משבר המתמחים: האוצר דחה את הצעת ביניש
נשיאת העליון הציעה למנות את המגשר הבכיר מירוני לתיווך במשבר לצד השופט זמיר, האוצר הגיש רשימת מועמדים חלופית. המתמחים הסכימו להצעת ביניש, כמה מהם חזרו לבתי החולים: "חשוב לנו להראות שאנחנו מכבדים את בית המשפט"
המתמחים החלו לחזור לבתי החולים, אבל סיום המשבר עדיין לא נראה באופק. משרד האוצר הודיע הערב (יום א') כי הוא דוחה את הצעת נשיאת בית המשפט העליון דורית ביניש, לפיה ימונה למתווך נשיא עמותת מגשרי ישראל, מוטי מירוני. לעומתם, המתמחים קיבלו את ההצעה ואת המתווכים המוצעים.
מאבק המתמחים - הכותרות האחרונות:
מור-יוסף מונה להיות יועץ, סירב - וחזר בוביניש הציעה שני מתווכים; הרופאים חוזרים לעבוד
סטודנטים לרפואה הפגינו: "האוצר מנסה לרמוס"
האוצר אמנם הסכים כי השופט בדימוס, פרופ' יצחק זמיר, ישמש כאחד המתווכים, אך הציע כי המסייע השני "יהיה בעל סמכות מקצועית מבחינה ניהולית ורפואית". ברשימת המועמדים למתווך השני שהגיש האוצר נמצאים פרופ' יצחק פטרבורג, זאב וורמברנד, פרופ' יונתן הלוי ופרופ' דן אופנהיים. תשובת האוצר היא גם על דעת שירותי בריאות כללית והדסה, האחרונה צירפה לרשימת המתווכים המוצעת גם את ד"ר רמי דיציאן.
פטרבורג, סמנכ"ל בחברת טבע שכיהן בעבר כמנהל בית החולים סורוקה וכמנכ"ל סלקום וקופת חולים כללית, מונה למגשר גם בשביתת הרופאים, שהוביל למשבר המתמחים. בתיווכו הגיעה ההסתדרות הרפואית להסכם עם האוצר - הסכם שהמתמחים עדיין מסרבים להכיר בו, ומומחים רבים דורשים לקצרו.
עוד לפני תשובת המדינה להצעת בג"ץ לגבי זהותם של שני המתווכים, התחילו המתמחים לשוב לעבודתם. בשלב הראשון מדובר ברופאים מעטים שמסייעים לחבריהם שנשארו בבתי החולים, ומחר צפויים כבר מתמחים רבים לחזור לסידור העבודה.
"אני חוזר מחר לתורנות כי אני חושב שחשוב לכבד את בית המשפט", אמר ד"ר אורי ויזל, מתמחה בבית החולים איכילוב. "חשוב לנו להראות שאנחנו מאמינים בדרכו ואני מקווה שהוא ימצא את הדרך לפתור את הבעיה האמיתית. אנחנו מעוניינים בסיוע של כל אחד שיכול לעזור לנו לפתור את המשבר".
לדברי ד"ר ויזל, "קיים משבר אמון בין הצדדים. צריך להבין שהמשבר האמיתי אינו מול האוצר, את המשבר האמיתי אי אפשר לפתור בשבוע של הידברות. מערכת הבריאות כולה מרוסקת מבפנים. תראו מי מפגין מימים האלו - הסטאז'רים, הסטודנטים. הם דור העתיד של הרפואה".