גלקסי טאב 10.1: יותר אייפד מאייפד 2
עם בטריה מעולה ועם גרסת אנדרואיד לא נוראית – ובאמצע קרב איתנים על זכויות יוצרים מול אפל – הטאבלט של סמסונג הוא הטוב ביותר שניתן לקנות במפעילות, והטאבלט הטוב ביותר למי שלא רוצה אייפד
את הגלקסי טאב 10.1 של סמסונג ראינו לראשונה לפני תשעה חודשים, בתערוכת הסלולר בברצלונה. הוא נראה מוצלח, ודי זהה לזום של מוטורולה. ואז אפל השיקה את האייפד 2, וסמסונג החזירה את הטאבלט שלה למעבדה. כשהוא הגיח ממנה, הוא כבר לא נראה כמו הזום. הוא היה הרבה יותר דק והרבה יותר קל. במילים אחרות, הוא נראה כמו האייפד 2.
אנדרואיד נגד iOS:
אפשר להתווכח האם הגלקסי טאב 10.1 מפר את זכויות היוצרים של אפל - ואפל וסמסונג אכן מתווכחות על כך כבר חודשים בבתי משפט - אבל קשה להתווכח עם הטענה שמדובר במתחרה ישיר ואמיתי לטאבלט של אפל.
חומרה ועיצוב
הוא דק, הוא יפה והוא קל יחסית למימדיו. אלה התכונות הבסיסיות של הטאב 10.1. מספר האנשים ששאלו האם זה אייפד בזמן שהשתמשתי בו גדול יותר מאלה שזיהו מיד שמדובר במכשיר אחר. חלק מזה ניתן לייחס לכך שאפל עשתה עבודה מצוינת במיתוג של אייפד. כלומר, כשאנשים רואים טאבלט, הם מניחים שזה אייפד. אבל חלק מזה נובע מכך שהוא פשוט די דומה לאייפד.
כל זה אומר שהוא מכשיר מעוצב מאוד ונוח מאוד להחזקה - למי שנוח לו להחזיק מסך 10.1 אינץ'. אישית, אני מעדיף טאבלטים קטנים יותר. 8.9, כמו הטאבלט השני של סמסונג או כמו ה-G-Slate של חברת LG, נראה לי כמו גודל נכון יותר. אבל אם החזקתם אייפד 2 וזה נראה לכם גודל נכון, לא תהיה לכם בעיה עם המימדים של הטאב 10.1.
למרבה הצער, סמסונג הפיקו גם לקחים פסולים מאפל. לטאב 10.1 אין חיבור USB (או מיני, או מיקרו) סטנדרטי. צריך להשתמש בכבל של סמסונג. והכבל הזה לא מאפשר לטעון את המכשיר מהמחשב, אלא רק מהחשמל. אני מבין את זה במובן מסוים - לטאב סוללת 7,000 מיליאמפר, וייקח נצח לטעון אותה מהמחשב - אבל מה עושים כשאין מקור חשמל נוח? השימוש בכבל של החברה אומר שאם תאבדו אותו, או אם הוא יינזק, יהיה עליכם לקנות כבל ייעודי, ולא להשתמש בכבל מיקרו USB שסביר שיש לכם כבר בשביל הסלולרי. בעידן שבו התעשייה מצליחה סוף סוף לנוע לכיוון של חיבורים סטנדרטיים, ההחלטה של סמסונג מרגיזה ומיותרת.
הסוללה של טאב 10.1 מסיבית, והיא מספקת את התמורה. כדי לגמור אותה ביום, תצטרכו לעבוד מאוד קשה. היא מסוגלת להריץ כשש שעות וידאו ותשע שעות שיחת שמע בסקייפ. אני פשוט מתקשה לדמיין תרחיש שבו תצאו מהבית והטאב יפסיק לעבוד לפני שתשובו הביתה בסוף היום. אם אתם רק משתמשים בו כדי לבדוק מדי פעם מה קורה ברשת או לנווט לאנשהו, בהחלט תוכלו להשתמש בטאב בלי לטעון אותו במשך יומיים ואולי אפילו שלושה.
ל-10.1 שתי מצלמות: אחורית של 3.2 מגה פיקסל וקדמית של 2 מגה פיקסל. מכיוון שחלק ניכר מהזמן בו בדקתי את המכשיר היה בחו"ל, עשיתי שימוש די נרחב במצלמה הקדמית למטרות סקייפ, והיא עשתה עבודה מצוינת. המצלמה האחורית, לעומת זאת, קצת מיותרת בעיני. לרוב הקהל הפוטנציאלי של המכשיר יש בכיס מצלמה טובה יותר בסלולרי, וזה מכשיר גדול מדי לשימוש נוח כמצלמה.
הקרביים של המכשיר די סטנדרטיים יחסית לשוק: מעבד 1 גיגהרץ כפול ליבה של Nvidia מהסוג שניתן למצוא ברוב הטאבלטים שיצאו לשוק בחצי השני של 2011. רוב הזמן, הוא עבד מהר. מדי פעם, אחרי שימוש כבד וארוך שעות ללא כיבוי, הוא האט משמעותית.
תוכנה ומערכת הפעלה
הגלקסי טאב 10.1 רץ על אנדרואיד 3.2 עם ממשק טאצ'וויז של סמסונג. זה הממשק הקל ביותר והכי פחות מעיק שסמסונג אי פעם הוסיפה למכשיר אנדרואיד, והוא מביא גימיקים חביבים כמו היכולת להגדיל ולהקטין תמונות בלחיצה על שתי נקודות במסך והטיית המכשיר קדימה ואחורה, או היכולת להזיז וידג'ט ממסך למסך בלחיצה ארוכה עליו והטיית המכשיר הצידה. זה נחמד. זה אפילו קצת שימושי. אבל זה לא יותר מגימיק.
מערכת ההפעלה אנדרואיד 3.2 כמו קודמותיה היא יצור ביניים, שלב זמני בדרך לאיחוד מערכות ההפעלה שיתרחש בגרסה 4. מערכת ההפעלה יודעת להריץ יישומים שנועדו במקור לטלפונים, אבל לא עושה את זה טוב במיוחד. היו יישומים שנראו מצוין - Tweetdeck היא דוגמה שבלטה לטובה כשבדקתי בזמנו את הטאב המקורי של סמסונג, ושוב כיכבה כאן - והיו יישומים שנראו רע, כמו פייסבוק, שעדיין לא השיקה גרסת אנדרואיד ליישום שלה. דוגמה ראויה לציון לחיוב היא IMDB, שהיישום שלה לאנדרואיד לטאבלטים מנצל את המסך הגדול היטב. אני תוהה האם זה בגלל שהבעלים של IMDB, אמזון, משיקה בימים אלו את הטאבלט שלה, Fire.
לעומת זאת, היישומים המובנים של גוגל עבדו נהדר ונראו נהדר. יוטיוב נראית נפלא על מסך 10.1, וגם ג'ימייל ויישום המפות היו יישומים בהם השתמשתי ללא הפסקה ועבדו טוב יותר מאשר בכל פלטפורמה ניידת אחרת.
שורה תחתונה
באופן כללי, מלבד שינויי ממשק קלים, הטאב 10.1 דומה מאד מבחינת תוכנה לטאבלטים האנדרואידים האחרים בשוק, כמו אלה של אסוס ומוטורולה. כמותם, הוא מכשיר טוב מאד לצריכת מדיה - ומדיה חברתית - ולתקשורת. וכמותם, הוא לא מכשיר טוב במיוחד ליצירת תוכן, אלא אם אתם מתייחסים לציוצים בטוויטר ועדכונים בפייסבוק כ"תוכן".
עם זאת, הטאב ראוי לציון מכיוון שהוא דק יותר ויפה יותר ממתחריו, ושינויי הממשק הקלים סוגרים במידת מה את הפער בין אנדרואיד לטאבלטים לבין האייפד בכל הנוגע לנוחות שימוש.
יהיה מעניין לראות מתי אנדרואיד 4.0 תגיע למכשירים כמו הטאב, ועד כמה הגרסה הבשלה יותר של אנדרואיד תשפר את חוויית השימוש במכשירים כגון זה. אנדרואיד 4.0 אמורה להיות גם הגרסה הראשונה של מערכת ההפעלה שיודעת לנצל באמת את הליבות הכפולות של המכשירים שראינו מציפים את השוק בשנה האחרונה.
כעת, לפני השדרוג דנן, עדיין מדובר בטאבלט הטוב ביותר שניתן לקנות במפעילות, והטאבלט הטוב ביותר למי שלא רוצה אייפד.
ה-10.1 נמכר כיום על ידי פלאפון וסלקום. בפלאפון הוא עולה 99.9 שקל לחודש למשך 36 חודשים עם זיכוי חודשי של 89.99 שקל לרוכשי חבילת גלישה ב-189 שקל לחודש. בסלקום זה יותר מסובך: בנקודות המכירה הוא עולה 99 שקל לחודש ל-36 חודשים ומחייב ברכישת חבילת גלישה של 129 שקל לחודש. לרוכשים דרך האתר הוא עולה 89 שקל לחודש ל-36 חודשים עם אותה חבילת גלישה, ומציעים לכם החזר חודשי של 40 שקל. המחירים האלה הם לדגם שמגיע עם קישוריות סלולרית. דגם הוייפיי נמכר בשוק החופשי במחירים שמתחילים ב-2,300 שקל, יקר במעט מזה מהאייפד 2.