הוותיקן לא מוותר: נתבע את בנטון על "הנשיקה"
הפרסומת מעוררת המחלוקת של חברת האופנה האיטלקית עדיין מסעירה את הכנסייה. הכרזות הוסרו אתמול, אך בוותיקן הכריזו: "לא רק פגעו בכבוד האב הקדוש, אלא ברגשות המאמינים". יועץ האימאם של קהיר: "פרסומת בלתי אחראית וללא פשר"
הפרסומת מעוררת המחלוקת הוסרה בחטף, אך את הכנסייה הקתולית אין זה מספק. הוותיקן הודיע היום (יום ה') כי בכוונתו לתבוע את חברת האופנה "בנטון" על הכרזות, שבהן נראה האפיפיור, בנדיקטוס ה-16, כמנשק את האימאם של קהיר, שייח אחמד מוחמד א-טייב.
מסע הפרסום הפרובוקטיבי:
עוד ידיעות מהעולם:
בהודעה מטעם הכס הקדוש נאמר: "הורינו לעורכי הדין שלנו באיטליה ומחוצה לה לנקוט את הצעדים ההולמים כדי למנוע את הפצת התמונה, כולל בתקשורת ההמונים. הכרזה לא רק פגעה בכבודו של האפיפיור ושל הכנסייה הקתולית, אלא גם ברגשותיהם של המאמינים".
הידיעות אמנם הגיעו באותה המהירות לשותף השני בתמונה, האימאם הגדול של "אל-אזהר", הממסד ההלכתי הסוני העליון, אך התגובה הראשונה משם יצאה רק היום, והייתה רפה יותר מבעולם הקתולי. יועצו של השייח א-טייב ליחסים עם דתות אחרות אמר כי המודעה "בלתי-אחראית וחסרת פשר". לדבריו, המרכז הסוני "עדיין שוקל אם מסע הפרסום מצדיק תגובה, משום שהוא אינו רציני". הוא תהה אם אין בפרסומות הללו משום "פגיעה בערכים האוניברסאליים של חופש הביטוי, כפי שמבינים אותם באירופה".
בנטון: הכוונה אינה שנאה
תמונת שני המנהיגים הדתיים, שהופיעה כחלק ממסע הפרסום Unhate (נגד השנאה), הוסרה אמש משלטי החוצות בערים ברחבי העולם, כשעה לאחר התלונה שהגיש הוותיקן לראשי "בנטון". בהודעה הביע הממסד הקתולי את זעמו על התמונה: "אנו מביעים את מחאתנו החריפה ביותר נגד השימוש הבלתי מקובל בייצוגו של האב הקדוש, שעוותה ונעשה בה שימוש לרעה במסע פרסום למטרות מסחריות".
חברת האופנה הגיבה בהתנצלות, "אנו מצטערים שהשימוש בתמונה פגע ברגשות המאמינים. מטרת הפרסום היה רק להילחם בתרבות השנאה בכל צורותיה". בכרזות האחרות נראו מנהיגי העולם, מצדדים שונים של המתרס, כשהם מתנשקים: הנשיא אובמה עם עמיתיו מוונצואלה וסין, ראש הממשלה נתניהו עם אבו-מאזן, ונשיא צרפת סרקוזי עם קאנצלרית גרמניה מרקל.
אלסנדרו בנטון, סגן יו"ר החברה ובנו של מייסד החברה המשפחתית, אמר כי הם כלל לא ציפו לתלונות מאלה המופיעים בכרזות, משום שמסרן הוא שלום. "הכוונה אינה שנאה. ברגע של חשכה, עם המשבר הכלכלי, מה שקורה במדינות צפון אפריקה ובאתונה, יש כאן גישה שכולנו יכולים לאמץ, שיכולה להעביר לנו אנרגיה חיובית".