שתף קטע נבחר

נפאל: אלפי מורדים לשעבר יגוייסו לצבא

6,500 מ-19,000 המורדים יגוייסו לצבא, אך לא יוכלו להיות לוחמים. היתר יקבלו 11,500 דולר כל-אחד, כדי להתחיל בחיים חדשים

חמש שנים בדיוק אחרי שהמורדים המאואיסטים בנפאל והממשלה חתמו על הסכם שלום היסטורי, החל הבוקר (שבת) שלב קליטתם של אלפי מורדים בשורות הצבא הנפאלי. נציגי הממשל בקטמנדו מראיינים כ-19 אלף מורדים, המתגוררים בשנים האחרונות בשבעה מחנות ברחבי המדינה. לאחר הראיינות ייקבע מי יגוייס לצבא ומי יקבל אלפי דולרים, על-מנת להתחיל חיים חדשים.

 

עוד חדשות בעולם:

אוסטרליה: ספרון עם תנועות אובמה נמצא בביוב

הצעיר שירה על הבית הלבן לאופרה וינפרי: אני ישו

לא סמים סוף: קופי שופס באמסטרדם לא ייסגרו

 

ארבע המפלגות הגדולות בנפאל גיבשו בתחילת החודש הסכם, לגבי שילובם של המורדים במדינה. האחראי על נציגי הממשלה אמר כי הם החלו את הראיונות היום בבוקר.לדבריו, לא נרשמו אירועים מיוחדים עם המורדים והעריך כי התהליך יעבור ללא בעיות מיוחדות.

 

מורדים מאואיסטים לפני חתימת ההסכם ב-2006 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מורדים מאואיסטים לפני חתימת ההסכם ב-2006(צילום: רויטרס)

 

על-פי ההסכם, 6,500 מורדים לשעבר ישולבו בצבא הנפאלי, אך הם אינם יהיו יכולים לוחמים. יתר המורדים יקבלו "חבילת שיקום" בשווי 11,500 דולר.

 

בהאבאנה באראל, מורדת לשעבר בת 25 ואם לילד בן שנתיים, אמרה כי היא מעדיפה לקחת את הכסף. "יש לי ילד קטן, שצריך אותי. אין לי אפשרות להתגייס לצבא", היא אמרה. טאנקה באהאדור, בן 34, גם הוא מורד לשעבר, אמר כי הוא לחזור לבני משפחתו.

 

עם זאת, יש כאלה שרוצים להתגייס לצבא. "כשהצטרפתי לצבא המורדים, נלחמתי למען האומה והאנשים ואני רוצה להמשיך בדרך הזו, בכך שאהפוך לחלק מהצבא הנפאלי", אמר בבו לאמה, בן 30.

 

מאז הסכם השלום, לפני חמש שנים, התגוררו המורדים המאואיסטים במחנות, שהיו מוקפים בגדרות. משקיפים מטעם האו"ם השגיחו על המורדים, שכלי הנשק שלהם אוחסנו במיכלי ברזל נעולים, עד לתחילת השנה. כמה מהלוחמים

 התחתנו ונולדו להם ילדים, שהתגוררו יחד איתם במחנות. כמה מהילדים הוצאו מהמחנות בשנה שעברה. אחרי שכוח המשימה של האו"ם עזב את נפאל בחודש ינואר, עבר הפיקוח לאחריות ועדה ממשלתית מיוחדת.

 

מאז שנת 1996 ועד חתימת ההסכם עשר שנים לאחר מכן, נאבקו המורדים המאואיסטים בצבא על מנת להפיל את השלטון ולכונן בנפאל משטר קומוניסטי. על פי ההסכם, המורדים התחייבו להפסיק את "המאבק העממי" שלהם, להצטרף לפרלמנט ולממשלה הזמנית. הם גם התחייבו לאפשר לאו"ם לפקח על נשקם ועל הצבא שלהם, ששלט בחלקים נרחבים של האזור הכפרי בממלכה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת מאואיסטים בקטמנדו. ארכיון
צילום: איי פי
מומלצים