רמב"ם דחה את הוראת ליצמן לפטר את הבכירים
הנהלת בית החולים בחיפה סירבה לשתף פעולה עם הנחיית משרד הבריאות, לפטר לאלתר 10 רופאים בכירים שהצטרפו אתמול למתמחים. עוד כ-30 מומחים הגישו התפטרות. במרכז הארץ הזהירו כי פיטורי הבכירים עלולים לגרום גם לרופאים מתונים להצטרף לשביתה
הקריסה במערכת הבריאות נמשכת: ועד הרופאים בבית החולים רמב"ם בחיפה משבית הבוקר (יום ד') את פעילות בית החולים עד 10:00, אך השיבושים צפויים להימשך גם לאחר מכן. בהנהלת בית החולים הודיעו כי הם דוחים את הוראת משרד הבריאות, שדרש לשחרר מיידית עשרה מתוך כמה עשרות רופאים מומחים שהגישו מכתבי התפטרות. בינתיים, עוד כ-30 רופאים בכירים הצטרפו לעמיתיהם - והגישו מכתבים דומים.
רפואה במשבר - כותרות אחרונות ב-ynet:
עוד בערוץ החדשות :
בדיון שנערך הבוקר הוחלט להשבית את העבודה עד 10:00, אולם גם אחר כך "העבודה ברמב"ם תימשך באיטיות הנגזרת מכך שכרבע מהמתמחים העובדים בבית החולים התפטרו", אמר אחד מחברי הוועד.
בהודעה שפרסמה הנהלת רמב"ם נכתב כי "משרד הבריאות העביר להנהלת בית החולים רשימה של 10 מנהלי מחלקות יחידות ורופאים בכירים, שיש לקבל את התפטרותם לאלתר. מדובר ברופאים העובדים ברמב"ם שנים רבות ומרכזים תחומים חיוניים לטיפול בחולים". קבלת התפטרות הרופאים, על פי ההודעה, "תהווה פגיעה קשה בחולים. הנהלת בית החולים רמב"ם, תוך ראייתה את תגובת החולים, איננה יכולה לבצע את הנחיית משרד הבריאות".
אתמול איים סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, כי לא ימתין לכניסת מכתבי ההתפטרות של הרופאים הבכירים לתוקף, ויפטר מיידית חלק מהרופאים. אמש נפגש מנכ"ל משרד הבריאות רוני גמזו עם ועד הרופאים ברמב"ם והודיע כי עשרה רופאים יסיימו עבודתם לאלתר - ללא ההתראה של חודש ימים מראש כמקובל - לנוכח מכתבי ההתפטרות שהגישו אתמול.
ברמב"ם התפטרו 32 רופאים בכירים, בהם מנהלי מחלקות וסגנים, לאות הזדהות עם מאבק המתמחים, שמוחים על תנאי ההסכם שנחתם בין ההסתדרות הרפואית למשרד האוצר. היום הוכפל מספר המתפטרים. "משרד הבריאות השיג את האפקט ההפוך ממה שרצה להשיג", אמר יו"ר ועד הרופאים, ד"ר חיים טולדנו.
המומחים הביעו עוד אתמול חשש שעקב התפטרות המתמחים - שנטשו למרות שבית הדין לעבודה הגדיר את התפטרותם "לא חוקית" - החולים במוסד הרפואי יעמדו בסכנת חיים. המומחים ציינו שמכתבי ההתפטרות ייכנסו לתוקף תוך 30 יום, תוך תקווה שבתקופה זו יסתיים המשא ומתן עם נציגי המתמחים, אלו ישובו לעבודה ואז ימשכו הבכירים את המכתבים.
במשרד הבריאות לא המתינו. לדברי הרופאים, המנכ"ל גמזו בא לבית החולים רמב"ם ואמר לחברי הוועד כי המשרד מוותר על ההתראה המוקדמת לעשרה מהם, והתפטרותם תיכנס לתוקף כבר היום. הוא אמר שמכתבים לרופאים נמסרו להנהלת בית החולים. "מדובר ברופאים ממחלקות שונות ובתחומי מומחיות שונים, כדי לא לייצר מוקדי מחסור ברופאים מומחים באופן שעלול לסכן חולים", נמסר בהודעת המשרד.
אחד הרופאים החבר בוועד אמר ל-ynet כי לדברי גמזו "ההחלטה הגיעה מלמעלה, כלומר מסגן שר הבריאות יעקב ליצמן, או מראש הממשלה. הם בכלל לא קראו את המכתבים או ההתניה והחליטו להבעיר את האש", אמר הרופא. ועד הרופאים הודיע כי הבוקר יכונסו הרופאים ברמב"ם ויימסר להם על הפסקת פעילות בית החולים באופן מלא עד להחלטה חדשה, למעט טיפולי חירום.
בבתי חולים במרכז מזהירים: "נצטרף לשביתה"
בבתי חולים אחרים במרכז הארץ מזהירים כי גם אם יפוטרו עשרת הרופאים ברמב"ם, גם הם ישביתו את בתי החולים שלהם. סגן יו"ר ועד הרופאים בבית החולים איכילוב, ד"ר יוסי פז אמר: "אני יודע שהגיעו לרמב"ם אותם עשרת המכתבים האישיים שאמורים להודיע על סיום העבודה המיידי של אותם רופאים ספציפיים, אבל אני חושב שכל הנהלה שפויה בכל בית חולים שתקבל הוראה כזו, צריכה לא לבצע אותה, כי ברור שבית החולים ישבות,
ולאותו מנהל יש אחריות על החולים".
לדברי ד"ר פז, "אם לאחר מכן יהיה ניסיון לפגוע באותו מנהל, אנחנו גם נשבית את בתי החולים איכילוב, רמב"ם, מאיר ותל השומר, כאשר אני מאמין שמייד יצטרפו אלינו בתי חולים נוספים".
ד"ר ג'קי אור, מנהל חדר המיון במרכז הרפואי שיבא, אמר שהחרפת המאבק עלולה לגרום גם לרופאים מתונים להצטרף לשובתים. "אנחנו מחכים לראות מה יחליטו לבסוף ראשי המערכת, ולפי-כך נפעל. רופאים הם אנשים אינדיווידואליסטים, אבל כל הרופאים שדיברתי איתם מהבוקר הביעו את כעסם מפני צעד כזה, ואם אכן יפוטרו רופאים זה יביא גם למתונים ביותר לשבות".