שתף קטע נבחר

 

"אלימות המשטר במצרים גרועה מבזמן מובארק"

עינויים, מעצרי שווא, הוצאות להורג, השתקת עיתונאים והפרת זכויות אדם. 9 חודשים עברו מאז הפלת המשטר ונראה שהמצב במדינה רק החמיר תחת שלטון הצבא. כך לפי דו"ח "אמנסטי"

"הצבא המצרי לא יכול להמשיך להשתמש בביטחון כתירוץ לשמירה על אותם הרגלים ישנים, שראינו תחת הנשיא מובארק. בכדי שיהיה מעבר יעיל למצרים חדשה, אותה דורשים המפגינים, המועצה העליונה חייבת לשחרר את אחיזתה בחופש הביטוי, ההתאגדות והאסיפה, להסיר את מצב החירום ולהפסיק לשפוט אזרחים בבתי משפט צבאיים".

 

מצרים - ממהפכה לבחירות:

האחים המוסלמים: לא נשתתף בהפגנות הענק היום

 

ארגון זכויות האדם "אמנסטי אינטרנשיונל" פרסם הלילה (יום ג') דו"ח שבו האשים את המועצה הצבאית העליונה במצרים כי לא עמדה בהתחייבויותיה כלפי בני עמה וכי חלק ממעשי התוקפנות שלה גרועים מאלו של משטר חוסני מובארק. "הממשל הצבאי מפזר הפגנות תוך שימוש רב בכוח ומגביל את חופש הביטוי של עיתונאים ומפגינים במדינה", טען פיליפ לותר, מנהל אזור המזרח התיכון בארגון.

 

מצרים בוערת - קול העם. צפו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הדו"ח החדש של אמנסטי, שכותרתו "הבטחות שהופרו: השליטים הצבאיים במצרים שוחקים זכויות אדם", מתעד את ביצועיה הכושלים של המועצה העליונה של הכוחות המזוינים במצרים, בכל הנוגע לזכויות אדם.

 

"שליטי הצבא הפרו הבטחותיהם לעם המצרי"

"השליטים הצבאיים במצרים נכשלו כישלון מוחלט בקיום הבטחותיהם לעם המצרי לשפר את זכויות האדם ובמקום זאת הם אחראים על שורה של הפרות אשר במקרים מסוימים הן חמורות יותר מאלו של חוסני מובארק", נכתב בדו"ח של "אמנסטי".

 

פרסום הדו"ח בא על רקע העימותים העקובים מדם שנרשמו במדינה הערבית מאז סוף השבוע האחרון, שהותירו עשרות הרוגים וכ-2,000 פצועים, לאחר שהצבא וכוחות הביטחון ניסו לפזר באלימות מפגינים בכיכר א-תחריר בקהיר, שדרשו מהצבא להעביר את השלטון לידי העם.

 

"מי שקרא תיגר על הצבא - כגון מפגינים ועיתונאים - דוכא באכזריות" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"מי שקרא תיגר על הצבא - כגון מפגינים ועיתונאים - דוכא באכזריות"(צילום: EPA)

 

"באמצעות השימוש בבתי משפט צבאיים לשפיטת אלפי אזרחים, נקיטה באמצעים חמורים כנגד מחאה שקטה והרחבת תחולת חוק החירום של מובארק, המשיכה המועצה העליונה את המסורת של שלטון הדיכוי, שמפגיני ה-25 בינואר נאבקו קשה כדי להפילו", אמר לותר.

 

"מטרות 'מהפכת 25 בינואר' נרמסו"

לדבריו, "מי שקראו תיגר או מתחו ביקורת על המועצה הצבאית - כגון מפגינים, עיתונאים, בלוגרים, עובדים שובתים - דוכאו באכזריות, בניסיון להשתיק את קולם". והביקורת על המשטר הצבאי נמשכת: "מאזן זכויות האדם של המועצה העליונה מראה, כי לאחר תשעה חודשים בשלטון, המטרות והשאיפות של 'מהפכת 25 בינואר' נרמסו. התגובה האכזרית והקשה להפגנות בימים האחרונים נושאת את כל סימני ההיכר של תקופת מובארק".

 

"אמנסטי אינטרנשיונל מצא במסגרת בחינת זכויות האדם תחת המועצה העליונה, כי המועצה הצבאית עמדה במעט מהתחייבויותיה, עליהן הצהירה פומבית פעמים רבות, והחמירה את המצב באזורים מסוימים", נכתב בדו"ח החמור.

 

רוצים להגיע למיליון מפגינים. כיכר א-תחריר בקהיר, הבוקר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
רוצים להגיע למיליון מפגינים. כיכר א-תחריר בקהיר, הבוקר(צילום: רויטרס)

 

"עד אוגוסט, המועצה העליונה הודתה כי כ-12 אלף אזרחים ברחבי המדינה נשפטו על ידי בתי משפט צבאיים, במסגרת משפטים לא הוגנים. לפחות 13 נידונו למוות. לפי "אמנסטי", כתבי האישום נגד הנאשמים כללו "בריונות", "הפרת העוצר", "פגיעה ברכוש" וגם "העלבת הצבא".

 

הבלוגר שהפך לסמל הדיכוי

בארגון זכויות האדם נתנו כמה דוגמאות להפרת זכויות אדם שיטתית מצד המועצה הצבאית במצרים. דוגמה אחת היא המקרה של אסיר המצפון מייקל נביל סנד, בלוגר שנידון לשלוש שנות מאסר בחודש אפריל בגין העברת ביקורת על הצבא והתנגדות לשירות צבאי. סיפורו של סנד הפך לסמל הדיכוי של המשטר הצבאי.

 

צילום: AP

 

לאחר שפתח בשביתת רעב באוגוסט, רשויות הכלא מנעו מהבלוגר הכלוא את התרופות שהוא נוטל לטיפול במחלת לב. לפי "אמנסטי", הוא ממשיך להיות מוחזק בכלא בזמן שהמקרה שלו נמצא בבדיקה על ידי בית משפט נוסף, בעקבות עתירה מאוקטובר.

 

אם זה לא מספיק, בארגון זכויות האדם טוענים כי שיטות העינויים בהן השתמש משטרו של מובארק לא פסחו על המדינה וממשיכות גם במשטר הנוכחי.

 

"העינויים במעצר המשיכו תחת המועצה העליונה ו'אמנסטי אינטרנשיונל' ראיין עצורים שאמרו שהם עונו כשהיו במשמורת הצבא", נכתב בדו"ח. בארגון זכויות האדם מזכירים כי בחודש ספטמבר הופץ סרטון וידאו בו נראו קציני צבא ומשטרה מכים ומחשמלים שני עצורים. לאחר ביצוע חקירה לכאורה, קבעה התביעה הצבאית כי סרטון הווידאו "מזויף", מבלי לתת שום פרטים נוספים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הפר הבטחות". טנטאווי
צילום: AFP
היה יותר טוב אצלו? מובארק
צילום: רויטרס
נלחמו לחינם? אנשי מהפכת "25 בינואר"
צילום: AP
מומלצים