ככה חוגגים: יינות צעירים בפחות מחמישים
לרגל חגיגות הבוז'ולה, ליבי שפרלינג ממליצה על 10 יינות לא פראיירים, צעירים וזולים שמחירם, בין 50 לעד פחות מ-20 שקלים, מאפשר לחגוג בכיף עם אהובכם בערבי הסתיו הקרירים
כמדי יום חמישי, השלישי במספר בחודש נובמבר, יתקיימו החל ממחר בחצות (17.11) חגיגות הבוז'ולה ברחבי הארץ. חנויות יין, מסעדות ויקבים ייקחו חלק בהילולה הצעירה ויטעימו יינות קלילים, נגישים ופירותיים.
עוד בערוץ האוכל:
על שום מה: מתאהבים בשום הירוק ומכינים פסטו מופלא
סרט בורקיטס: מכינים בורקיטס בשלל מילויים ובצ'יק צ'ק
פורט על הנימים: כל מה שרציתם לדעת על פורט ויין מחוזק
ההמלצה שלנו היא לא לתת לעסק השמח הזה לקרות מבלי שאתם נוכחים בו ונהנים מהחוויה. מפו את האירועים שהכי נראים לכם, צאו, טעמו והכירו את מה שטעים ועושה לכם נעים, בדיוק כמו בחיים.
לרגל החגיגות (ובגלל שיינות בוז'ולה אסור לפתוח לפני התאריך המדובר), החלטנו להמליץ לכם על 10 יינות צעירים שעושים נעים גם בימים כהרגלם. עשרת היינות יעניקו לכם - באחריות! - חוויה כיפית, ספונטנית ומהנה מאד, בעיקר אם הם מצוננים מעט. אה, וגם ישאירו עודף מחמישים.
וולף בלאס: איגלהוק שיראז מרלו קברנה 2008
בלנד פשוט ומוצלח שמגיע אלינו מדרום אוסטרליה, אחד מאזורי היין הצומחים בעולם.
כמו אוסטרלי טיפוסי, גם הוולף בלאס הוא יין רענן ופירותי מאד, סגלגל ושזיפי בטעמיו. היישון נעשה בחביות אמריקאיות, שמרככות את טעמו של היין ומוסיפות טעם וניחוח שמזכיר וניל. נגיש, מהנה ופשוט כיף. 50 שקלים.
יקב דלתון: כנען אדום 2010
לא רק הבקבוק זכה למתיחת פנים מרעננת, אלא גם הבלנד שבתוכו כאילו הגביה עוף והוא מוצלח מתמיד. יין פשוט, יומיומי ומהנה מאד שעושה כבוד לענבים. בלנד שמח של קברנה סוביניון, מרלו, פטיט סירה ושיראז שמפגינים הרבה פירות וגם עוקצנות מתובלנת נעימה ומפתיעה. עגול, רך, מאד יין-אוכל. הסיומת עגולה ונעימה. לא תבינו איך הכוס מתרוקנת שוב ושוב. במחיר הזה, הכי כדאי להפוך ליין הבית. 40 שקלים.
אלטוזאנו: טמפראניו-קברנה סוביניון 2010
מהסדרה הצעירה והמתגמלת של היקב הספרדי אלטוזאנו מגיח בלנד חצי-חצי שמח של טמפראניו וקברנה סוביניון.
זהו יין עשיר בטעמים פירותיים שישתלב יופי עם כל מה שתבחרו להגיש לידו, בעיקר אוכל איטלקי. החיבוק עם הקברנה מעניק לו מימד נוסף, רקע עצי ווניל. הכיף הגדול טמון בפקק ההברגה ובקלות הבלתי נסבלת של ההנאה . 50 שקלים.
פאוסטינו: VII 2009
ספרדי שובב מריוחה, אזור היין המשמעותי ביותר בספרד (למרות שפריוראט וריברה דל דוארו כבר נושפים בעורפו). הטמפראניו שגדל בעיקר בספרד הוא ענב כהה עם קליפה עבה שמעניק הרבה צבע ליין וגם ארומות של תותים.
הפירותיות השזיפית המתפרצת שלו מתאזנת פה עם עץ ואנחנו מקבלים יין רהוט, בטוח בעצמו ושופע כריזמה. הקסם שלו בניחוחות ובפה העגול והתוצאה היא פייסטה שמחה, אבל גם אלגנטית ומשיית. 40 שקלים.
יקבי סגל: אדום יבש של סגל
מה הסוד שמסתתר בקסם הישראלי המענג הזה ואיך יוצא לאבי פלדשטיין תחת הידיים שנה אחר שנה, יין במחיר מדגדג שמרגיש ככה?
הבלנד העולץ הזה מיוצר בעיקר מענבי ארגמן (אותו זן ישראלי שהוא הכלאה בין קריניאן לסוסאו), בצירוף מרלו ועוד אחוזים קטנים זניחים של זנים נוספים אשר הם משמשים ליינן פלדשטיין כמו תבלינים אקזוטיים לשף. קצת קברנה סוביניון, פטיט סירה ועוד ממה שבא. לא בטוח שזה באמת משנה.
הסגל הזה, נסיך כריזמאטי של שיגעון, הוא רענן, פירותי, מלא טעם ועסיס, כמעט נימוח בפה ומהנה מאד מאד. בפעם הבאה שאתם משחקים משחקי חברה, נסו להשחיל אותו לחברים שלכם בטעימה עיוורת ותראו איזה יופי. 18-25שקלים.
יקב זונין: מונטפולצ'יאנו ד'אברוצו 2009
חזרה למחוזות ציורים יותר מאשקלון. מחוז אברוצו שוכן במזרח איטליה, בין חופי הים האדריאטי ורכסי גבעות ירוקים. ענבי מונטפולצ'יאנו משמשים להכנת יינות צעירים ופעמים רבות מוסיפים להם ענבי סנג'ובזה, שישמרו עליהם בבקבוק, שלא יעשו שטויות ושיתנו לתוצאה הסופית עומק נוסף.
ליין הזה הוסיפו רק 8% סנג'ובזה והוא פשוט ומשגע, נגיש וקל מאד לשתייה. מעולה לארוחות מרובות משתתפים בהן ומשדרג כל ארוחה קלה של פיצה וסלט סיזר לחגיגה של ממש. 49 שקלים.
יקב קאטנה זאפאטה: אלמוס מלבק 2009
הענב הלאומי של ארגנטינה נותן פה יופי של הצגת יחיד. המלבק, בדומה לאזרחים רבים של היבשת הישנה, נולד בחבל בורדו שבצרפת והחליט לחפש לעצמו חייים טובים יותר מעבר לים. האמת, אי אפשר להאשים אותו - טיפוגרפיה הררית, שמש זורחת וסטייקים ארגנטינאים נהדרים היו מיטיבים גם איתנו.
וחזרה לעניינו. האלמוס שלנו מתבסס על 100% ענבי מלבק שהתיישנו במשך 8 חודשים בחביות ויצרו יין מאוזן להפליא. מי שיחפש ימצא ניחוחות של שזיפים שחורים ומתוקים מתבלטים וצביטה מתובלת. יין קליל שנהנה בכל זאת מעומק מעניין. ויוה ארגנטינה! 46 שקלים
יקבי כרמל: יאנג סלקטד קריניאנו 2011
מהסדרה הצעירה והפרקטית (מי אמר פקקי הברגה) מגיח אדום קל קל ומרענן, שאפילו נהנה מביעבוע עדין מאד. אחוזי אלכוהול נמוכים (5% בלבד) הופכים אותו לנגיש מאד גם עבור מי שלא אוהב יינות כבדים ובמיוחד כאורח מנצח במסיבות, ארועים ושמחות קטנות.
הוא הופק מענבי קריניאן ומעט מוסקט אלכנדרוני מהבציר האחרון. חובה לצנן היטב ושווה ללוות איתו ארוחות בוקר מאוחרות, בראנצ'ים וערבים חמים בשקיעה. עוד יגיעו כאלה. במחיר הזה, גם להכין ממנו סנגריה ים תיכונית שמחה עם פלחי תפוזים, תפוחים ונענע. 22-28 שקלים.
בנימינה: יוגב קברנה סוביניון-פטי ורדו 2009
סדרת יוגב הושקה לראשונה לפני שבע שנים ומאז רק הולכת ומשתפרת. על אף היותה צעירה ובועטת, לוקחים שם ברצינות רבה את בחירת הזנים ואת הבלנדינג.
אנחנו התלהבנו מהשיחוק מלא האופי של הקברנה עם 20% פטי ורדו, שמשמשים פה כמו לתיבול. השוס הגדול הוא שאתם אמורים למצוא את היין הזה גם בסופר הקרוב לביתכם, אמנם ב-9 שקלים יותר משהבטחנו אבל היי - מדובר ביין מסקרן, שמומלץ מאד למי שרוצה כבר לצאת מהשטאנץ המוכר של קברנה-מרלו ולא יודע איפה להתחיל. אז הנה. 59 שקלים.
יקב צ'ילאג: בלנד במבינו 2009
בצ'ילאג עושים יין איטי, נינוח, שלוקח את הזמן. העולם הישן נוכח בו מאד ובכל זאת הוא מסתנן לרשימה כי הוא הצעיר שבין יינות היקב. הבלנד המפתיע מגיע מכרמים מובחרות בכרם בן זמרה והוא משלב קברנה סוביניון, מרלו ופטי ורדו שגם התיישנו 12 חודשים בחבית. מלא אופי.
הוא צעיר ומתאים לשתייה כבר עכשיו אבל יעשה לכם כיף גדול גם בשנים הקרובות. ביחס עלות-תמורה, הכי מומלץ לקנות ארגז ולפתוח כל שלושה חודשים אחד, לראות לאן הוא הולך ומה הוא מחדש בפה. שווה. 50 שקלים.