3 שבועות לאחר השתלת ריאות: עוז בן ה-24 נפטר
שלושה שבועות לאחר שעבר השתלת ריאות, נפטר היום עוז גרנר, חולה סיסטיק פיברוזיס שהיווה סמל בעיני רבים להתמודדות עם המחלה. "הוא לא בכה על מר גורלו אפילו לרגע, הוא אדם שתרם לשמחת החיים של כולנו", מספר אביו בכאב
התקווה לחיים חדשים הסתיימה באופן טרגי: בשעה 6:00 הבוקר (א') נפטר מזיהום עוז גרנר, בן 24, חולה CF שעבר השתלת ריאות לפני כשלושה שבועות. גרנר, שהתגורר ביישוב רעות, אובחן כחולה בסיסטיק פיברוזיס חודשים ספורים לאחר שנולד. חלק משגרת חייו הייתה שינה עם מסיכה הדוחפת לריאותיו חמצן בלחץ, תרופות אין-ספור, אשפוזים ממושכים ושהייה בבית תקופות ארוכות.
הראיונות הקודמים של עוז:
- במצב אנוש: עוז בן ה-24 זקוק להשתלת ריאות
גרנר לא נתן למחלה לעכב אותו. הוא סיים את התיכון בהצטייינות, התנדב לצה"ל ושירת שלוש שנים - גם שם כחייל מצטיין, והחל ללמוד לתואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה. לאחר שנתיים וחצי של לימודים הידרדר מצבו, וגרנר נאלץ להקדיש את זמנו לשעות ארוכות של טיפולים.
בשל מצבו הוא הועבר לראש רשימת הממתינים להשתלת ריאות, והטיפולים נועדו להביא אותו לשם מוכן ככל האפשר. "אני לא מכיר חיים אחרים", אמר בעבר ל-ynet. "מאז שנולדתי אני חי בתוך האשפוזים, בתוך עשרות הגלולות שאני נוטל מדי יום, בתוך טיפולי הפיזיותרפיה. התרגלתי להילחם כדי לנצח, כדי לחיות".
לפני פחות מחודש התראיין גרנר פעם נוספת ל-ynet, על מצבם הקשה של חולי CF הזקוקים לטיפולי פיזיותרפיה יקרים. זמן קצר לאחר מכן הגיע לבית החולים בילינסון להשתלת ריאות, בתקווה לזכות בהזדמנות לחיים בריאים. בשל זיהום שהתגלה בריאותיו הוא נותר לאחר ההשתלה בטיפול נמרץ, מטופל באנטיביוטיקה. זיהומים עשויים להיות דבר שכיח במצבו, אך הפעם היה מדובר באירוע חמור וחריף במיוחד. בימים האחרונים לחייו הוא הורדם בשל כאבים עזים שמהם סבל, עד שהבוקר כאמור נפטר.
"הוא לא בכה על מר גורלו אפילו לרגע", מספר ל-ynet בכאב אביו של עוז, אשר גרנר, המשמש גם כיו"ר איגוד חולי CF בישראל. "הוא אדם שתרם לשמחת החיים של כולנו והיה אופטימי אפילו כשהלך לניתוח ההשתלה. חבל שהציבור לא מודע לאדם שהיה, לרצון שהיה לו לחיות. החיוך לא מש מפיו אפילו ברגעים הקשים. עוז היה בהכרה יומיים-שלושה לאחר ההשתלה ואחר כך מורדם. יכולנו רק להתפלל שיעזרו לו.
"הוא רק בן 24, אבל במנטליות שלו ובניסיון החיים לא היו רבים כמוהו. איבדנו אדם שהוא משכמו ומעלה. הוא היה מצטיין לימודים, והמחלה לא מנעה ממנו לעשות דבר. אפילו לניתוח הוא בא בשמחה וששון, כדי לקבל דרך חיים חדשה".
לפני ההשתלה השאיר עוז להוריו מכתב ואלבום, אך הם אינם מסוגלים עדיין להביט בדברים. "הבן שלנו לצערי לא יחזור", אומר האב. "אנחנו מודים לכל אלה שתמכו בנו לאורך הדרך, לצוות הרפואי בשניידר ובבילינסון ולאיגוד CF. הסיפור שלנו הסתיים בצורה עצובה, וחבל לי שאנשים לא מכירים את האישיות של עוז, שהיה כל כך דומיננטי וישאיר לנו חלל ריק כמשפחה וגם לרבים אחרים. הוא היה סמל ודוגמה להתמודדות עם החיים האלה".
"הוא היה בהכרה חלק מהזמן", מספרת גם שירה זגורי, מנהלת איגוד חולי CF בישראל, "וכשהיה יכול דיבר עם הוריו, וביקש לדבר עם פרופ' קריימר שטיפל בו. הוא היה מודאג ממצבו, ולקראת הסוף היה מורדם לגמרי. אנחנו בהלם, לא מאמינים שזה קרה. ידענו בשבוע האחרון שצריך להתכונן, אבל קיווינו מאוד לנס".
על החתימה על כרטיס אדי אמר בעבר גרנר כי "הזדמנות להצלת חיים ניתנת ליחידי סגולה. ברגעים הכי קשים של מות אדם יקר, אפשר להפוך את הטרגדיה להצלת חיים, להפוך את הקערה על פיה ולהעניק חיים לאחרים. אני מקווה שיותר אנשים יבינו את החשיבות בחתימה על כרטיס אדי ובתרומת איברים".
הלווייתו של גרנר התקיימה במודיעין.
- לחתימה על כרטיס אדי לחצו כאן