שתף קטע נבחר
 

סיכום השבוע בבורסה: המדדים ירדו בכ-0.2%

מדד ת"א 25 ומדד ת"א 100 רשמו השבוע ירידות של 0.2% ו-0.15% בהתאמה. מדד הבנקים רשם ירידה של כ-1.9% ומדד הנדל"ן רשם עליה של 0.3%. מבין המניות בלטה השבוע לטובה מניית קבוצת דלק שעלתה בכ-9%. מנגד, בלטה לשלילה מניית קרדן NV שירדה בכ-13.5%

שבוע המסחר האחרון בבורסה בתל-אביב התנהל על רקע שלל פרסומים מהותיים של שותפויות הגז המקומיות, פרסום מדד המחירים לצרכן לחודש אוקטובר, פרסום נתוני תמ"ג לרבעון השלישי של חלק מהכלכלות המתפתחות (לרבות ישראל), נאום נגיד בנק ישראל, תחילת פרסום דו"חות הרבעון השלישי של החברות בישראל והמשך החשש להתפשטות משבר החוב באירופה אף לספרד ואיטליה.

 

יום א'

שבוע המסחר נפתח לאחר סוף שבוע חיובי בשווקי העולם, לאחר אישור תוכנית הצנע בפרלמנט האיטלקי, התפטרות רה"מ האיטלקי היוצא ברלוסקוני בעקבותיה ומינוי רה"מ חדש ביוון בעל עבר כלכלי בבנק האירופאי המרכזי. בעקבות צעדים אלו, שהתקבלו באהדה באירופה, ירדו תשואות אג"ח של איטליה שוב אל מתחת לשיעור של 7%, וזאת במקביל לנתון חיובי בארה"ב על שיפור במדד אמון הצרכנים שם.

 

בנוסף לרוח הגבית מהעולם, זכו המשקיעים במניות הגז המקומיות לבשורות חיוביות בדמות מו"מ להשקעה בשדה הגז לוויתן על ידי ענקית הנפט הסינית CNOOCK ומו"מ מתקדם לייצוא כמות גז מהותית מאוד משדה הגז תמר לדרום קוריאה. בעקבות שלל הידיעות החיוביות מהארץ ומהעולם, נפתח שבוע המסחר בשוק המקומי בעליות שערים של כ-2.5%.

 

יום ב'

יום ב' נפתח על רקע עליות בשווקי המזרח לאחר הפרסום כי התמ"ג היפני צמח בכ-6% ברבעון השלישי של השנה. האפקט של ידיעה חיובית זאת בוטל מיד עם תחילת המסחר לאחר אזהרות הרווח לרבעון השלישי שפרסמו בנק לאומי והבנק הבינלאומי (ומאוחר יותר אף בנק דיסקונט), שגררו את מניות הבנקים לירידות חדות של למעלה מ-3%, ולאחר עלייה של אג"ח של ספרד אל מעל שיעור של 6%. בסיומו של יום תנודתי רשמו מדד המניות המקומיים המובילים ירידות של כ-1%.

 

יום המסחר השלישי נפתח לאחר תחזית פסימית של ארגון ה-OECD כי מרבית כלכלות העולם צפויות לרשום האטה בשנת 2012 ולאחר התבטאות של קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, כנגד הנפקת אג"ח של גוש האירו ותמיכה בשינוי אמנת האיחוד האירופאי, כך שתינתן יותר שליטה לאיחוד על מדינות שאינן עומדות ביעדי התקציב שלהן.

 

ידיעות אלו גררו את שווקי העולם לירידות שערים, שלא פסחו אף על תחילת המסחר בשוק המקומי. במהלך יום המסחר נאם נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, וציין כי מצב המשק הישראלי טוב וכי להערכת בנק ישראל יוכל המשק המקומי לעבור את המשבר הכלכלי הנוכחי כל עוד ינוהל בצורה נכונה ומבלי שיינקטו צעדים פופוליסטיים דוגמת הגדלת הוצאות המדינה ו/או העלאת מיסים לא מבוקרות. כמו כן ציין הנגיד כי להערכתו אין סכנה ליציבות המערכת הבנקאית בישראל.

 

יום ג' 

בצהרי יום ג', פרסמה חברת נובל אנרג'י האמריקנית נתונים על קידוחי הגז והנפט שלה במזרח התיכון, במסגרתן פרסמה אומדנים ראשונים מאכזבים יחסית על בלוק 12 בקפריסין (בו קיימת אחזקה גם לחלק משותפויות הגז המקומיות) כן ציינה כי קידוחי האימות לגבי פוטנציאל הנפט בשדה לוויתן יידחו לתחילת 2012, מאוחר מהצפי.

 

פרסומים אלו גרמו לירידות במרבית שותפויות הגז המקומיות, ובפרט במניית רציו שירדה כ-9%, ועמעמה את השיפור בשווקי העולם עקב נתונים מפתיעים לטובה על המכירות הקמעונאיות בארה"ב.

 

בסופו של יום עמוס והפכפך, ננעלו מדדי המניות המקומיים המובילים בירידות של כחצי אחוז.

 

בערבו של יום ג' פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש אוקטובר שעלה בכ-0.1%. מעיון במרכיבי המדד עולה כי לאחר תקופה ארוכה של עליות ירד סעיף הדיור בבעלות בכ-0.4% (תרומה שלילית של כ-0.07% למדד כולו), וזאת לצד ירידה במחירי ההבראה והנופש והפירות הטריים (שתרמו ביחד תרומה שלילית של כ-0.06% למדד). מנגד, עליה עונתית במחירי ההלבשה וההנעלה (שתרמו ביחד עליה של כ-0.18% למדד כולו) לצד עליה של כ-0.3% בשכר הדירה (שתרם כ-0.013% למדד כולו) וכן עליה של כ-0.3% בסעיף המזון, הביאו למדד חיובי במקצת בחודש אוקטובר.

 

נציין כי מתחילת השנה עלה מדד המחירים לצרכן בכ-2.3% וב-12 החודשים האחרונים עלה המדד בכ-2.7%, בתוך טווח מיעד האינפלציה הממשלתי השנתי של 1%-3%.

 

יום ד'

יום ד', נפתח על רקע פרסום מדד המחירים לצרכן ועל רקע עליות שערים בשווקי ארה"ב לצד ירידות שערים בשווקי המזרח עקב הורדת תחזית הצמיחה ביפן לשנת 2012 ופרסום כי גוש האירו צמח בכ-0.2% ברבעון השלישי, כאשר כלכלות גרמניה וצרפת צמחו בכ-0.5% וכ-0.4% בהתאמה.

 

במהלך יום המסחר, שהחל בירידות שערים,פורסם כי המשק הישראלי צמח בכ-3.4% ברבעון השלישי של השנה, לעומת צמיחה של כ-3.5% ושל כ-4.7% ברבעון השני והראשון של השנה בהתאמה. לאחר יום תנודתי נוסף ננעל המסחר בירידות שערים.

 

יום ה'

יום המסחר האחרון של השבוע נפתח על רקע ירידות שערים חדות בתום המסחר בארה"ב לאחר אזהרה של סוכנות הדרוג פיץ כי במקרה של המשך התפשטות משבר החוב באירופה עלול דירוגם של הבנקים האמריקנים לרדת.

 

במהלך יום המסחר התנודתי, פורסם כי ספרד הנפיקה אג"ח ל-10 שנים בתשואה של כ-7%, המלמדת על חשש המשקיעים מהיגררותה של המדינה למשבר חוב גם כן. בסיומו של יום, רשמו מדדי המניות המקומיים המובילים ירידות של כ-0.5% ויותר, על אף פרסום מפתיע לטובה ביחס למספר תביעות מחסורי העבודה בארה"ב.

 

בסיכומו של שבוע רשמו מדד ת"א 25 ומדד ת"א 100 ירידות של 0.2% ו-0.15% בהתאמה, מדד הטכנולוגיה רשם עליה של 1.6%, מדד הבנקים רשם ירידה של כ-1.9% ומדד הנדל"ן רשם עליה של 0.3%. 

 

מבין המניות בלטה השבוע לטובה מניית קבוצת דלק שעלתה בכ-9% כאשר מנגד בלטה לשלילה מניית קרדן NV שירדה בכ-13.5%.

 

בשוק אג"ח היינו עדים לשבוע רגוע באופן יחסי לשבועות הקודמים. כך אג"ח הממשלתיות השקליות,רשמו יציבות עם נטייה לעליות, בפרט בחלקו הארוך של העקום. במקביל אג"ח הממשלתיות צמודות המדד רשמו עליות קלות בחלקו הקצר לצד יציבות בחלקו הארוך.

 

סקטור אג"ח הקונצרני, הפגין יציבות עם נטייה לעליות שערים קלות, כאשר מדד התל בונד 20 ומדד התל בונד השקלי רשמו עליה של כ-0.25%.

 

בגזרת ההנפקות, נרשמה השבוע הנפקות אג"ח קטנה של חברת אביב אלרון.

 

הכותבים הם מנהל ההשקעות הבכיר ואנליסט באדמונד דה רוטשילד שרותי השקעות בע"מ ("החברה"), העוסקת בניהול השקעות ובשיווק השקעות. אין באמור משום הצעה, המלצה ו/או שידול לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ני"ע כלשהם. הכותב, החברה ו/או חברות קשורות שלה, ו/או קרנות נאמנות שבניהולן, עובדיהן,נושאי משרה, בעלי שליטה בהם, עשויים להחזיק לרכוש ו/או למכור ני"ע המתוארים בכתבה ו/או שיש להם זיקה אחרת לני"ע, כולם או חלקם, אחרי, במהלך או לפני פרסום הכתבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים