברת מסך, אלא גם מתקשרים לעורכת ומפטרים אותה, כשמדובר בתוכנית עם רייטינג גבוה שמניבה הכנסות לרשות השידור. זה בא בקונטקסט של פיטורי 29 עובדים, חלקם עיתונאים צעירים, חרוצים ומוכשרים, המהווים את השלד העתידי של הרשות".

 

יו"ר ועד העיתונאים בירושלים, גדי בן יצחק אמר: "יש כאן התערבות פוליטית בלתי נסבלת של השלטון הציבורי... חתמנו על הסכם שאני לא מת עליו, נא לקיים אותו. אי אפשר להתנהל כרגיל ולבצע תוכניות כשהעובדים ברשות השידור לא קיימים. הם אוויר".

 

יו"ר רשות השידור: "לא כל דבר הוא פוליטי"

יו"ר רשות השידור, ד"ר אמיר גילת, הגיב לדברים ותקף בחזרה את הדוברים. "אכן, מצבה הכלכלי של הרשות השידור אינו טוב בלשון המעטה. כבר בחודש מאי, כשהבנתי שהרפורמה היא לא בהישג יד, ניסיתי למצוא את הדרכים להמשיך ולשדר. ההנהלה הנוכחית מנהלת שיקול דעת מקצועי בכמה תחומים - ובהם גם כוח אדם. לא כל דבר הוא פוליטי ומי שטוען את זה - הוא המונע משיקולים פוליטיים זרים".

 

היו"ר גילת התייחס בדבריו גם לעצם הדיון בוועדה לביקורת המדינה ואמר: "אני רוצה להביע פליאה דווקא מתוך כבוד לבית הזה. עם כל הכבוד, הוועדה לא צריכה להחליף את המנכ"ל כעורך ראשי ואת מנהל הרדיו כעורך ראשי של הרדיו. ההנהלה מקיימת שיקול דעת מקצועי". 

 

אמיר גילת, יו"ר רשות השידור (מימין) והמנכ"ל, יוני בן מנחם (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אמיר גילת, יו"ר רשות השידור (מימין) והמנכ"ל, יוני בן מנחם(צילום: גיל יוחנן)

 

מנכ"ל רשות השידור, יוני בן מנחם, הפתיע ואמר "אין שום כוונה לפיטורים כרגע. מנהל כוח האדם הוציא רשימה של מי שנמצא בקריטריונים של ותק הפחות משלוש שנים, ואלה הוזמנו לשימוע, ביניהם עורכת התוכנית מירית הושמנד.

בשימוע הסברנו להם שאנו בודקים אם להמשיך את העסקתם או לא. זו פגישה שאנו עושים מזה שנים".

 

יו"ר הוועדה, רוני בראון, הגיב לדברים ואמר: "הושמנד עובדת לסירוגין כבר 20 שנה. לא מדובר במכתבי שימוע מקריים... כל השימועים מטרתם שימוע לפני פיטורים, ולא איזה שימוע אקראי כפי שניסית לצייר". לאחר מכן קרא את נוסח מכתב השימוע שנשלח לעיתונאים והוסיף "אם זה לא שימוע לקראת פיטורים אז מה כן?". ח"כ איתן כבל הוסיף לדברים: "אין זכות קיום לרשות הציבור כפי שהיא מתנהלת היום. זה לא יילך. אני מציע לכם להתעשת".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איתן כבל. "מציע לכם להתעשת"
צילום: גיל יוחנן
ח"כ יצחק הרצוג. "אחרי 20 שנה אומרים לנויבך שהיא לא עוברת מסך?"
צילום: גיל יוחנן
לאתר ההטבות
מומלצים