נקמה באחמדינג'אד: יועץ התקשורת נשלח לכלא
עלי אכבר ג'וואנפקר נידון לשנת מאסר בגין פרסום תמונות "בלתי מוסריות" בעיתון נשים. הוא רק אחד מבין עשרות מקורבים לנשיא, שנענשים במסגרת מאבקי הכוחות בתוך המחנה השמרני באיראן לפני הבחירות לפרלמנט ב-2012 והבחירות לנשיאות ב-2013
אחמדינג'אד בכותרות - כתבות אחרונות ב-ynet:
- אחמדינג'אד הגיב לדו"ח סבא"א: לא נזוז במילימטר מהגרעין
לפי דיווחי התקשורת באיראן, ג'וואנפקר ערך גיליון מיוחד של עיתון לנשים שפורסם באוגוסט האחרון.
באחד הראיונות נאמר כי לבישת צ'אדור, הבגד המסורתי השחור של נשים באיראן המכסה את גופן מכף רגל ועד ראש, הוא לא מנהג איראני או איסלאמי במקור אלא מנהג שיובא לאיראן מפריז במאה ה-19. לצד המאמר פורסמו גם תמונות שהיו "בלתי מוסריות", שם קוד באיראן לתמונות חושפניות מדי. הדברים נתפשו כקריאת תיגר על המחנה הקיצוני השולט ברפובליקה האיסלאמית, והוא הועמד לדין.
פרט לעונש המאסר שנגזר עליו, נאסר עליו לעסוק בעיתונות במשך שלוש שנים. עורך דינו של ג'וואנפקר מסר כי הוא יערער על גזר הדין.
בחודשים האחרונים נתון אחמדינג'אד למתקפה חריפה מצד אנשי הדת השמרנים, ומצד הפוליטיקאים שתומכים בהם, המכונים הזרם השמרני המסורתי. לטענתם, אחמדינג'אד נתון להשפעה רבה מדי מצדו של מקורבו, סגן הנשיא לשעבר אספנדיאר רחים משאי, המוביל קו פוליטי פופולרי שסוטה מערכי היסוד של הרפובליקה האיסלאמית. על כן, זכו האנשים המקורבים למשאי, בכללם אחמדינג'אד, לכינוי חברי "הזרם הסוטה".
בזמן שהאופוזיציה הרפורמיסטית מתקשה להתאושש מהתרסקותה לאחר הבחירות לנשיאות ב-2009 והדיכוי החריף שבא בעקבותיהן, הזירה הפוליטית בטהרן מתחלקת למעשה בין השמרנים תומכי הנשיא, לבין השמרנים המתנגדים לו ונחשבים לעושי דברו של המנהיג העליון, אייתוללה עלי חמינאי.
העיתון פרסם כתבה על העימות - ונסגר
הקרב בצמרת האיראנית החל באפריל השנה כאשר חמינאי כפה על אחמדינג'אד להשיב את שר המודיעין לתפקידו לאחר שפיטר אותו, ומאז נקטו המחוקקים בפרלמנט שורה של פעולות "הפחדה" בשם חמינאי, כאשר זימנו את אחמדינג'אד לפרלמנט ואיימו בהדחתו.
בתוך כך, הרשויות באיראן השעו לחודשיים את העיתון הרפורמיסטי "אעתמד" (אמון בפרסית) לאחר שפרסם "שקרים ועלבונות" כלפי ההנהגה באיראן במסגרת ראיון עם ג'וואנפקר, שתקף את אלה התוקפים את אחמדינג'אד בעניין "הזרם הסוטה". לדבריו, האנשים האלה "מרעילים" את הפוליטיקה ורבים מהם מושחתים.
הרשעתו של ג'וואנפקר מתרחשת ארבעה חודשים לפני הבחירות לפרלמנט, כאשר תומכיו של אחמדינג'אד בבית המחוקקים בטהרן מסרבים לאחד כוחות עם השמרנים המתנגדים לו ולרוץ ברשימות משותפות.