שתף קטע נבחר
 

דיפלומטיה כלכלית: אנשי עסקים פשטו על האו"ם

נציגים מ-20 חברות ישראליות נפגשים עם בכירים מהארגון הבינלאומי ומציעים להם את שירותם. הפוטנציאל המירבי של היקף העסקאות: 4 מיליארד דולר. שגריר ישראל באו"ם: "אין סיבה שתקציב הרכש השנתי מישראל יעמוד על פחות מאחוזאחד בלבד מהתקציב הכולל של האו"ם"

ישראלים עושים עסקים באו"ם: 20 חברות ישראליות משתתפות היום (ג') במפגש עם בכירי האו"ם, שמציגים את צרכי הרכש של הארגון. לפני שנה באו אנשי האו"ם לישראל כדי להציג את צרכי האו"ם העומדים על כ-4 מיליארד דולר.

 

 

זו הזדמנות עסקית עם פוטנציאל של עשרות מיליוני דולרים לחברות ישראליות. בשנים האחרונות רכש האו"ם מוצרים, שירותים וטכנולוגיות של חברות ישראליות בסך 80 מיליון דולר, אבל שגריר ישראל באו"ם רון פרושאור, אומר כי "אין סיבה שתקציב הרכש השנתי מישראל יעמוד על פחות מאחוז אחד בלבד מהתקציב הכולל של האו"ם. מדובר בפוטנציאל אדיר להגדלת המכירות של חברות ישראליות וישלב את ישראל במערך הפיתוח העולמי של האו"ם."

 

המצב הכלכלי, משבר המזון ושינויי האקלים הם חלק ממגוון האתגרים החדשים שאיתם האו"ם מתמודד בשנים האחרונות. חברות ישראליות רואות בזה הזדמנות עסקית מצוינת.

 

על המדף: ביטחון, בטיחות ותקשורת

כ-150 חברות בעולם קשורות בחוזים עם האו"ם. כעשרים חברות ישראליות, בהן גילת, אלביט, אלקו, סטקום ומר מערכות, שיגרו נציגים למפגש עם בכירי אגף הרכש של האו"ם, נציגי אגף הביטחון ובטיחות, אגף כוחות השלום והסוכנויות השונות. החברות הישראליות מציגות את הפיתוחים שלהן, בין השאר, בתחומי ביטחון ובטיחות, תקשורת, רפואה, מים, אנרגיה, טכנולוגיה ירוקה.

 

המפגש של החברות הישראליות עם בכירי האו"ם נמשך יומיים. היום אנשי האו"ם מציגים את צרכיהם ודרישותיהם ומחר יקיימו אנשי האו"ם מפגשים אישים של אחד-על-אחד עם נציגי החברות הישראליות.

 

השלב הראשון הוא רישום של החברות הישראליות כמתאימות לשמש כספקיות של שירותים רשמיות לאו"ם ובכך יקל עליהן להשתתף במכרזי האו"ם.

 

  • הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עצרת האו"ם. פוטנציאל כלכלי עצום
צילום: ישראל עצמון
מומלצים