תושבים בסומליה: "צבא אתיופיה פלש למדינה"
עדי ראייה דיווחו על טורים של עשרות משוריינים שנכנסו לסומליה, כדי ללחום במורדים האיסלאמיסטים. "אנחנו שמחים, זה הסוף של א-שבאב", אמר תושב. אחרים חוששים כי "הפלישה הנוצרית" תעורר התנגדות
האם המלחמה בקרן אפריקה
עומדת בפני התעצמות? עדי ראייה דיווחו כי עשרות כלי רכב צבאיים אתיופיים נכנסו לסומליה אתמול, שבועות ספורים לאחר שקניה השכנה פלשה למדינה המפוררת. גורמים בקניה אמרו אף הם כי האתיופים עברו בשטחם, והתבססו בסמוך לבסיסיהם. דובר הממשלה באדיס אבבה סירב להכחיש או לאשר את הידיעות.
"היו כ-28 משאיות וכלי רכב, המשוריינים גדולים מאוד". אחרים סיפרו כי החיילים הקימו בסיס בעיירה והזיזו כוחות לערים נוספות.
עוד על המצב בקרן אפריקה:
המלחמה שלא שמעתם עליה
קניה לישראל: עזרו לנו להתגונן מפני מחבלי א-שבאב המורדים בסומליה: הצטרפנו לאל-קאעידה מוגדישו: 70 הרוגים בפיגוע במשרד החינוך האו"ם: כמחצית מתושבי סומליה גוועים ברעב
"החיילים האתיופים, בשיירות של רכבים משוריינים, באים אלינו היום", סיפר גבובה אדן, תושב מבוגר בעיירה גוריאל,
בקרן זווית
קרן אפריקה רותחת
AP ו-ynet
אחרי 20 שנה בלי שלטון מרכזי ועם מורדים איסלאמים שרוצים מדינת טליבאן, האלימות בסומליה שוב מאיימת על שכנותיה. קניה פלשה אליה עם אלפי חיילים, וגם ישראל התבקשה לעזור
תושב אחר, פרח חוסיין, הביע שמחה על הנוכחות הזרה: "אנחנו שמחים מאוד לראות אותם, זה סימן לסופו של א-שבאב". אנשים אחרים, בהם אנשי עסקים אתיופים, סיפרו כי קציני צבא מאתיופיה מקיימים פגישות עם גורמים מקומיים במרכז סומליה, זה כמה שבועות.
קניה, ועתה כנראה גם אתיופיה, פועלות נגד ארגון המורדים האיסלאמי "א-שבאב", הקשור לאל-קאעידה, ששולט בחלקים במדינה ומבצע חטיפות גם במדינות זרות. אם הדיווחים יתבררו כנכונים, הרי שמדובר במבצע הצבאי האתיופי הנרחב ביותר בסומליה, מאז נסיגת כוחותיה משם ב-2009. שלוש שנים קודם לכן, פלש צבא אתיופיה למדינה, כדי לכבוש את הבירה מוגדישו מידי תנועה איסלאמיסטית.
הנוכחות האתיופית הייתה לא פופולרית בקרב האוכלוסייה המקומית ויש שטענו כי היא תורמת דווקא להגברת התמיכה במורדים. הפלישה האתיופית עלולה להיתפש כתוקפנות נוצרית במדינה המוסלמית.
סומליה מתנהלת ללא שלטון מרכזי מתפקד מאז הדחתו של הדיקטטור מוחמד סייד בארה לפני כ-20 שנה, והיא נחשבת לאחד ממעוזי הטרור המסוכנים בעולם. בשנים האחרונות ניסתה ממשלה זמנית שנתמכה על-ידי הקהילה הבינלאומית להשיג שליטה אפקטיבית במדינה, אך הצליחה להשיג את השליטה הזו רק באזורים מצומצמים, כשלפרקים נרחבים אפילו מוגדישו הוחזקה ברובה בידי א-שבאב.
כוחות של צבא קניה חצו את הגבול לתוך אזורי שליטתם של המורדים בדרום סומליה בחודש שעבר, בעקבות שורה של התקפות שביצעו חמושים סומלים על אדמה קנייתית. בין השאר חטפו החמושים האלה אזרחים זרים למטרות כופר. באותו החודש שבו פלשה קניה לסומליה, כוח בן 9,000 חיילים של האיחוד האפריקני שהוצב במדינה לצורך השמירה על השלום והגנה על הממשלה הפועלת במדינה בגיבוי האו"ם, הצליח לסלק את המורדים האיסלאמיסטים מהבירה מוגדישו לראשונה זה ארבע שנים.
חייל האיחוד האפריקני בסומליה
צילום: AP
הלוויה של ילדה סומלית שמתה ברעב
צילום: AP
דדאאב. מחנה הפליטים הגדול בעולם - של פליטים סומלים בקניה
צילום: MCT
מומלצים