מנכ"ל פורד: "לינקולן תתחרה בב.מ.וו ומרצדס"
בריאיון לאוטומוטיב ניוז, מצהיר מנכ"ל ענקית הרכב האמריקנית כי לינקולן הכושלת תתאושש ותתחרה במיטב יצרניות היוקרה. בנוסף, הוא מחמיא לממשל האמריקני על ניהול המשבר הכלכלי
"כשאנשים מסביב לעולם ייראו את הדגמים החדשים של לינקולן, תהיה דרישה משמעותית להציג אותם מחוץ לארה"ב". כך אומר אלאן מולאלי, מנכ"ל פורד, בעלת השליטה בלינקולן, בראיון לאוטומוטיב ניוז. לדבריו, לינקולן תתחרה בשנים הקרובות ביצרניות היוקרה המובילות: ב.מ.וו, מרצדס לקסוס. "אנחנו בהחלט יודעים איך לייצר מכוניות יוקרה", הוא מצהיר. "וכבר עשינו את זה בעבר".
בראיון לאוטומוטיב ניוז, הודה מולאלי כי לינקולן - חטיבת היוקרה של פורד בארה"ב - לא נהנתה מהשקעה בהיקפים הראויים. "במהלך הזמן, השקענו (בה) פחות", הוא מסביר. "אבל המותג הוא מותג טוב. יש לו מוניטין טובים. ויש לנו עכשיו תוכנית ממש טובה להציג בשלוש או ארבע השנים הקרובות שבעה דגמים חדשים, שיהיו נפרדים ומובדלים".
ראוי לציין כי כבר ביוני אשתקד הצהירה פורד כי תשקיע סכומי-עתק בלינקולן, בניסיון להפוך אותה ליצרנית יוקרה שמתחרה במותגים המובילים בשוק. ההשקעה, שהוערכה באותה עת במיליארד דולר, תאפשר ללינקולן להציג לפחות שישה דגמים חדשים לחלוטין בשנים הקרובות, ובכלל זאת גם מכונית קומפקטית - ראשונה בתולדות היצרנית. עוד מתכננת לינקולן לפתח מנועים חדשים, ובהם V6 חדש לחלוטין.
עם זאת, כדאי לזכור כי הצלחתה של לינקולן רחוקה מלהיות מובטחת. ב-2010 מכרה בארה"ב רק מעט יותר מ-85 אלף כלי רכב - נתון נמוך משמעותית מיריבותיה בשוק היוקרה. להערכת אנליסטים, אחת הסיבות העיקריות לחוסר הצלחתה, היא התבססותה על דגמי פורד לייצור מכוניות היוקרה שלה.
בראיון נשאל מנכ"ל פורד גם על מצב הכלכלה העולמית, ותחזיתה של היצרנית לשנים הקרובות. "בארה"ב אנחנו רואים המשך צמיחה של התמ"ג, אולי 1.5% או 2% השנה, ואולי 2% או קצת יותר בשנה הבאה", מעריך מולאלי. "זו התאוששות איטית יותר מכפי שהייתה לנו בעבר, אבל זו התאוששות מהבור הכי עמוק. זה דבר מאוד חיובי".
מולאלי החמיא בדבריו לממשל האמריקני, שלדבריו מנהל היטב את הכלכלה. "אני מעודד גם מההנהגה של המדינה, שממוקדת בפיתוח הכלכלי. בין אם זה החוב, הגירעון התקציבי או הגירעון המסחרי - כולם נבחנים דרך 'איך אנחנו יוצרים סביבה שבה המגזר הפרטי יכול להמשיך להתרחב, והאמון של הלקוחות יכול להתחזק?'".
בעניין הכלכלה האירופית, נשמע מנכ"ל פורד פחות אופטימי. "זה ברור שבאירופה יש הרבה חוסר ודאות", הוא אומר לאוטומוטיב ניוז. "אבל שוב, הדבר הטוב הוא שההנהגה באמת מנסה לטפל בזה. זה ייקח זמן, כך שאנחנו רואים אפס (צמיחה) עד שיפור כלכלי קל בשנה הבאה".
זכרונות מהעשור הקודם: לינקולן C קונספט