OECD: כל הכלכלות הגדולות הולכות להאטה
מדד ה-CLI של ארגון המדינות המפותחות שמזהה שינוי מגמה כלכלי 6 חודשים מראש מציג תמונה מדאיגה: מחברי הדו"ח חוזים האטה כלכלית באירופה, ארה"ב, סין, ברזיל והודו
ענני סערה באופק? מדד ה-CLI של חברות הארגון - שאמור לזהות סימנים מוקדמים לשינויי מגמה - ירד בחודש השביעי ברציפות לרמה של 100.4 בחודש ספטמבר, לעומת 100.9 באוגוסט, והגיע לשיעור הנמוך ביותר מאז דצמבר 2009.
מדדי ה-CLI נועדו לצפות מראש נקודות מפנה בפעילות הכלכלית ביחס למגמה. שינוי מגמה במדד נוטה להגיע 6 חודשים לפני נקודות מפנה בפעילות הכלכלית. ה-CLI של שבע הכלכלות החזקות ירד ל-100.6 בספטמבר לעומת 101.1 באוגוסט. ביבשת אירופה צנח המדד מ-99.9 ל-99.1, נתון נמוך בהרבה מהממוצע ארוך הטווח של האזור, העומד על 100.
- "סיכון למיתון": אירופה הורידה תחזיות הצמיחה
- בספטמבר: ה-OECD חתך את תחזית הצמיחה העולמית
- יבשת במשבר: מה לדרמה באירופה ולישראל?
המדדים של מדינות אינדיבידואליות וכלכלות מתפתחות גדולות היו נמוכים עד כדי רמות אשר מורות על האטה. במקרים רבים הנתונים היו נמוכים מהממוצעים ההיסטוריים. "בהשוואה להערכה של החודש הקודם, מדדי ה-CLI מורים יותר על האטה עתידית בכל הכלכלות הגדולות", נכתב בדו"ח.
רוחות של שינוי
ימי העושר והבזבזנות באירופה תמו?
אביטל להב
משבר החובות עשוי לסמן עידן חדש בו מדינות אסיה ואמריקה הלטינית יצטרכו לסייע ליבשת שניצלה את משאביהן במשך מאות שנים. האם תוכנית החילוץ חיזקה את אירופה או החלישה אותה? אנליסט: "זהו סוף עידן, אירופה העשירה לא תוכל להרשות לעצמה את אורח החיים הראוותני שהתרגלה אליו"
ה-CLI של יפן נותר מעל לממוצע של המדינה, עם מדד של 101.6, אך עדיין רשם ירידה לעומת נתון של 102.0 באוגוסט, מה שמורה על כך שההתאוששות הכלכלית לאחר הצונאמי ורעידת האדמה מאבדת מומנטום.
המומנטום הכלכלי בארצות הברית נחלש רק במעט, על פי המדד של OECD, מ-101.5 ל-101.2. הכלכלה הסינית הראתה גם היא ירידה קלה בלבד, מ-99.9 ל-99.8. ברזיל רשמה ירידה מ-95.1 ל-94.0, בעוד שהודו רשמה ירידה מ-94.4 ל-93.8.
בדו"ח שפרסם הארגון בחודש הקודם, נחתכה תחזית הצמיחה לשנת 2012 לארצות הברית מ-3.1% ל-1.8%, ובתחזית הצמיחה לאירופה בשנה הבאה מ-2.0% ל-0.3%.
מטה ה-OECD בפריז
צילום: OECD
מומלצים