שתף קטע נבחר

צילום: אבישג שאר ישוב

המתמחים לא חוזרים לעבוד: "חשש לחיי חולים"

משרד הבריאות מנסה למנוע פגיעה בפעילות בתי החולים עקב אי התייצבותם של מאות מתמחים. מנכ"ל המשרד הזהיר שהרופאים עוברים על החוק, אך נמנע מלפנות לבית הדין. "מהיום אני עובד לבד", התריע מנהל מיון ילדים ברמב"ם

היום השני לנטישת המחלקות. מאות מתמחים מתכוונים להיעדר גם מחר (ג') מבתי החולים, ואף רופאים בכירים מאיימים לנטוש את המחלקות. למשרד הבריאות נמסר אתמול ש-245 רופאים לא התייצבו לעבודתם, מספר הצפוי לגדול היום עם הצטרפותם של עוד עשרות לגל ההתפטרות. במחאה צפויים לקחת חלק גם הסטאז'רים, המתכוונים להתחיל לעבוד באיחור של מספר שעות.

 

משבר המתמחים - כתבות אחרונות:

רופאים בכירים למתמחים: אל תבואו לעבודה

המתמחים לבג"ץ: אין התקדמות מול האוצר

האוצר: מוכנים להידברות, לא נפתח את ההסכם

 

למרות העזיבה ההמונית, במשרד הבריאות נמנעים מפנייה לבית הדין לעבודה בבקשה לחייב את הרופאים לשוב לבתי החולים. במשרד מסתפקים במכתבים אישיים המפרטים למתמחים את מצבם המשפטי ומזהירים מפני חומרת החלטתם להתפטר. מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' רוני גמזו, הזהיר אמש בשיחה עם מנהלי בתי החולים כי רופאים מתפטרים עוברים על החוק.

 

"לא רוצים עבדות", שלטי מחאה בבית החולים שיבא (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"לא רוצים עבדות", שלטי מחאה בבית החולים שיבא(צילום: מוטי קמחי)

 

"אנחנו חוששים מהסלמה של המצב הקיים", אמר גמזו ל-ynet, "במיוחד ממצב בו רופאים, אפילו מבלי ידיעה וכוונה תחילה, יימצאו במצב של הפרת פסק דין". הוא מסר כי "הבהיר למנהלי בתי החולים את המצב המשפטי הקיים וכולנו דנו ביחד על איך נעביר את המסרים למתמחים".

 

מנכ"ל המשרד הדגיש כי בשיחה דנו בדרכים למנוע פגיעה בתפקוד בתי החולים. "בנוסף לכך, אני גם ממשיך במאמץ לעורר את דעתו ומעורבותו של האוצר, כדי למצוא פתרון לחילוקי הדעות", אמר גמזו.

 

ימים של משבר, "משרד הבריאות מעורר את האוצר למצוא פתרון" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ימים של משבר, "משרד הבריאות מעורר את האוצר למצוא פתרון"(צילום: מוטי קמחי)

 

בבתי החולים מעריכים כי המחלקות מסוגלות להתמודד עם חסרון המתמחים רק לימים ספורים. "היו לי במחלקה עוד שני מתמחים שעובדים, שלא יעבדו מהבוקר", סיפר ד"ר איתי שביט, מנהל מיון ילדים בבית החולים רמב"ם.

הוא הזהיר מפני פגיעה אפשרית בחולים: "מהבוקר אני אהיה שם לבד, וממש לא ברור לי מה יהיה בעוד יומיים. אם המצב יימשך, חולים עלולים להיפגע. אנחנו במיון מצילים ילדים בכל יום. זה לא דבר שאפשר לעזוב אותו, אני לא מבין את ההתמהמהות המשפטית".

 

ד"ר שביט הדגיש כי "המדינה צריכה להחליט אם היא יכולה להחזיק אנשים בעבודה בניגוד לרצונה או לא. למה לא נקבע עדיין מועד לדיון בג"ץ? צריך להגיד באופן סופי אם המתמחים יכולים להתפטר או לא". בג"ץ צפוי לדון בקרוב בעתירה שהוגשה אתמול נגד ההסכם הקיבוצי בין ההסתדרות הרפואית למשרד האוצר. שמונת העותרים, בהם רופאים ואזרחים, טענו כי הסכם השכר מנוגד לחוק שעות עבודה ומנוחה.  

 

שלשום החליט שופט בית המשפט העליון, חנן מלצר, להעביר את הדיון בעתירת המתמחים להחלטת הרכב שופטים בבג"ץ. לאחר שהעניק בחודש שעבר שבועיים נוספים של הידברות בניסיון לפתור את המשבר, קיבל השופט מלצר את דיווחיהם של המעורבים במו"מ (נציגי האוצר, נציגי המתמחים וראשי ההסתדרות הרפואית בישראל), וקבע: "ההידברות המצומצמת שנערכה לא הניבה פרי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתמחים מפגינים בשיבא
צילום: מוטי קמחי
"שבית המשפט יכריע". ביה"ח מאיר
צילום: נרי ברנר
מומלצים