אושרה הקמת רשות פטנטים גם במעמד בינלאומי
אגף הפטנטים במשרד המשפטים ישודרג לרשות עצמאית. ראש האגף, עו"ד אסא קלינג, הודיע על הרחבת סמכויות הרשות בפתיחת שעריה לרישום פטנטים גם של ממציאים מכל רחבי העולם, במטרה לעורר השקעות זרות בעריכת פטנטים בישראל
ועדת חוקה חוק ומשפט אישרה היום (ג') את שדרוג אגף הפטנטים במשרד המשפטים לרשות עצמאית, גם במעמד בינלאומי. הרשות תתפקד כמשק סגור שהוצאותיה ימומנו מהאגרות לרישום פטנטים. השדרוג יחייב את שינוי מועדי עדכון האגרות. החל מ-2012 הן יעודכנו אחת לשנה ב-1 בינואר במקום אחת לשנתיים עד כה. העדכון יהיה צמוד למדד. אם המדד ירד גם תעריף האגרה יפחת.
ראש הרשות, עו"ד אסא קלינג, הודיע על הרחבת סמכויות הרשות בפתיחת שעריה לרישום פטנטים גם של ממציאים מכל רחבי העולם, במטרה לעורר השקעות זרות בעריכת פטנטים בישראל ובתקווה להמשיך בארץ את ייצורם. הקמת הרשות חייבה להגדיל את כוח האדם שלה ב-40 בוחני פטנטים. במהלך קליטתם ייבחנו בקשות רק של ממציאים ישראליים ובהמשך ייפתח הרישום לממציאים מהעולם. הליך אישור פטנט יקוצר ל-28 חודשים.
פתיחת שערי הרשות לעולם יתאפשר לאחר תיקון חוק הפטנטים שיסמיך אותה לתפקד כמרכז בחינה בינלאומי של פטנטים בחסות הארגון העולמי לקניין רוחני. הצעת הממשלה לתיקון החוק גם היא אושרה היום בוועדת החוקה, ותעלה בשבוע הבא לקריאה שנייה ושלישית. החוק מעגן את הצטרפות ישראל לאמנה הבינלאומית שמסדירה את שיתוף הפעולה בין המדינות החתומות עליה כך שכולן יכירו בכל פטנט שנרשם בכל מדינה.
אישור החוק יעניק לרשות הפטנטים סמכות להפיק חוות דעת בינלאומיות לגבי החידוש שבהמצאות המיועדות לרישום ויכולת היישום התעשייתי שלהן, וכן דו"חות של הבחינות המקדימות של ההמצאות לפני שיירשמו כפטנט. הרישום מבטיח את בעלותו הבלעדית של הממציא על ההמצאה, על יישומה התעשייתי ועל שיווקה. המצאה נחשבת לחידוש אם הרשות בדקה שהיא לא פורסמה בישראל ובחו"ל, לפני מועד הבקשה לרישום הפטנט.