שתף קטע נבחר

אוכל את המסך: אהרוני מבשל לנו בביתו

לשף ישראל אהרוני כבר אין אנרגיות לבשל לנו במסעדות, אבל על מסך הטלוויזיה הוא מככב ללא הפסקה. רגע לפני עליית תוכניתו החדשה, קפצנו אל ביתו התל-אביבי להכין ארוחה פשוטה וטעימה

בשנים האחרונות, כמעט ואי אפשר להימלט מפרצופו של השף ישראל אהרוני. פעם זו תוכנית בישול שבועית, פעם תוכנית יומית, מסע בעולם בעקבות תרבות קולינארית , טור בעיתון או ספר. לאן שלא תלכו - אהרוני שם.

 

את הקריירה שלו הוא בכלל התחיל כתקליטן. כן, פעם עוד קראו לזה כך. אחר כך הוא טס לאמסטרדם ללמוד אמנות, שם נתקל לראשונה במטבח הסיני ומאז הכל היסטוריה. כמעט 20 שנה שהוא החזיק מסעדות.החל מ"תפוח הזהב" המיתולוגית ועד ל"ין יאנג" שנסגרה לפני שלוש שנים.

 

אהרוני אצל הירקן. קונה כל מה שצריך (צילום: אסי כהן) (צילום: אסי כהן)
אהרוני אצל הירקן. קונה כל מה שצריך(צילום: אסי כהן)

 

האהבה שלו לבישול ולאירוח לא נמוגה לרגע. היא פשוט עברה לקופסה הקטנה. שם, הוא יכול ללמד אותנו לבשל כל יום בסגנון אחר וגם לחקור בעצמו את תרבות האוכל של מדינות שונות. "זו התמכרות מסוג אחד, וזו התמכרות מסוג אחר. אני שמח שאני יכול לשלב ביניהן" הוא מספר.

 

ערן ואהרוני טועמים. מטבח ביתי (צילום: אסי כהן) (צילום: אסי כהן)
ערן ואהרוני טועמים. מטבח ביתי(צילום: אסי כהן)

 

מחר (ד', 21:00, ערוץ 10) הוא יעלה תוכנית חדשה, "ישראל מבשלת", ויחד עם גיא לואל אהרוני מתכוון ללמד אותנו איך להכין בשעה אחת ארוחה פשוטה בת שלוש מנות. את הפורמט המציא השף גורדון ראמזי, שבניגוד לאהרוני יצא לו שם של שטן במטבח.

 

נפגשנו איתו בביתו שבמרכז תל-אביב, לשיחה תוך כדי בישול. שמענו ממנו על התוכניות שלו לעתיד ("עוד ספר מתכונים ועונה שנייה עם גידי גוב"), למה הוא השף היחיד שקוראים לו רק בשם המשפחה ("זה נשאר מהצבא") ומי הרס לחזה העוף את השם הטוב. ארוחה פשוטה, פשוטה, פשוטה - וטעימה במיוחד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חזה העוף במחבת, חושב על מה שהוא עשה
צילום: אסי כהן
לאתר ההטבות
מומלצים