אוכלים נהדר בעבודה: עוד רעיונות ללאנץ' במשרד
גם אם אתם יושבים בין נורות פלורוסנט למחשבים בוהקים, מגיע לכם לאכול טוב בצהריים. השבוע: מתכונים זריזים, טעימים וזולים להכנה של פסטות על בסיס שמן זית ופתיתים, ראפים מושקעים ומתכון אחד של סלט ניסואז במיקרו
גם השבוע, כמו בשבוע שעבר, חשבנו ואספנו שלל רעיונות ומנות שכיף לאכול במשרד וקל להכין בבית, מבעוד מועד, מבלי להעליב את בלוטות הטעם.
עוד בערוץ האוכל:
אוכלים טוב בעבודה: רעיונות ללאנץ במשרד
כל המוסיף גורע: מה קרה לאוכל הכשר והפשוט
ככה חוגגים: יינות נהדרים החל מ-18 שקלים
פתיתים
מהמוצדקות שבתרומות ישראל לקולינריה העולמית ואחד מחבריו הטובים ביותר של המיקרו. אנחנו מרוקנים כוס אחת של פתיתים לקערה שמתאימה לבישול במיקרוגל, מוסיפים כפית של ממרח אריסה (או הריסה), עוד אחת של ממרח לימון כבוש (ניתן להכין בבית או לקנות מוכן בסופר - הגרסה התעשייתית במקרה זה, של "יוחאי", טובה מאד) ולקינוח - כוס מים רותחים. מכסים, מבשלים על חום מקסימלי במשך 6-7 דקות, מניחים לעסק לנוח כמה דקות וגורסים בכיף עם קצת שמן זית ומלח.
כמובן שהשמיים הם הגבול כשזה מגיע לשדרוגי פתיתים. הנה כמה הצעות מורכבות יותר ופחות:
פטפוטי פתיתים: מתכונים לא רגילים לילדים
פתיתים - המתכון הבסיסי של רותי קינן
סלט מושקע ועמיד
כל מי שאי פעם סחב עימו למשרד או ללימודים סלט ירקות קצוץ מהבית - ידע שזו הייתה הפעם הראשונה והאחרונה שיעשה כן. תוך כמה שעות מרגע הקיצוץ, הזמן והשהות במקרר גורמים לירקות להיראות רעננים כמו דלקת פרקים ועדכניים כמו קונצרט של חוליו איגלסיאס בפארק.
הפתרון - מכינים סלט שישרוד את המעבר ואת הזמן במקרר ומהבוקר בהצלחה.
ניסואז במיקרו למשל: חולטים בזריזות רבע חבילה של שעועית ירוקה שלמה קפואה (זה אף פעם לא באמת בזריזות. פשוט שימו כאמור במיקרו ל-6 דקות), חצאי תפוחי אדמה מבושלים (10 דקות במיקרו), ביצה קשה (שמים ביצה בכלי עמיד למיקרו, ממלאים במים עד שכל הביצה שקועה בהם, עוטפים בהרבה ניילון נצמד, מחוררים 2-3 חריצים קטנים ומבשלים 4 דקות. מצננים 5 דקות נוספות והופ, זה מוכן), מוסיפים קופסה של טונה, זיתים שחורים (לא חובה), שעועית לבנה מבושלת וקפואה (לא חובה. אם כן – 5-6 דקות במיקרו לכוס קפואה עם 2-3 כפות מים), מיץ לימון ושמן זית ויש לכם סלט שלא מתעייף לעולם.
עוד סלטים שווים למשרד:
למשקיענים: סלט ניסואז עם טונה טרייה
ראפ מטורטייה
אין קל ופשוט מזה: לוקחים את הטורטיות הזולות והטעימות שמגיעות בסופר בחבילות של עשר, נותנים להן מכת חום קצרה במחבת, חצי דקה מכל צד (ושוב - אפשר גם במיקרו, 15 שניות ואתם מסודרים) וממלאים בכל טוב.
אנחנו אוהבים את הראפ שלנו פשוט וקולע: חסה, סלמון וגבינת שמנת, או לחלופין עם סלמי, חומוס וסחוג. אתם כמובן מוזמנים להשקיע יותר.
איילת בן יוסף מגלגלת שאריות שהיו במקרר לאחלה ראפים
אפשר גם מסורתי: איתמר דוידוב עם טורטיות טעימות אשסושי? טורטייה: מגישים ראפים גם לאורחים
אלי אוליו
חייהם של שוכני המשרדים מספיק קשים ומשמימים גם מבלי שאנו נאלצים לעכל רוטב שמנת או בולונז באמצע היום, ועל הדרך נרדמים על המקלדת.
מתכון הפסטה הקל, הטעים והנעים ביותר לצהריים ובכלל הוא לפסטה אלי-אוליו: מבשלים רבע חבילת פסטה ארוכה לפי הוראות ההכנה של היצרן, מחממים שמן זית במחבת ומטגנים 2 שיני שום כתושות עם שמן זית (אנחנו מזליפים כמות שהיא שוות ערך לכוסית שוט, 30-40 מ"ל), פלפל צ'ילי גרוס, פלפל שחור, מלח גס וטוויסט מתקתק (לא חובה) - כף לא גדושה של ורמוט יבש. נסו רק לנשום אחר כך לעברם של עמיתיכם.
עוד מתכוני פסטה עם רוטב על בסיס שמן זית:
פסטה ברוטב בזיליקום שמן זית ועגבניות
מדריך הפסטה והמתכונים של אנה וגנר
כמו במסעדה: אל אליו בגרסת "מל ומישל"
ועוד מתכוני פסטה על בסיס שמן זית