קיפאון בייצוא לאירופה ב-3 החודשים האחרונים
הייצוא למדינות דרום אמריקה, אסיה ואפריקה ממשיך לעלות ומבשר על שינוי המגמה במפת הייצוא העולמית. יצוא הסחורות לארצות אסיה עלה בשלושת החודשים האחרונים ב-20.9% בחישוב שנתי
- האטה בצמיחה: רכישת המוצרים ירדה ב-10%
בחודשים אוגוסט-אוקטובר לא נרשמה עלייה בהיקף הייצוא למדינות אירופה, לאחר עלייה של 19.3% בחודשים מאי-יולי. היקף הייצוא לארה"ב ירד בשלושת החודשים האחרונים ב-10.5% בחישוב שנתי, לאחר ירידה 26.5% בחודשים מאי-יולי. כלומר, קצב ההאטה בייצוא לארה"ב מתמתן ועשוי לבשר על שיפור במצב הביקוש למוצרים ישראליים, אך הייצוא לארה"ב עדיין במגמת ירידה.
מנגד, הייצוא למדינות דרום אמריקה, אסיה ואפריקה ממשיך לעלות ומבשר על שינוי המגמה במפת הייצוא העולמית. יצוא הסחורות לארצות אסיה עלה בשלושת החודשים האחרונים ב-20.9% בחישוב שנתי בהמשך לעלייה של 16.6% בחודשים מאי-יולי 2011. בלמ"ס מתחילת השנה גדל במיוחד הייצוא ליפן, לויאטנם ולסין. היצוא ליתר הארצות עלה בשיעור שנתי של 25.9%.
למרות העלייה בהיקף הייצוא למדינות שאינן באירופה או ארה"ב, רשם הייצוא הישראלי רבעון חלש מאוד. נתוני הצמיחה לרבעון השלישי, שפורסמו אתמול, כללו הערכה כי הייצוא ירד ברבעון השלישי בכמעט 17%. הסיבה לירידה היא שעדיין רוב הייצוא הישראלי מופנה לארה"ב ולאירופה, שם גורמים המשברים הכלכליים לשיעורי צמיחה נמוכים ולביקוש נמוך למוצרים מיובאים.
על פי נתוני החודשים האחרונים, 32% מהייצוא הישראלי מופנה לארה"ב ועוד 26% מופנה למדינות אירופה. לאחרונה נעשים מאמצים רבים להפנות את מרכז הכובד של הייצוא למשקים המתעוררים: סין, הודו, ברזיל ורוסיה.