סקס מול המצלמות: עכשיו גם בפריים-טיים
האם הייתם מסכימים להתחייב לעשות סקס 61 ימים רצוף, ועוד לספר על זה לכל העולם ואחותו? סדרה חדשה שעולה הערב בערוץ 10, חושפת חמישה זוגות שהסכימו להשתתף בניסוי הטלוויזיוני. אף אחד מהם לא מקיים יחסי מין לצרכי רבייה בלבד, גם לא הזוג החרדי
בספרו, "תולדות המיניות", מתאר פוקו תסיסה שיחנית שהולכת ותופסת תאוצה החל מהמאה ה-18, וכל תכליתה שידול לשוחח כמה שיותר על מין. השידול מגיע ישירות מהממסד שמעודד את השיח, מלבה אותו ומשכנע את ההמונים לדבר בלי להפסיק על הנושא, ולשתף כמה שיותר בחוויותיהם ובתחושותיהם לגביו. אין ספק שגם היום, במאה ה-21, השיח על המין רק הולך ומתגבר. בשנים האחרונות הוא חדר עמוק אל תוך מסך הטלוויזיה שלנו, והגיע עד תוכניות הפריים-טיים שמיועדות לצפייה משפחתית בשעות השיא.
עוד בנושא סקס בערוץ יחסים:
זוגיות: מה גורם לגברים לא לרצות סקס
עשי זאת בעצמך: אביזרי מין תוצרת בית
מתי ואיך כדאי לאישה לעשות סקס?
מדברים על סקס גם בפייסבוק שלנו. לייק?
בואי נדבר על סקס
סקס בטלוויזיה הוא כבר מזמן לא רק סצנות סמי-פורנוגרפיות שממלאות את תוכניות הדרמות ואופרות הסבון. לאחרונה ישנה עלייה בסדרות שמתעסקות ספציפית במיניות שלנו, ושואלות שאלות כמו איך, כמה ולמה אנחנו חווים אותה. כזאת הייתה הסדרה "2.3 בשבוע", שהתיימרה, כבר במעמד שמה, לציין את מספר הפעמים הממוצע שזוגות מקיימים יחסי מין בשבוע אחד.
היום בערב תעלה סדרה נוספת שהחליטה להעמיד את נושא הסקס במרכז. קוראים לה "61 ימים של אהבה", והיא מוגדרת כ"ניסוי טלוויזיוני ראשון מסוגו". הסדרה מתעדת תהליך שעברו חמישה זוגות אמיצים וחובבי מצלמות, שהסכימו לקיים יחסי מין במשך 61 ימים רצופים, ולרוץ לספר על זה אחר כך לחבר'ה, כלומר לנו, הצופים.
במהלך אותם 61 ימים, מנהלים הזוגות יומני מעקב מצולמים שקצת מזכירים באופיים את היומנים של "מחוברים" ו-"מחוברות", בהם הם בעיקר מתארים את הרגעים שלפני הסקס או את הרגעים שאחריו. כן, ניחשתם נכון, בפריים-טיים ישראלי שמרני, עדיין לא מראים סקס של ממש, אבל נורא נהנים לשוחח עליו.
בין היתר מלווים את הזוגות גם הסקסולוגית ד"ר חגית כהנא והפסיכולוג גיא דיין. ד"ר כהנא מעידה על עצמה שהיא דווקא לא הייתה מוכנה לקחת חלק בניסוי טלוויזיוני מסוג זה, מתוך רצון לשמור את יחסי המין שלה לעצמה, אולם היא בהחלט מפרגנת לזוגות שהסכימו להיחשף כך. "נפגשתי עם הזוגות פעמיים, ושמעתי מכל זוג כיצד הוא מתייחס למין, מה המין משרת עבורו ומה הם יחסי הכוחות בין בני הזוג", היא מספרת.
ראיתי שלמרבית הזוגות יש ילדים.
"נכון. בפגישות איתם דיברנו על מערכת היחסים שלהם. שאלתי אותם מה זאת משפחה, מה זה מין ולמה צריך מין בכלל. ביחד ניסינו לברר מה המשמעות שתופסים יחסי המין בתוך הזוגיות שלהם, ובמהלך התוכנית עצמה כבר ראינו על כל זוג – אילו רגשות התהליך מצליח להוציא מהם".
237 סיבות לעשות את זה
השיחות הללו מרתקות, שכן הן מוציאות את הדיון האינטימי שמתנהל בדרך כלל רק בחדרי חדרים – החוצה, אל הכלל. מחקר שפורסם באוגוסט 2007 ב- Archives of Sexual Behavior, ביקש מ-203 גברים ו-241 נשים בין הגילאים 17-52, לציין את הסיבות שבגללן קיימו יחסי מין במהלך חייהם, וכן לציין את התדירות שבה נהגו לקיים יחסי מין בשל אותה הסיבה.
בסופו של דבר, התקבלו לא פחות מ-237 סיבות שונות לקיום יחסי מין. הסיבות המובילות כללו, כמובן, משיכה מינית, צורך לחוות הנאה מינית, סקס כביטוי לאהבה, סקס כביטוי לתשוקה וסקס כצורך להעמיק את האינטימיות במערכת היחסים. המעניין הוא שבראש הרשימה לא הופיעה הסיבה שבגללה אנשים אמורים לקיים יחסי מין מלכתחילה – לצרכי רבייה.
גם ב-"161 ימים של אהבה", אף זוג לא נכנס לתוכנית מתוך הצורך הבסיסי של רביה ורצון להיכנס להיריון. אף על פי שזוג אחד (יוסף ומיטל בן לולו) בחר להשתתף בעיצומם של חודשי ההריון, מרבית הזוגות העידו שבחרו לקחת חלק בתוכנית מתוך רצון להעצים את הקשר ביניהם, לעורר את הליבידו שהתרגל זה מכבר לשגרה, ולהוכיח לכולם שהם אוהבים זה את זה ושהם חווים זוגיות חמה ואוהבת – על כל המשתמע מכך.
אוברדוז סקסואלי
אגב, אותו מחקר שפורסם ב- Archives of Sexual Behavior, פרסם את הסיבות הכי פחות שכיחות לקיום יחסי מין, וכלל בין היתר, סיבות כמו צורך לפגוע בפרטנר (למשל אונס; מין בכפייה), סקס כדרך להשיג משאבים כלכליים – למשל עבודה, סמים או מתנות, וסקס כדי לרצות את הפרטנר מתוך תחושת מחויבות.
ב-"61 ימים של אהבה", תוכלו לראות איך מהר מאד אותו ניסוי חוויתי ומהנה הופך בעצמו לשגרה, וההתחייבות לקיים יחסי מין – יום אחר יום, הופכת לנטל. לדידה של ד"ר כהנא, זה מצב טבעי למדי, והיא משווה אותו לאוכל.
"אוכל ומין נורא דומים זה לזה, מאחר ושניהם מהווים צרכים בסיסיים מחד, אך גם מותרויות מאידך. רובנו מקיימים יחסי מין קודם כל כדי ליהנות. אתה מקיים יחסי מין גם כדי להיכנס להריון, כשם שאתה אוכל כשאתה רעב. אולם מרגע שמגזימים עם זה, אתה נהיה שבע מהר מאד".
שבע מסקס?
"תתפלאי. אני למשל, נורא אוהבת דובדבנים. עבדתי פעם ברמת הגולן והביאו לי שתי קופסאות דובדבנים גדולות. הייתה לי נסיעה של שעה וחצי להעביר, במהלכה חיסלתי קופסא אחת שלמה. זה היה נורא טעים אבל אני רוצה לספר לך שאחר כך במשך שנתיים שלמות נמנעתי מלאכול דובדבנים".
"הצורך הזה לעשות משהו שאוהבים כחלק מחובה מסוימת, מוציא כל מיני דברים מכל אדם. השאלה היא איך הוא מתמודד עם זה שהוא חייב כעת לעשות סקס כל יום במשך 61 ימים רצוף. האם הוא ממנף את זה או יוצא מכך מתוסכל".
מה המסר שכולנו צריכים לקחת מהצפייה בתוכנית הזאת?
"המטרה היא כמובן לראות את הוריאציות השונות שבגללן זוגות מקיימים יחסי מין, ולהראות שלכל זוג יש תקשורת משלו ואמירה מינית משלו. אין 'רצפטים' קבועים. אין דרך אחת שיש להתנהג לפיה. הכי חשוב לנהל דיאלוג. המין עבור כל אחד מהווה משהו אחר ויש לו משקל אחר. חשוב לשוחח על המיניות כדי להגיע לעמק השווה ולנהל זוגיות שבה שני בני הזוג מעורבים ומעוניינים בקיום יחסי המין כחלק ממסגרת הקשר הכוללת".