רעמים וברקים: עשרה טיפים לצילום בחורף
להגן על הציוד שלכם, לצלם משלולית, לחשוף את הנהרות, צלמו ברקים - ועוד טיפים לצילום ימי החורף
איזה כיף לבהות מחוץ לחלון בסופה חזקה המלווה במבול, ברקים ורעמים. צלמים הם בדרך כלל הראשונים שרצים החוצה לצלם את המראות המיוחדים שבסופו של דבר יוצרים את הצילומים הכי מיוחדים – אותן תמונות שאותם אנשים שבהו מהחלון – יבהו עכשיו בפוסטר על הקיר.
מדריכי צילום נוספים שבטח תאהבו
היה מוכן – היה מוגן
אחד הדברים הכי חשובים הוא להגן על עצמכם ועל הציוד שלכם. יהיה חבל מאוד לצאת החוצה בסופת גשמים וברקים ולהירטב, להצטנן או לחטוף אפילו דלקת ריאות. לבוש חם ונכון יאפשר לכם לבלות יותר זמן בחוץ ולהיות מרוכזים בהתרחשויות יותר מאשר בקור וברטיבות. אז קודם כל, להתלבש חם ולשמור על הבריאות שלכם.
מכיוון שרובינו יוצאים לצלם עם ציוד יקר ערך, חשוב להקפיד לשמור גם עליו: לצלם מתוך מסתורים, לעטוף את המצלמה בניילון אטום וכמובן להפעיל שיקול דעת לגבי הסיכונים שאתם לוקחים עם הציוד שלכם.
גשמים ושלוליות
לצלם בגשם זה אתגר מעניין במיוחד אשר יכול לייצר אינספור הזדמנויות למצבים מיוחדים שמתרגמים לתמונות מעניינות. ניתן לתפוס בשלוליות השתקפויות מעניינות במיוחד ולקבל סצינות כפולות, או להתמקד בהשתקפות ולהפוך את התמונה ליצירת מראה מעניין אפילו יותר.
כל הנחלים זורמים לים!
בארצנו היקרה ישנם מעט נהרות מרשימים. אבל לאחר גשמים כבדים, הנחלים הקטנים הופכים לנהרות שוצפים ואיתם הזדמנויות להציג מקומות שגרתיים עם עוצמה אחרת לגמרי.
עצה זו תקפה במיוחד לנהרות הגליל והגולן וכמובן לאיזורי השטפונות במדבר יהודה ובנגב. תנסו ליצור חשיפות ארוכות על המים, זה מציג את הדינמיות והתנועה בצורה מרשימה מאוד. הכי חשוב – לשים לב לא לסכן את עצמכם כשאתם מצלמים את הזרימה החזקה.
שלג על עירי
מעט מאוד שלג יורד בארץ, אבל כשהוא יורד – בלתי אפשרי להישאר אדיש וכולנו הופכים בן רגע לילדים קטנים ונרגשים. שלג על ירושלים יוצר מראה מאוד מיוחד, לדעתי אחד היפים בעולם.
רמת הגולן על נופיה המדהימים ולעיתים אפילו מצפה רמון מכוסה בשכבה לבנה יכולים לגרום לכל צלם להיכנס לאוטו ולנסוע מאות קילומטרים בשביל תמונה אחת. אם אתם מהמטיילים, אז כמובן שבעולם ישנם מקומות שבהם שלג נשאר על הקרקע חודשים רבים ויוצר מראות דרמטיים הרבה יותר.
חזיז ורעם!
לא צריך להיות מרטין מק'פליי כדי להבין את עוצמתו של הברק, וללכוד עוצמה זו מהווה אתגר לא פשוט אשר הגשמתו מהווה סיפוק רב. אתם מוזמנים לקרוא מדריך בנושא צילום ברקים על הטכניקה המלאה, אבל בגדול מדובר בצילום במצב Bulb על גבי חצובה לכיוון העננים הטעונים ולהמתין לברק מיוחד.
סיפורו של ענן
ענני סופה הופכים את השמיים לסיפור מתח מרתק. אנחנו כצלמים נשתדל לרשום את הסיפור באמצעות המצלמה וליצור עניין מחודש בסצינות כביכול שגרתיות.
אנשים עם מטריות
בחורף אנשים לבושים הרבה יותר מעניין בשכבות על שכבות של מעילים, סוודרים, מגפיים וחליפות אוברול. לתפוס אדם בגשם עם מטריה ולבוש מעניין יכול ליצור פורטרט ייחודי שתהיו גאים להציג אותו בתיק העבודות שלכם.
הצפות והצפים
אם אתם מחפשים את הצד הפחות נעים בקרב של גנרל חורף מול מערכת הניקוז העירונית שלנו, תהיו קשובים לחדשות ותשמעו על הצפות אשר מתרחשות תדיר במוקדים עירוניים ואז ניתן להגיע לשם ולתעד בפרוייקט דוקומנטרי את הנהרות ברחובות ואת האנשים שחיים איתם.
איזון לבן – או במקרה שלנו, אפור
האיזון לבן (White Balance) האוטומטי של המצלמה שלכם הרבה פעמים עלול לפספס כשמדברים על מזג אוויר מעונן. מומלץ לכוון אותו למצב "מעונן" או אפילו "צל" כדי לחמם את הגוונים של התמונה וליצור פריימים דרמטיים יותר. כמובן שאם אתם מצלמים ב-RAW, אתם יכולים להגדיר לאחר הצילום בצורה הרבה יותר מעניינת.
"שן קשת ענן, שן קשת ענן"
הקשת בענן היא אחת התופעות היותר קסומות שמתקיימות במזג אוויר גשום: ביהדות הקשת היא זכר לברית של אלוהים עם בני האדם לאחר המבול, במיתולוגיה האירית קצה הקשת הוא המקום בוא חבויה קדירת זהב ענקית וכמעט אצל כל עם היא מקושרת לכוחות נשגבים.
כמובן שהיינו שמחים אם היתה לנו קשת בענן כל השנה, אבל בעיקר בחורף היא באה לביקור אצלנו. תשתדלו לצלם את הקשת עם נוף מיוחד ושמיים מעניינים, זהו מתכון לשדרוג בטוח של כל תמונה.
לסיכום
תקופת החורף היא העונה הטובה ביותר לצילומים ודווקא עכשיו זה הזמן להוציא את המגפיים מהמגירה, את המעיל מהארון ואת המצלמה מהתיק ולצאת ולצלם כמה שיותר, התוצאה בהחלט שווה את המאמץ.
הכותב הוא מנכ"ל גליץ בית הספר לצילום ומדריך מסעות צילום בעולם .
יש לכם רעיונות וטיפים נוספים לצילום בחורף? טקבקו.